Sport

Debut cu victorie

Ziarul de Vrancea
2 iul 2012 533 vizualizări
Naţionala de handbal feminin tineret a Romaniei a învins duminică, la Brno, reprezentativa Tunisiei, scor 37-28 (15-13), în primul meci din grupa D a Campionatului Mondial din Cehia.

 Principalele marcatoare ale echipei Romaniei au fost Pricopi 6 goluri, Apipiei şi Florică, cate 5.  Tricolorele antrenate de Dumitru Muşi vor întalni în continuare Brazilia (luni), Croaţia (marţi), Norvegia (joi) şi Olanda (vineri).  Primele patru clasate din fiecare dintre cele patru grupe vor juca în optimi, în 8 iulie, iar apoi caştigătoarele vor evolua în sferturi, programate două zile mai tarziu. Semifinalele CM din Cehia vor avea loc în 12 iulie, iar finalele pentru medalii în 14 iulie. Toate partidele, începand din faza sferturilor, se vor disputa la Ostrava.
Ursache, în echipa ideală a Pro D2
Internaţionalul roman Valentin Ursache a fost desemnat să facă parte din echipa ideală a Pro D2, cea de-a doua divizie valorică a rugby-ului francez, pe baza unui clasament întocmit în urma calificativelor obţinute in ziarul Midi Olympique. Ursache a fost creditat cu 22 de stele de catre specialiştii din Hexagon, lucru care l-a adus în fruntea topului oamenilor din linia a doua, alături de Michael Bert, de la Dax şi Andrew Fairley, de la nou-promovata Grenoble. Ursache a fost, de altfel, singurul roman inclus în aceasta formaţie
Prandelli continuă la “azzurri”
Selecţionerul Cesare Prandelli a declarat, duminică seară, după eşecul cu Spania, din finala Euro-2012, scor 0-4, că vrea să-şi continue misiunea la conducerea tehnică a Italiei. "Nu am avut niciodată probleme cu federaţia, iar acest proiect trebuie să continue. Vrem ca această echipă să crească şi vrem să continuăm. Va fi un proiect dificil, dar va reprezenta o provocare", a declarat Prandelli.  El a mai spus că va avea în curand o întalnire cu preşedintele federaţiei italiene, Giancarlo Abete


Suporterii olandezi îl vor pe Guardiola


Tehnicianul spaniol Josep Guardiola este dorit de fanii olandezi pentru a prelua funcţia de selecţioner al Olandei, post vacant după demisia lui Bert Van Marwijk, anunţă publicaţia Sport.  Un cotidian olandez, De Vollkstrant, a realizat un sondaj de opinie în randul cititorilor, iar aceştia l-au ales, în proporţie de 50 la sută, pe Guardiola. Guardiola este urmat de Louis Van Gaal (11%), Ruud Gullit (7%) şi Ronald Koeman (2%).  Selecţionerul Olandei, Bert van Marwijk, a demisionat, săptămana trecută, după eliminarea batavilor din faza grupelor de la Euro-2012. Selecţionerul, al cărui contract expira în 2016, a declarat că se simte "responsabil" de eliminarea Olandei, la 17 iunie, în grupele Euro-2012. Olanda este adversara Romaniei în preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.


Divorţ Marseille – Deschamps


Gruparea Olympique Marseille a anunţat, ieri, într-un comunicat, că Didier Deschamps a părăsit funcţia de antrenor al echipei. "Olympique de Marseille şi Didier Deschamps au decis de comun acord să nu mai continue colaborarea pentru sezonul 2012-2013", se arată în comunicat. "Clubul îi mulţumeşte lui Didier Deschamps pentru munca depusă de trei  ani şi îi doreşte mult succes în continuare", a precizat OM. Deschamps, în funcţie din 2009, a caştigat şase trofee cu OM, campionatul Franţei, de două ori Supercupa Franţei şi de trei ori Cupa Ligii Franţei.


Golul lui “Gogu”


Fundaşul Lucian Goian a marcat un gol în meciul pe care echipa sa Tianjin Teda l-a terminat la egalitate, duminică, în deplasare, scor 1-1, cu formaţia Changchun Yatai, în etapa a XV-a a campionatului Chinei. Cao Tianbao a deschis scorul pentru gazde în minutul 47, dar 11 minute mai tarziu fostul dinamovist a reuşit să egaleze cu un şut spectaculos din afara careului. Goian, care a jucat tot meciul, se află la prima reuşită în campionat. Lucian Goian, transferat la începutul anului în China, a mai marcat golul egalizator pentru Tianjin Teda în meciul disputat, în luna martie, tot în deplasare, cu sud-coreenii de la Seongnam Ihlwa Chunma, scor 1-1, în cadrul Grupei G a Ligii Campionilor Asiei. În clasamentul primei ligi chineze, Tianjind Teda se află pe locul IX în clasament, cu 18 puncte, în timp ce Changchun Yatai ocupă locul 5, cu 25 de puncte.

Bosingwa şi Kalou părăsesc Chelsea


Chelsea Londra a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că jucătorii José Bosingwa şi Salomon Kalou vor părăsi clubul, după ce contractele lor au expirat. Bosingwa, transferat în 2008 de la FC Porto, a caştigat cu Chelsea campionatul Angliei, de trei ori Cupa Angliei şi Liga Campionilor.  Salomon Kalou a semnat cu Chelsea în vara anului 2006, el reuşind să caştige de patru ori Cupa Angliei, campionatul, Cupa Ligii Angliei şi Liga Campionilor.

Kim Yu-na se retrage după Olimpiadă


Sportiva sud-coreeană Kim Yu-na, campioană olimpică en-titre la patinaj artistic, se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014. Kim, în varstă de 21 de ani, nu a mai evoluat într-o competiţie oficială din aprilie 2011, la Campionatele Mondiale de la Moscova, unde a caştigat, ca şi la CM-2010, medalia de argint.  Campioana mondială din 2009 şi-a limitat apariţiile la competiţii demonstrative în Coreea de Sud şi în străinătate. "Nu va fi uşor, nici fizic nici mental, deoarece de foarte multă vreme nu am mai disputat o competiţie. Cred că va fi greu să reuşesc din nou să-mi exprim sentimentele. începand de acum nu mai sunt Kim Yu-na, campioană olimpică la Vancouver, ci o patinatoare din echipa naţională", a spus sportiva care la finalul carierei vrea să lucreze la Comitetul Internaţional Olimpic.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.