Sport

Cu sufletul la gură

Ziarul de Vrancea
19 iun 2012 551 vizualizări
Grupa C, Poznan, Italia - Irlanda 2-0 (1-0)

Italia: 1. Buffon (cpt.) - 7. Abate, 15. Barzagli, 3. Chiellini (’57 – 19. Bonucci), 6. Balzaretti - 8. Marchisio, 21. Pirlo, 5. Thiago Motta, 16. De Rossi - 10. Cassano (’62 – 22. Diamanti), 11. Di Natale (’74 – 10. Balotelli). Antrenor: Cesare Prandelli.
Irlanda: 1. Given - 4. O'Shea, 5. Dunne, 2. St. Ledger, 3. Ward - 11. Duff (cpt.), 8. Andrews, 6. Whelan, 7. McGeady (’65 – 19. Long) - 10. Keane (’86 – 20. Cox), 9. Doyle (’76 – 14. Walters). Antrenor: Giovanni Trapattoni.
Cartonaşe galbene: Balzaretti (’28), De Rossi (’71), Buffon (’73) – Andrews (’37, ‘89), O’Shea (’39), St. Ledger (’84).
Eliminat: Andrews (’89).
Arbitru: Çüneyt Çakir (Turcia).

1-0, min. 35: Pirlo execută un corner de pe stanga la prima bară, Cassano înscrie de langă Andrews, cu capul, la colţul scurt, de la 3 metri;
2-0, min. 90: Balotelli, de la 7 metri, de langă O’Shea, după un corner de pe dreapta.

Teoretic, modulul tactic nou pe care a mizat Prandelli, care a renunţat la sistemul cu trei fundaşi centrali etalat în primele două jocuri, trebuia să crească potenţialul ofensiv al Italiei. Practic, în prima repriză, squadra a reuşit să domine copios doar la capitolul posesie (73%!) şi cornere (7-1) un meci pe care era obligată să-l caştige pentru a spera la sferturi. S-a ajuns aici deoarece, deşi au avut în faţă o echipă care a confirmat că s-a rătăcit la turneul final, italienii au resimţit din plin lipsa de inspiraţie a unei linii mediane în care doar Pirlo a rulat la capacitate normală, Marchisio fiind neaşteptat de şters iar Motta şi De Rossi neadaptaţi cu noile roluri. Trupa lui Prandelli a intrat în avantaj la pauză doar datorită unui sprint de două minute, în care reduta irlandeză a fost fisurată de Di Natale (’34 – şut din lateral dreapta, din unghi, St. Ledger a scos de pe linia porţii) şi spartă de Cassano, care, în continuarea fazei, cu un şut de la 25 de metri, respins de Given, a obţinut cornerul din care apoi a marcat. În rest, doar o cerere de penalty a lui Di Natale, refuzată după ce şutul acestuia a fost respins de Given (’30).
Azzurrii au început în forţă actul doi, însă încercările lui Di Natale (’47) şi Cassano (’49) au fost blocate de stoperii lui Trapattoni, şutul lui De Rossi (’51) a trecut pe langă poartă, iar cel al lui Di Natale (’55) a fost parat de portar. În mod surprinzător, din minutul 60, iniţiativa a trecut de partea Irlandei, şuturile lui Andrews (’60 şi, mai ales, ’79) ridicandu-i serioase probleme lui Buffon. Italia s-a trezit abia atunci cand Spania a deschis scorul, perspectiva de a pleca acasă în cazul unui 1-1 în celălalt joc al grupei făcandu-i pe latini să forţeze să ajungă la un 3-0 care le-ar fi garantat urcarea în “sferturi”, indiferent de rezultatul dintre Spania şi Croaţia. Cum Balotelli a dat un singur gol, bucuria italienilor a apărut nu după terminarea partidei lor, ci după finişul celuilalt joc, trupa lui Prandelli mergand cu emoţii mai departe. (OM)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.