Sport

Mozaic portiv: Bratu pleacă de la Mediaş

Ziarul de Vrancea
25 iun 2012 499 vizualizări
Conducerea clubului Gaz Metan Mediaş a anunţat, luni, despărţirea pe cale amiabilă de atacantul Florin Bratu, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

"Despărţirea dintre cele două părţi s-a făcut pe cale amiabilă. Conducerea Clubului Gaz Metan regretă faptul că jucătorul nu a reuşit să se acomodeze la Mediaş şi îi doreşte succes în ceea ce şi-a propus să facă mai departe", se menţionează în comunicat citat. La 15 iunie, Gaz Metan anunţase că Florin Bratu va fi sancţionat cu 25 la sută din valoarea contractului pentru că nu s-a prezentat la reunirea echipei antrenate de Cristian Pustai, motivand că îşi dă bacalaureatul.


Irina Deleanu, suspendată


Preşedintele FR Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a fost amendată cu 5.000 de franci elveţieni şi suspendată de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) din Comisia Tehnică, decizie la care va face apel. Comisia de Disciplină a forului internaţional de profil a decis la finalul săptămanii trecute să o suspende pană în 2016, din Comisia Tehnică a forului european pe Irina Deleanu, decizia fiind luată după declaraţii ale oficialului roman la adresa unei concurente din Cipru, după un concurs preolimpic din luna ianuarie.  FIG şi-a explicat decizia prin faptul că "Irina Deleanu a adus acuzaţii serioase federaţiei şi a pus sub semnul întrebării abilităţile gimnastei cipriote Chrystalleni Trikomiti, sugerand că ar fi primit un tratament preferenţial la acel concurs".  Forul internaţional de profil a decis ca Deleanu să plătească şi suma de 5000 de franci elveţieni, reprezentand o parte a cheltuielilor de judecată.


Voleibalistele au ratat calificarea


Naţionala de volei feminin a Romaniei a fost învinsă duminică, la Piatra Neamţ, de reprezentativa Serbiei, scor 0-3 (-24, -18, -20), după 80 minute de joc.  Vineri, în primul meci al turneului de la Piatra Neamţ, Romania a învins Ungaria, cu 3-1, iar sambătă a învins Spania, cu 3-0. Grupa A se încheie cu Serbia lider, neînvinsă în 12 partide, dar şi calificată la Turneul Final Four, cu 35 puncte, urmată în clasament de Romania, 19, Spania, cu 18 şi Ungaria, cu 0 puncte.  La cea de-a patra ediţie a Ligii Europene feminine au participat 12 echipe, Serbia fiind caştigătoarea primelor trei turnee finale.


Moartea unui boxer


Fostul campion naţional la box, David Artur, a decedat duminică seară, în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Medicii de la spitalul băimărean au declarat decesul în jurul orei 22.45, după aproximativ o oră de resuscitare. David Artur fusese internat de urgenţă în cursul serii, cu dureri puternice în zona toracică, iar starea sa gravă a făcut imposibil transferul la o clinică de specialitate din Tg. Mureş sau Cluj.  Fostul sportiv de performanţă a mai rezistat trei ore după internare, iar eforturile medicilor de a-l resuscita au fost zadarnice, David Artur decedand la doar 22 de zile de la împlinirea varstei de 35 de ani. A fost campion naţional de patru ori în intervalul 1996-2001 şi vicecampion de trei ori. A fost cooptat şi în lotul naţional, iar una dintre cele mai bune performanţe a obţinut-o la Jocurile Francofone din Canada (2001), unde s-a clasat pe locul V, fiind antrenat de Francis Vaştag.


O fată saudită la Olimpiadă


Arabia Saudită, ţară în care femeilor nu au voie să participe la competiţii, va autoriza pentru prima oară mai multe sportive să participe la Jocurile Olimpice de la Londra. Potrivit unui comunicat citat de BBC, Comitetul Olimpic Saudit va "superviza participarea sportivelor ce pot fi calificate".  Dalma Malhas, 18 ani, care evoluează în proba de echitaţie, ar urma să fie, cel mai probabil, singura femeie saudită ce va participa la Londra. La mijlocaşul lunii aprilie, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, a anunţat că au loc discuţii cu Arabia Saudită în privinţa femeilor la JO. Cu zece zile înainte, Comitetul Olimpic Saudit anunţase că nu va trimite nicio femeie la Londra. Arabia Saudită, Qatar şi Brunei sunt singurele ţări care nu au trimis nicio femeie la JO. Dar Qatarul a selecţionat deja trei sportive pentru Londra.


