Sport

Trecut-au anii

Ziarul de Vrancea
24 iun 2012 479 vizualizări
Gdansk: Germania - Grecia 4-2 (1-0)

Nemţii au învins umbra campioanei europene din 2004
Germania: 1. Neuer – 20. Boateng, 5. Hummels, 14. Badstuber, 16. Lahm (cpt) – 6. Khedira, 7. Schweinsteiger – 21. Reus (’79 – 19. Götze), 8. Özil, 9. Schürrle (’67 – Müller) – 11. Klose (’79 – 23. Gomez). Antrenor: Joachim Löw.
Grecia: 13. Sifakis – 15. Torosidis, 19. Papastathopoulos, 5. K. Papadopoulos, 3. Tzavelas (’46 – 16. Fotakis) – 6. Makos (’71 – 9. Liberopoulos), 2. Maniatis– 18. Ninis (’46 – Gekas), 21. Katsouranis (cpt), 7. Samaras - 14. Salpingidis. Antrenor: Fernando Santos.
Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).
Cartonaşe galbene: Samaras, Papastathopoulos
1-0, min. 39: Lahm recuperează un balon îl driblează pe Papadopoulos şi şutează cu efect de la 18 metri; Sifakis a fost pe minge dar n-a reuşit s-o reţină.
1-1, min. 55: cursă pe partea stangă a lui Salpingids, urmată de centrare şi Samaras înscrie din patru metri, cu tot plonjonul disperat al lui Neuer.
2-1, min. 61: Khedira plasează un şut sub transversală de la opt metri, din centrarea lui Boateng.
3-1, min. 68: Klose, cu capul, tot sub transversală, în urma unei lovituri libere executate de Özil.
4-1, min. 74: şutul lui Klose este blocat de Sifakis, dar mingea ricoşează la Reus care şutează imparabil (tot sub bară!)
4-2, min. 89: Salpingidis din penalty, după ce şutul aceluiaşi jucător a fost respins cu mana de Boateng.

Probabil că grecii sperau în reeditarea minunilor de acum opt ani, chiar sub nasul blestematei lor Frau Angela. Numai că dintre cei care au mai păstrat spiritul lui Otto cel Mare (Rehhagel), a mai rămas doar veteranul Katsouranis şi poate nu întamplător, kir Kostas a fost omul care putea produce o minune nevăzută în min. 26, cand a primit o pasă la limita ofsaidului şi a scăpat spre poarta lui Neuer, care a ieşit la 30 de metri şi i-a furat mingea. Echipa lui Fernando Santos s-a apărat disperat pe trei linii în cea mai mare parte a primului mitan şi, dacă nu venea şutul lui Lahm, căpitanul care ştie să-şi ajute colegii la greu, Joachim Löw avea teme de meditaţie. Simpaticul tehnician german a riscat odihnind cele două motoare de pe laturi, Müller şi Podolski, dar şi pe Mario Gomez în avanposturi. Ceea ce a arătat Germania în prima repriză, cu o posesie de 70%, este că Reus şi Schürrle, sunt fotbalişti entuziaşti, fără forţa înlocuiţilor lor, în timp ce golgeterul Cupelor Mondiale, Miro Klose, s-a plasat mereu aiurea. În rest, sumedenie de ocazii la poarta săracului Sifakis, în primele trei minute s-au irosit trei situaţii, plus un gol din ofsaid înscris de Schweinsteiger, iar la mijlocul reprizei, Reus a reuşit să rateze de trei ori în două minute. Cat despre greci, cele două şuturi cadrate (şi anemice) pe timpul a 45 de minute, chiar reprezintă o performanţă, la cate minute au petrecut ei în terenul germanilor.
Schimbările operate de Fernando Santos la pauză vizau întărirea ofensivei, însă profilul jocului nu s-a schimbat. Nemţii au continuat să atace, să ţină mingea în combinaţii rapide, cand se plictiseau, iar grecii mai încercau  contraatacuri, la cel de-al doilea finalizandu-se cu gol. Egalarea a aprins meciul, grecii îndrăzneau să caute victoria, dar germanii, după cateva minute de uluială, au preluat din nou fraiele meciului şi s-au distanţat, pe fondul lipsei de reacţie a fundaşilor greci. La 4-1, germanii s-au liniştit mai puţin, permiţand şi elenilor să mai ponteze prin careul lui Neuer. Au reuşit să înscrie din cel de-al doilea penalty acordat la acest turneu final. Primul a fost în meciul de deschidere, tot în favoarea grecilor! (GIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.