Sport

Mozaic sportiv: Rapid îşi află advesara în Europa League

Ziarul de Vrancea
24 iun 2012 613 vizualizări
Prima tragere la sorţi pentru competiţiile de club ale UEFA în sezonul 2012/2013 va avea loc, luni, astăzi, la sediul UEFA de la Nyon, urmand să fie condusă de şeful departamentului de competiţii, Michael Heselschwerdt

Tragerea la sorţi pentru primele două tururi preliminare ale Ligii Campionilor va avea loc de la ora locală 12.00 (ora 13.00 - ora Romaniei), fiind urmată de cea pentru primul tur preliminar al Ligii Europa, de la ora 13.00 (14.00 - ora Romaniei). Tot luni va avea loc şi tragerea la sorţi pentru turul doi preliminar al Ligii Europa, de la ora 14.30 (15.30 - ora Romaniei). În această fază va intra şi echipa romanească Rapid Bucureşti, în calitate de cap de serie. Printre posibilele adversare ale giuleştenilor se află: St. Johnstone (Scoţia), FK Sarajevo (Bosnia), NK Osijek (Croaţia), FK Baku (Azerbaidjan), Honved Budapesta (Ungaria), Skonto Riga (Letonia), Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria) şi Zalgiris Vilnius (Lituania).


Titlu european la dublu mixt


Perechea Elizabeta Samara/Andrei Filimon au cucerit, duminică, la Buzău, medalia de aur la Campionatele Europene de tenis de masă în proba de dublu mixt. Samara şi Filimon au învins, în finală, cu scorul de 4-0 (11-4, 11-8, 11-7, 17-15), cuplul turc Hu Melek/Vang Bora. Elizabeta Samara şi Andrei Filimon şi-au păstrat titlul cucerit în urmă cu un an la Istanbul. Medaliile de bronz au revenit perechilor Bernadette Szöcs/Ovidiu Ionescu şi Alexandra Privalova/Pavel Platonov (Belarus).

Portughezii se bat între ei


Un incident în care au fost implicaţi jucătorii Ricardo Quaresma şi Miguel Lopes a avut loc, sambătă, la antrenamentul de la Opalenica (Polonia) al reprezentativei Portugaliei, a anunţat presa portugheză. La o fază din cadrul antrenamentului, Quaresma, lansat, a fost proiectat la pămant de Lopes. în cădere, Quaresma l-a lovit la picioare pe fundaş. Colegii celor doi şi selecţionerul Paulo Bento au intervenit pentru a calma situaţia. Dintre jucători, fundaşul Ricardo Costa s-a postat în faţa lui Quaresma pentru a-l calma.  "Sunt lucruri normale pentru un antrenament. A existat un duel puţin mai încins. Suntem bărbaţi, vrem mereu să caştigăm mingea şi uneori au loc mici incidente. Totul s-a rezolvat", a declarat Ricardo Costa.

Se retrag veteranii Greciei
Portarul Kostas Chalkias şi atacantul Nikos Liberopoulos s-au retras din naţionala Greciei, după meciul de vineri seară, pierdut, cu scorul de 2-4, în faţa reprezentativei Germaniei, în sferturile de finală ale Campionatului European. Chalkias a fost, la 38 de ani, cel mai în varstă fotbalist de la Euro-2012. Accidentat în repriza a doua a partidei cu Cehia, la 12 iunie, el nu a mai putut evolua de atunci. La randul său, Liberopoulos, în varstă de 36 de ani, s-a mai retras o dată din naţionala elenă, în 2009, dar un an mai tarziu a răspuns convocării selecţionerului Fernando Santos. El a marcat 12 goluri pentru echipa Greciei. "Am şansa de a fi încheiat acest capitol al carierei mele la o echipă care este ca o familie pentru mine. Este o mare onoare. La finalul meciului nu îmi mai venea ăs ies de pe teren", a spus Liberopoulos.
Încă o amendă pentru ruşi
Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a decis, sambătă, ca Federaţia Rusă de Fotbal să fie amendată cu 35.000 de euro, deoarece fanii au aruncat cu fumigene şi au afişat bannere interzise la un meci din grupa A a Campionatului European. Partida respectivă, pierdută cu scorul de 0-1 de Rusia în faţa Greciei, la 16 iunie, a dus la eliminarea ruşilor de la Euro-2012. UEFA nu a precizat ce conţinut aveau bannerele afişate de suporterii ruşi. Forul european sancţionează în general afişarea mesajelor cu caracter politic.
Stop pentru zgura albastră
ATP a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial al circuitului, că la competiţiile ATP World Tour din 2013 nu va fi permisă zgura albastră, o idee promovată de fostul tenisman Ion Ţiriac şi pusă în aplicare în acest an la turneul de la Madrid. "Zgura albastră poate a oferit o vizibilitate mai bună la televizor, dar au existat clar probleme în privinţa calităţii terenurilor de la Madrid în acest an, ceea ce nu a fost acceptabil pentru un turneu Masters 1000, unul din principalele noastre evenimente din lume. Indiferent de culoare, noi trebuie să asigurăm în primul rand faptul că terenurile sunt sigure şi rezonabile pentru jucători. Ştiu că Ion Ţiriac a fost de asemenea dezamăgit de calitatea terenului de la Madrid, în acest an. Ion este un mare susţinător al tenisului de mai mulţi ani şi îi încurajez în continuare ideile, inclusiv testarea zgurii albastre la evenimentele ce nu fac parte din circuitul ATP. Însă acum este clar că sunt necesare îmbunătăţiri înainte să se ia în considerare folosirea la nivel de ATP World Tour", a declarat preşedintele ATP, Brad Drewett, la Londra, la o reuniune a conducerii forului.
Didi va fi operat
Brazilianul Cleidimar Magalhaes Silva "Didi", cel mai prolific jucător al echipei Oţelul Galaţi în primăvara acestui an, are o leziune la menisc şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale, săptămana viitoare, informează site-ul oficial al grupării gălăţene. Didi şi-a întrerupt pregătirile din cauza unor probleme resimţite la genunchiul drept. în urma analizelor efectuate, diagnosticul este leziune de menisc extern corn anterior.  Jucătorul va fi supus maine, unei intervenţii chirurgicale, la Bucureşti, el urmand să fie indisponibil aproximativ două luni.
Învinse, dar nu distruse
Naţionala de baschet feminin a Romaniei a fost învinsă, sambătă, la Bucureşti, de reprezentativa Spaniei, scor 51-68 (32-37), în cea de-a treia partidă din grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2013.  Favorita grupei, Spania, a dominat prima parte a partidei, dar a şi tremurat după pauză, cand Romania a evoluat entuziasmant: 2-9 (min. 3), 18-25 (min. 10), 41-39 (min. 27). După 30 de minute, tabela arăta un incredibil 45-41 pentru tricolore, care au fost aplaudate la scenă deschisă la ultima pauză. Ibericele au revenit însă în joc, 45-57 (min. 35), cu un sec 0-16, iar echipa Romaniei nu a mai avut antidot pană la final. şi-a pierdut moralul şi a cedat un meci pe care l-a avut în mană, marcand primele puncte din sfertul patru, cand mai erau patru minute din meci.  Cu victoria de sambătă, Spania acumulează 7 puncte în grupa D şi ocupă în continuare prima poziţie, în timp ce Romania se află pe locul III, cu 4 puncte.

