Sport

S-au săturat de Săpunaru

Ziarul de Vrancea
3 iul 2012 573 vizualizări
Fundaşul Miguel Lopes, împrumutat de FC Porto la Sporting Braga în returul sezonului trecut, va fi folosit în echipa din Porto în locul romanului Cristian Săpunaru, care s-ar putea să plece.

Romanul a fost unul dintre absenţii de la reunirea echipei FC Porto, luni, şi "ar putea să plece, deşi mai are un an de contract", conform site-ului portughez. "Pentru locul romanului, clubul îl va readuce pe Miguel Lopes", jucător legitimat din 2009 la FC Porto, dar împrumutat la Betis Sevilla în 2010/2011 şi la Braga în 2012. Fundaşul Cristian Săpunaru a lipsit, luni, de la reunirea echipei FC Porto, care şi-a reluat pregătirile cu 23 de jucători. Nici presa din Portugalia şi nici clubul din Porto nu au oferit explicaţii privind absenţa lui Săpunaru. La intrarea în baza de pregătire a echipei FC Porto şi-au aşteptat favoriţii mai mulţi fani, dintre care unul chiar avea un banner cu imaginea lui Cristian Săpunaru. Săptămana trecută, cotidianul O Jogo a scris, citand presa elenă, că Săpunaru este dorit de campioana Greciei, Olympiakos Pireu.
Echipa suporterilor la Euro 2012
Suporterii şi-au ales echipa turneului final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia, aceasta fiind dată publicităţii, ieri, pe site-ul oficial al UEFA. Componenţa echipei este următoarea: Iker Casillas (Spania) - Mathieu Debuchy (Franţa), Pepe (Portugalia), Sergio Ramos (Spania), Philipp Lahm (Germania) - Alan Dzagoev (Rusia), Steven Gerrard (Anglia), Andrea Pirlo (Italia), David Silva (Spania) - Cristiano Ronaldo (Portugalia), Mario Gomez (Germania). elecţionerul turneului final în viziunea fanilor a fost germanul Joachim Löw. De remarcat că din echipa suporterilor fac parte doar trei jucători spanioli, portarul Iker Casillas, fundaşul Sergio Ramos şi atacantul David Silva.

Tragere bună pentru clujence
Vicecampioana Romaniei la handbal feminin "U" Jolidon Cluj va evolua în grupa a treia din turul doi al Ligii Campionilor, alături de echipele Rostov Don (Rusia), RK Zajecar (Serbia) şi Muratpaşa BSK Antalya (Turcia), s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi de la Viena. "U" Jolidon Cluj va fi gazda meciurilor din această grupă. Meciurile se vor juca sub formă de turneu (semifinale şi finală), în 22-23 septembrie. Caştigătoarea fiecăreia dintre cele trei grupe, plus caştigătoarea meciului eliminatoriu dintre Iuventa Michalovce şi FTC Budapesta obţin calificarea în grupele preliminare. În 6 iulie, la Herzogenaurach (Germania), va avea loc tragerea la sorţi a grupelor preliminare, fază în care este calificată direct campioana Oltchim Ramnicu Valcea, în prima urnă valorică.
Belgieni, în probe la Petrolul
Jucătorii belgieni Patrick Dimbala Mawongo şi Julian Bisconti se află în probe la echipa Petrolul Ploieşti, ambii participand la antrenamentul de luni după-amiază din cadrul stagiului de pregătire din Austria, informează site-ul oficial al grupării prahovene. În varstă de 29 de ani, Patrick Dimbala Mawongo evoluează pe postul de atacant, iar din 2006 a jucat în Grecia, ultima dată la Panionios Atena. La randul său, Julien Bisconti (19 ani) este mijlocaş, el făcandu-şi junioratul la OGC Nice.

Renan Garcia, definitiv la Sampdoria
Clubul Sampdoria Genova l-a achiziţionat definitiv pe mijlocaşul brazilian Renan Garcia de la campioana Romaniei, CFR Cluj, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării italiene. Renan a jucat din luna ianuarie sub formă de împrumut la Sampdoria, clubul italian avand drept de cumpărare definitivă a jucătorului. Renan Fernandes Garcia, în varstă de 25 de ani, a fost achiziţionat de CFR Cluj la începutul sezonului trecut de la formaţia Vitoria Guimaraes. Brazilianul a mai jucat în cariera sa la echipele Atletico Mineiro, Santa Cruz, Celta Vigo, Sport Recife, Fortaleza şi Beira-Mar Aveiro. Sampdoria Genova a reuşit promovarea în Serie A.
Villas-Boas, antrenor la Tottenham
Tehnicianul portughez Andre Villas-Boas a fost numit în funcţia de antrenor al echipei Tottenham Hotspur, la trei săptămani după demiterea lui Harry Redknapp. Villas-Boas, în varstă de 34 de ani, a semnat un contract pe trei sezoane la mai puţin de patru luni după demiterea de la Chelsea. Tottenham a anunţat numirea noului antrenor pe Twitter.
Schiori ruşi, prinşi cu maţa-n sac
Federaţia Rusă de Schi a anunţat, marţi, că a decis ca Svetlana Vinogradova, componentă a lotului naţional de snowboard, şi Andrei Bîstrov, specialist în probele de viteză la schi alpin, să fie suspendaţi pentru dopaj. Vinogradova, în varstă de 24 de ani, a fost suspendată doi ani pentru că a folosit un stimulent, carfedon, astfel că ea ar urma să rateze Jocurile Olimpice din 2014, de la Soci (Rusia). Bîstrov, în varstă de 21 de ani, a fost suspendat cinci luni deoarece într-un eşantion de urină prelevat în timpul Campionatelor Rusiei, în martie, s-a descoperit prezenţa marijuanei. Bîstrov este considerat marea speranţă a Rusiei la schi alpin, în vederea JO.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.