Sport

Moartea unei legende

Ziarul de Vrancea
4 iul 2012 845 vizualizări
Clubul Glasgow Rangers a fost exclus din campionatul scoţian

Clubul Glasgow Rangers, la care evoluează fundaşul Dorin Goian, a fost exclus din prima ligă scoţiană, din motive financiare, în urma votului exprimat, ieri, de grupările din Scottish Premier League. "În cadrul reuniunii de astăzi, cluburile din Scottish Premier League (SPL) au votat masiv împotriva cererii grupării Rangers de a juca în prima ligă", a anunţat SPL, într-un comunicat. Clubul Glasgow Rangers, aflat în faliment, nu figura în calendarul campionatului Scoţiei, ediţia 2012-2013. Fiscul britanic se află într-un litigiu cu clubul scoţian pentru recuperarea sumei de aproape 75 de milioane de lire sterline (93,5 milioane de euro), potrivit presei engleze, şi a respins un plan de rambursare parţială a datoriilor, elaborat de consorţiul de firme deţinut de omul de afaceri Charles Green.
Green, fost preşedintele al clubului Sheffield United, a fost nevoit să creeze o nouă societate pentru ca echipa să supravieţuiască, dar pentru menţinerea formaţiei în elita fotbalului scoţian era necesar acordul cluburilor din Scottish Premier League. Rangers avea nevoie de cel puţin opt voturi din 12 în Adunarea Generală a primei ligi.  Fondat în 1872, Glasgow Rangers, echipă urmărită în medie pe teren propriu de circa 45.000 de spectatori, a caştigat de 54 de ori campionatul, de 33 de ori Cupa Scoţiei şi o dată Cupa Cupelor în 1972. Anul acesta, Rangers a pierdut titlul naţional în favoarea rivalei Celtic Glasgow, după ce a fost penalizată cu 10 puncte din cauza problemelor financiare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.