Sport

Un nu hotărat: Chivu a declarat clar şi răspicat: nu mai vine la naţională!

Ziarul de Vrancea
5 iul 2012 618 vizualizări
Fundaşul Cristian Chivu a reafirmat, ieri, la Aeroportul Henri Coandă, înainte de a pleca în Italia, că nu are de gand să revină la echipa naţională, deşi îi este dor de prima reprezentativă şi şi-ar fi dorit să evolueze la un turneu final al Cupei Mondiale

"Dor îi e oricui care a apucat să trăiască emoţiile de a juca sub tricolor şi de a-şi reprezenta ţara. Eu nu am spus nicio secundă că mă voi întoarce. Eu am spus că mi-e dor, dar asta nu înseamnă că voi reveni, pentru că asta de obicei se interpretează. O spun acum: Nu nu am de gand să mă întorc!", a declarat Chivu, după ce a fost întrebat dacă îi este dor de echipa naţională. Întrebat apoi dacă nu i-ar plăcea să joace la Cupa Mondială, Chivu a răspuns: "Mi-ar plăcea, mi-ar fi plăcut să joc la un Mondial, dar eu am luat o decizie şi din păcate nu am avut posibilitatea asta. Sper să aibă ceilalţi care sunt acum la naţională. Este un «nu» categoric, nu mă poate convinge nimeni. Nu-mi poate schimba nimeni decizia. Am şi eu o demnitate, au fost fost nişte lucruri injuste spuse despre mine şi nu le pot şterge cu buretele aşa de uşor. Am şi eu mandria mea, am fost jignit în prea multe randuri şi nu vreau să mai fiu jignit pe sănătatea şi pe munca mea. Am fost jignit, am înghiţit cat am putut, dar cand s-a umplut paharul, am luat decizia de a nu mai veni la naţională."
Fundaşul echipei Inter Milano este dispus să discute cu selecţionerul Victor Piţurcă, dar nu crede că acesta îi va schimba opinia. "Eu sunt dispus să vorbesc cu domnul Piţurcă, să mergem la masă, să discut, să-i dau un sfat. Cine ştie ce-mi va spune, ce îi voi spune eu, dar răspunsul meu e în continuare nu", a precizat fotbalistul.
Întrebat dacă nu consideră că generatia tanară de la naţională ar avea nevoie de el, Chivu a evitat un răspuns direct, afirmand că tinerii fotbalişti au nevoie de rezultate, de seriozitate şi de spirit de sacrificiu. Comentand posiblitatea ca Inter şi Dinamo să se întalnească în play-off-ul Ligii Europa, fotbalistul a precizat că nu doreşte să joace în cupele europene cu nicio echipă din Romania. "Nu mi-ar plăcea să o întalneasc pe Dinamo, nu mi-ar plăcea să joc împotriva niciunei echipe din Romania. Sper ca şi Dinamo, şi Inter să se califice în faza următoare."
El a adăugat că a avut o ofertă de a evolua la Galatasaray Istanbul, dar aceasta a căzut, şi că nu s-a pus problema unui transfer al său la Real Madrid. "Nu nu era mai bine Real sau Galata, cu Real nu a fost nicio discuţie. Cade din start această ipoteză de a juca acolo. Cu Galata au fost nişte discuţii, dar au căzut", a explicat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alin Mazilu, acum 4311 zile, 8 ore, 12 minute, 51 secunde
Da, are dreptate. A aflat pe pielea lui ca daca de bagi in troaca te maninca porcii... si sint multi porci la nationala... incepind cu Sandu si terminind cu ultimul maturator de gazon.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.