Armstrong îşi susţine nevinovăţia
Septuplul caştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong, a cerut Agenţiei Americane Antidoping (USADA) să renunţe la procedura începută împotriva lui, din lipsă de probe. Într-o scrisoare trimisă USADA, avocatul lui Armstrong Robert Luskin afirmă că nu există suficiente dovezi pentru începerea procedurii.  Dosarul urmează să fie examinat de un comitet de experţi al USADA format din patru membri.  La începutul acestei luni, (USADA) a deschis o procedură împotriva septuplului caştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong. USADA le-a trimis o scrisoare lui Armstrong şi altor cateva persoane, formuland împotriva ciclistului noi acuzaţii de dopaj ce vizează perioada în care el a revenit în competiţii, 2009-2010. Agenţia a cerut suspendarea americanului din toate competiţiile de triatlon, noul sport pe care îl practică acesta.
Încă un raliu caştigat de Loeb
Francezul Sebastien Loeb (Citroen DS3) a caştigat, duminică, la Auckland, Raliul Noii Zeelande, a şaptea etapă a Campionatului Mondial (WRC), devansandu-i pe coechipierul său finlandez Mikko Hirvonen şi pe norvegianul Petter Solberg (Ford Fiesta RS), informează AFP. Datorită acestui al 72-lea succes din cariera sa în WRC, dintre care trei în Noua Zeelandă pe modele diferite (în 2005 cu Xsara, 2008 cu C4, 2012 cu DS3), Loeb şi-a accentuat avansul faţă de Hirvonen în clasamentul general. Francezul are 145 de puncte în ierarhia mondială, după şapte etape, în timp ce Hirvonen are 107 puncte, iar al treilea clasat, Petter Solberg, are 90. Următoarea etapă este programată la începutul lunii august, în Finlanda.
Antrenor în cătuşe
Jerry Sandusky, fost antrenor al echipei de fotbal american al universităţii Penn State (Pennsylvania), acuzat de agresiune sexuală împotriva minorilor, a fost găsit vinovat, de un juriu, în 45 de capete de acuzare, din 48. După procesul de la tribunalul din Bellefonte (Pennsylvania), poliţia i-a pus cătuşe acuzatului în varstă de 68 de ani, conform imaginilor televizate. Sandusky a fost acuzat de agresiune sexuală asupra a cel puţin zece băieţi, uneori foarte tineri, între care şi fiul său adoptiv, în perioada 1994 - 2008. El şi-a recrutat victimele prin intermediul unui program destinat tinerilor defavorizaţi. Mai mulţi tineri au povestit detalii ale violurilor, comise uneori la duşuri. Sandusky, care a fost şi asistentul lui Joe Paterno, legendar antrenor de fotbal american decedat în ianuarie din cauza unui cancer, nu a arătat nici cea mai mică emoţie în timpul procesului. El riscă o pedeapsă cumulată de 156 de ani de închisoare.
,,,,,,,,,,,,,,,,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.