Sport

Caruselul decepţiilor

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 553 vizualizări
Atleţii romani au dezamăgit şi în penultima zi a Campionatelor Europene de la Helsinki * Ancuţa Bobocel s-a clasat a cincea la 3000 m obstacole


Foto:
* a
Pe măsură ce Campionatele Europene de atletism de la Helsinki se apropie de sfarşit, devine din ce în ce mai clar că, pentru prima dată în istoria participărilor post-belice, Romania va rămane fără medalie. A încercat din toate puterile sambătă alergătoarea de 3000 m obstacole Ancuţa Bobocel, care s-a bătut pană la ultimul tur pentru o medalie, însă s-a clasat doar pe locul V, cu un timp de 9:41,32. Concursul a revenit primei performere a sezonului, turcoaica Gülcan Mingir (9:32,62), urmată de două sportive cu nume asemănător, dar din naţiuni diferite, Svitlana Şmidt (Ucraina) şi Antje Schmidt (Germania). Ancuţa a egalat cel mai bun rezultat romanesc, de pană atunci, la CE 2012, realizat la 10.000 m de Roxana Bîrcă. Alţi doi concurenţi romani din reuniunea de sambătă dimineaţă, alergătorii de 1500 m Ioana Doagă şi Raul Botezan, au fost eliminaţi din serii, însă a reuşit calificarea în finală, poate neaşteptat, ştafeta feminină de 4X400 m, compusă din Mirela Lavric, Alina Panainte, Bianca Răzor şi Angela Moroşanu, cronometrată cu 3:31,48 şi clasată a treia într-o companie selectă. Performanţă remarcabilă cu cat tranziţia dintre schimburile II şi III s-a făcut defectuos. Seria a fost caştigată de Ucraina (3:29,09), urmată de Germania, primele trei echipe calificandu-se în finala de aseară.
Ieri dimineaţă, o nouă defecţiune, săritoarea Bianca Perie clasandu-se a zecea în finala de aruncare a ciocanului, cu două aruncări modeste (66,92, 67,24 m) şi una depăşită. Favorita concursului, poloneza Anita Wlodarczyk (campioană mondială în 2009) s-a impus cu o aruncare de 74,29 m. Campionatele Europene de atletism s-au încheiat aseară.
Campionii de sambătă: Antoinette Nana-Djimou (Franţa) – 6544 p la heptatlon; Fabrizio Donato (Italia) – 17,63 m la triplusalt; Robert Harting (Germania) – 68,30 m la disc; Jirina Ptacnikova (Cehia) – 4,60 m la prăjină; Maria Riemien (Ucraina) – 23,05 s la 200 m, feminin; Polat Arikan (Turcia) – 28:22, 27 la 10.000 m, masculin; Krisztian Pars (Ungaria) – 79,72 m la ciocan; Churandy Martina (Olanda) – 20,42  s la  200 m, masculin; Nevin Yanit (Turcia) – 12,81 s la 100 m garduri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.