Sport

Situaţie incertă pentru CSM Focşani 2007 şi FC Panciu

Dan Chiriac
18 iun 2012 787 vizualizări
Cele două echipe sunt constituite ca cluburi de drept public, lucru interzis de Federaţia Romană de Fotbal din 1 iulie u acestea sunt obligate să se transforme în cluburi de drept privat u situaţia este identică şi la futsal

Situaţia celor două echipe vrancene din Liga a treia, dar şi a formaţiei de futsal CSM Focşani 2007 este incertă. Toate cele trei structuri sunt declarate cluburi sportive de drept public, adică înfiinţate prin hotărare de consiliul local. Federaţia Romană de Fotbal a obligat toate aceste structuri ca pană la data de 1 iunie să se organizeze în cluburi sportive de drept privat. Măsura luată de FRF, la recomandarea UEFA, vizează doar neimplicarea politicului în fotbal. Totul a pornit după ce antrenorul unei echipe de fotbal din Reşiţa a fost schimbat prin hotărare de Consiliu Local.  În continuare cluburile sportive de drept privat, care în fapt sunt organizaţii nonguvernamentale, nonprofit şi nu pot fi asimilate cu SRL-urile uneia sau mai multor persoane, pot fi finaţate de la bugetul local prin accesarea proiectelor de finanţare din fonduri nerambursabile, în condiţiile legii. În proporţie de 90 % cluburile afiliate la Federaţia Romană de Fotbal sunt organizate şi funcţionează aşa încă din anul 2004.

Ajutor de la cluburile de copii

Cele trei echipe par a fi găsit soluţia salvatoare prin intermediul echipelor de copii şi juniori. Astfel, clubul CSM Focşani 2007 va fi obligat să renunţe la cesiunea făcută cu clubul privat CSM Focşani, în urmă cu trei ani. CSM Focşani, club condus în acest moment de Daniellete Iorga, ar urma să reintre în campionat. În aceste condiţii, CSM Focşani va fi înscrisă în liga a treia, iar finanţarea ar urma să fie făcută prin proiecte. Situaţia este asemănătoare la Panciu. Actualul club CS Panciu se va uni cu Young Stars Panciu, clubul privat care are grupe la copii şi juniori. Noua structură are nevoie de certificat de identitate sportivă pentru a participa în liga a treia. Păncenii nu par a avea dificultăţi în constituirea noii echipe şi nici în obţinerea proiectelor de finanţare, în condiţiile în care primarul Ion Petre şi consilierii puterii USL au susţinut în ultimul timp fotbalul din oraş. O soluţie asemănătoare se va găsi, cel mai probabil, şi la echipa de futsal. Antrenorul Petrache Gurguiatu ne-a precizat că există deja un club privat în Focşani, constituit legal, care ar putea prelua echipa de futsal. În cazul în care cluburile vrancene nu vor face reorganizarea pană la începutul lunii iulie, Federaţia Romană de fotbal urmează să le dezafilieze.

În liga a patra doar cu CIS obţinut la Bucureşti

Problema constituirii legale a cluburilor de fotbal a creat mari dificultăţi şi în liga a patra de fotbal. Vrancea este reprezentată la barajul de promovare în liga a treia de Energia Vulturu, formaţie care a terminat play-off-ul pe locul cinci, dar a fost singura care a avut un certificat de identitate sportivă eliberat de Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport. “Atragem atenţia cluburilor de liga a IV a că trebuie să se organizeze conform legii şi să obţină Certificatul de Identitate Sportivă de la Bucureşti pană la începerea campionatului. În următoarea perioadă AJF Vrancea va pune la dispoziţia echipelor atat documentaţia necesară înfiinţării cluburilor cat şi modalitatea accesării fondurilor nerambursabile”, precizează Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.