Maldonado, scos din puncte


Pilotul venezuelan al echipei Williams, Pastor Maldonado, a fost penalizat cu 20 de secunde la Marele Premiu al Europei, astfel că el a pierdut locul zece care îi aducea un punct în cursa de la Valencia în favoarea coechipierului său Bruno Senna.  Maldonado a fost sancţionat de comisarii FIA pentru că, în penultimul tur al cursei de duminică, în timpul unui duel cu Lewis Hamilton pentru locul 3, a provocat un accident soldat cu abandonul pilotului de la McLaren-Mercedes. Totodată, pentru provocare de accidente au fost sancţionaţi japonezul Kamui Kobayashi (Sauber), cu o declasare de cinci locuri pe grila de start la Marelui Premiu al Marii Britanii, şi francezul Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), cu 10 locuri pe grila aceleiaşi curse şi cu amendă de 25.000 de euro. Kobayashi l-a acroşat pe Felipe Massa (Ferrari), în timp ce Vergne a lovit monopostul pilotat de Heikki Kovalainen (Caterham).

Micii violatori


Poliţia sud-africană a anunţat, luni, că a început o anchetă în cazul unor acuzaţii de viol contra mai multor membri ai echipei de rugby juniori a Noii Zeelande, învinsă de Africa de Sud, în finala Cupei Mondiale under-20. Un purtător de cuvant al poliţiei, Vish Naidoo, a precizat că ancheta a fost deschisă, sambătă, după plangerea depusă de o tanără de 22 de ani pentru viol în hotelul de la Cape Town, unde stăteau rugbiştii din Noua Zeelandă. Poliţia nu a dorit să precizeze caţi jucători sunt vizaţi, însă conform cotidianului The New Age, patru "Baby Blacks" ar fi implicaţi. Totuşi, întreaga echipă a primit acceptul de a reveni în Noua Zeelandă.
Veron a pus ghetele în cui
Mijlocaşul argentinian Juan Sebastian Veron, în varstă de 37 de ani, şi-a încheiat cariera cu o remiză, scor 2-2, cu echipa sa de debut Estudiantes, la partida cu Union Santa Fe, duminică, în ultima etapă a Turneului Clausura, din Argentina. Veron a debutat în 1994 la echipa din La Plata. Foarte rapid el a plecat în Europa, unde a jucat la Sampdoria Genova (1996-1998), Parma (1998-1999), Lazio Roma (1999-2001), Manchester United (2001-2003), Chelsea (2003-2004) şi Inter Milano (2004-2006), înainte de a reveni, în 2006, la Estudiantes. El a caştigat Cupa UEFA (1999), campionatul Angliei (2003), al Italiei (2000), de două ori Cupa Italiei (1999, 2000) şi Copa Libertadores (2009). Veron, poreclit "La Brujita" (micuţul vrăjitor) după porecla tatălui său "La Bruja" (Vrăjitorul), a înregistrat 73 de selecţii în naţionala Argentinei, alături de care a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale (1998, 2002, 2010).

Nalbandian a scăpat de suspendare


Argentinianul David Nalbandian, descalificat pentru conduită antisportivă în finala turneului de la Queen's în urmă cu o săptămană, nu va fi sancţionat suplimentar, a anunţat ATP într-un comunicat. După ce a reexaminat incidentul, ATP a stabilit că deşi reacţia lui David Nalbandian a fost inacceptabilă şi justifica descalificarea, accidentarea arbitrului a fost "involuntară".  În urma descalificării, Nalbandian a rămas fără banii de acces în finală, adică 44.945 de euro, dar nici punctele ATP, 150. El a fost amendat şi cu 10.000 de euro.  David Nalbandian şi-a pierdut cumpătul după ce nu şi-a fructificat serviciul în setul al doilea la turneul de la Queen's. El a lovit puternic cu piciorul un panou publicitar aflat pe gazon în jurul scaunului arbitrului de la linia de fund a terenului. Arbitrul a recepţionat panoul în gleznă şi a părăsit terenul cu o plagă însangerată în zona tibiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.