Sport

Becali se ţine băţos

Ziarul de Vrancea
19 iun 2012 999 vizualizări
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că oferta primită din partea unui club italian pentru fundaşul Vlad Chiricheş a crescut de la şase la opt milioane, dar a refuzat-o deoarece a solicitat zece.

"De plecat nu mai pleacă nimeni, Am avut luni o discuţie cu cineva, a crescut oferta pentru Chiricheş de la 6 la 8 milioane, dar eu am cerut 10 milioane. Lasă, să nu dea 10 milioane acum, că în iarnă eu o să le cer 15. Dar nu se vand jucători, la Steaua nu e o trambulină de vanzare de jucători, Steaua e un club de performanţă. A, pentru sumele mari, da. Dar altfel nu are rost, cum să-l dai aşa?", a spus Becali. Vlad Chiricheş, în varstă de 22 de ani, a fost achiziţionat de Steaua la începutul anului de la formaţia Pandurii Targu Jiu.


Bayern îl curtează pe Guardiola


Antrenorul Josep Guardiola, care a plecat de la FC Barcelona în luna mai, a fost abordat de conducerea clubului Bayern München pentru a-i succede la această grupare lui Jupp Heynckes, în vara anului 2013, informează cotidianul Bild. Potrivit sursei citate, directorul sportiv al clubului german, Christian Nerlinger, s-a deplasat la Barcelona la 25 mai, pentru a asista la victoria echipei FC Barcelona în finala Cupei Spaniei, scor 3-0 cu Athletic Bilbao. Cu această ocazie, Guardiola s-ar fi declarat dispus în principiu să ajungă la Bayern, cel mai titrat club din Germania. După patru ani cu rezultate impresionante, Josep Guardiola a anunţat, la sfarşitul lunii aprilie, că pleacă de la FC Barcelona, echipă cu care a caştigat între altele de două ori Liga Campionilor. Jupp Heynckes are contract cu Bayern pană finalul sezonului 2012/2013.


Şi bogaţii plang


Pugilistul american Floyd Mayweather ocupă primul loc în topul 100 Forbes al celor mai bine plătiţi sportivi din lume în 2011, devansandu-i pe boxerul filipinez Manny Pacquiao şi pe jucătorul de golf din SUA Tiger Woods. Mayweather, care a caştigat anul trecut 85 de milioane de dolari, se află în prezent în detenţie, pentru violenţă domestică. Pacquiao a înregistrat caştiguri de 62 de milioane de dolari în 2011, iar Woods, care domina topul Forbes din 2001, a ajuns pe locul trei, cu 59,4 milioane de dolari. Vedeta din NBA LeBron James ocupă locul patru, cu 53 de milioane de dolari, fiind primul din cei 13 baschetbalişti prezenţi pe lista Forbes, care include şi 30 de jucători de fotbal american, dar şi două femei: jucătoarele de tenis Maria Şarapova (locul 26) şi Li Na (locul 81). Primul fotbalist de pe listă este englezul David Beckham (46 milioane de dolari, locul VII), urmat imediat de Cristiano Ronaldo (42,5 mil. $).


Martor la blat


Fostul mijlocaş francez Daniel Bravo a declarat, luni, că a fost martorul unui meci aranjat în campionatul Italiei, pe cand juca la Parma, în sezonul 1996/1997, informează AFP.  "Nu am aranjat niciodată un meci, dar am fost martor. Ultimul meci important pentru Parma, puteam spera la titlu, dar nu-l puteam caştiga. Aşa că am optat pentru o remiză la pauză. De comun acord", a declarat fostul jucător în cursul unui interviu filmat alături de jurnalistul Pierre Ménès, difuzat pe site-ul Yahoo! Sport. "Nu înţelegeam nimic. Unii spuneau: «Sunteţi nebuni, putem caştiga», iar ceilalţi spuneau: «Suntem în Italia aici, facem aşa»", a adăugat fostul mijlocaş, trecut pe la OGC Nice, AS Monaco şi Paris Saint-Germain.  Parma a încheiat pe locul doi în Serie A, în sezonul 1996-1997, la două puncte în urma campioanei Juventus Torino. Cele două echipe s-au întalnit în etapa a XXXII-a şi au remizat, scor 1-1. Parma a caştigat apoi ultimele două meciuri ale sezonului.


Clément se retrage de la simplu


Tenismanul francez Arnaud Clément, în varstă de 34 de ani, a jucat luni seară ultimul său meci de simplu din carieră, fiind învins în primul tur al calificărilor de la Wimbledon de compatriotul său Kenny De Schepper. "Acesta a fost ultimul meci de simplu din cariera mea. Am luat hotărarea înainte de a veni aici pentru a participa la calificări", a precizat Clément pe Facebook, după ce a pierdut cu 7-6, 6-7, 3-6. El va mai participa în proba de dublu, alături de Michaël Llodra, cu care a caştigat turneul londonez în 2007. Clément i-ar putea succede lui Guy Forget în funcţia de căpitan al echipei de Cupa Davis a Franţei. Finalist la Australian Open în 2001 şi fost număr 10 mondial, în prezent ocupantul poziţiei 142 ATP, Arnaud Clément anunţase de mai mult timp că se va retrage în 2012.


Gyan revine la naţională


Atacantul Asamoah Gyan, care a decis în februarie să se retragă temporar din naţionala Ghanei, şi-a anunţat luni revenirea iminentă în prima reprezentativă a ţării sale, pe site-ul oficial al Federaţiei Ghanneze de Fotbal (GFA). "Nu există nicio problemă. Am fost înţeles greşit în privinţa retragerii mele din echipa naţională", a afirmat fotbalistul, subliniind faptul că era vorba de o retragere temporară: "Era important pentru mine să mă retag. Aveam nevoie de o pauză pentru a-mi întări psihicul. în scrisoarea către federaţie legată de retragerea mea am precizat că decizia nu este definitivă. Drept urmare, în orice moment pot anunţa că revin". Asamoah Gyan, în varstă de 26 de ani, care a ratat un penalti în semifinala Cupei Africii pe Naţiuni cu Zambia, scor 0-1, a decis la 18 februarie să se retragă temporar din naţionala Ghanei. Asamoah Gyan a înscris un singur gol şi a ratat un penalty la ediţia din acest an a Cupei Africii pe Naţiuni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.