Sport

Mozaic sportiv: Smuda pleacă de la naţionala Poloniei

Ziarul de Vrancea
17 iun 2012 457 vizualizări
a anunţat, sambătă seară, după eliminarea Poloniei de la Campionatul European, că îşi încetează activitatea la această selecţionată, contractul său fiind valabil pană la finalul turneului.

"Este sută la sută finalul aventurii mele. Contractul îmi expiră după Euro-2012. Le mulţumesc jucătorilor. Am făcut tot ce am putut. Din păcate au fost multe pase ratate. în repriza a doua, eram obligaţi să luptăm neîncetat pentru a recupera mingea", a declarat Smuda, supãrat şi nervos, la televiziunea poloneză TVP.Tehnicianul a precizat, despre meciul pierdut sambătă în faţa Cehiei, scor 0-1, că el şi elevii săi au fost prea siguri că pot învinge.


Dezvăluire la cină


Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, şi-a prelungit pană în 2014 contractul cu federaţia spaniolă, în data de 9 iunie, înainte de prima partidă a spaniolilor de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina. Del Bosque anunţase încă din luna aprilie că s-a înţeles cu federaţia pentru un nou contract, însă nu a dat atunci alte detalii. Federaţia spaniolă a confirmat, în acest week-end, la o cină cu presa, prelungirea contractului selecţionerului. Vicente Del Bosque se află la conducerea tehnică a naţionalei Spaniei din 2008, el caştigand cu aceasta Cupa Mondială din 2010. Cu Del Bosque la conducere, echipa Spaniei a înregistrat 48 de victorii în 57 de partide.

Sexy-Euro


Danemarca a învins Germania, sambătă, cu scorul de 13-1, într-un meci amical disputat la Berlin între echipe formate din actriţe de filme erotice, cu o zi înainte de partida dintre primele reprezentative de fotbal ale celor două ţări, de la Euro-2012. Douăsprezece actriţe au jucat meciul pe nisip, în două reprize de cate zece minute. Tinerele au jucat cu trupurile pictate ca şi cum ar fi purtat tricouri albe şi roşii, culorile celor două naţionale de la Euro-2012. Capitala Germaniei găzduieşte pentru a patra oară acest turneu numit Sexy Soccer, ediţia precedentă fiind organizată în 2010, cand în Africa de Sud a avut loc Cupa Mondială de fotbal.


“Ibra” nu renunţă la naţională


Fotbalistul Zlatan Ibrahimovic a anunţat, ieri, că va continua să joace pentru naţionala Suediei, eliminată de la Campionatul European după ce a înregistrat două înfrangeri în grupa D. "Absolut", a răspuns atacantul atunci cand a fost întrebat dacă vrea să îşi continue cariera la echipa naţională. "Viitorul meu este cu această selecţionată. Vreau să joc în continuare pentru ea", a precizat el. Ibrahimovic va împlini 31 de ani în luna octombrie, iar presa suedeză a scris că mai mulţi componenţi ai echipei de la Euro-2012 ar urma să se retragă din naţională după turneul din Polonia şi Ucraina. Suedia a fost eliminată de la Euro-2012, după ce a înregistrat două înfrangeri în grupa D a competiţiei, cu Ucraina şi Anglia. în ultimul meci, echipa Suediei joacă, marţi, cu Franţa.


Rosicky, incert pentru sferturi


Căpitanul naţionalei Cehiei, Tomas Rosicky, a declarat, ieri, pentru jurnalul DNES, că este incert pentru sferturile de finală ale Campionatului European, din cauza unei probleme persistente la tendonul lui Ahile. "Există o mică şansă ca eu să joc, însă nu este semnificativă", a spus Rosicky. Mijlocaşul în varstă de 31 de ani a ratat deja ultimul meci din grupa A, cu Polonia, scor 1-0. "A fost greu pentru mine. Să trăiesc asta ca un suporter este total diferit de ceea ce poate simţi un jucător", a afirmat fotbalistul, care a efectuat un antrenament individual sambătă dimineaţă.


Conduită necorespunzătoare


UEFA a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că a deschis o procedură împotriva Federaţiei Engleze de Fotbal, pentru "conduită necoresponzătoare" a fanilor englezi care au încercat să intre pe teren la meciul cu Suedia, de la Euro-2012.
Comisia de Control şi Disciplină a UEFA va analiza acest caz miercuri. Reprezentativa Angliei a învins, vineri, cu scorul de 3-2 (1-0), naţionala Suediei, la Kiev, într-un meci din grupa D de la Campionatului European din Polonia şi Ucraina, suedezii nemaiavand astfel şanse să acceadă în faza următoare a turneului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.