Sport

Şi-au împărţit reprizele

Ziarul de Vrancea
15 iun 2012 723 vizualizări
Grupa C, Poznan: Italia - Croaţia 1-1 (1-0)

Italia: 1. Buffon (cpt.) - 19. Bonucci, 16. De Rossi, 3. Chiellini - 2. Maggio, 8. Marchisio, 21. Pirlo, 5. Thiago Motta (’63 - 18. Montolivo), 13. Giaccherini – 9. Balotelli (’70 - 11. Di Natale), 10. Cassano (’83 - 20 Giovinco). Antrenor: Cesare Prandelli.
Croaţia: 1. Pletikosa - 11. Srna (cpt.), 5. Corluka, 13. Schildenfeld, 2. Strinic - 7. Rakitic, 8. Vukojevic, 10. Modric, 20. Perisic (’68 - 6. Pranjic) - 17. Mandzukic (‘90^5 - 19. Kranjcar), 9. Jelavic (’83 – 22. Eduardo). Antrenor: Slaven Bilic.
Cartonaşe galbene: T. Motta (’57), Montolivo (’80) – Schildenfeld (’86).
Arbitru: Howard Webb (Anglia).

1-0, min. 39: Pirlo, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, lateral stanga, aproape de colţul careului mare, executată pe colţul scurt;
1-1, min. 72: Strinic centrează de pe stanga la bara a doua, Chiellini este depăşit de minge, Mandzukic rămane singur, preia şi înscrie de la 4 metri, mingea lovind bara înainte de a intra în plasă.

Italia ştie să atace! Aceasta a fost concluzia unui prim act în care trupa lui Prandelli a  alergat mai mult (58,18 kilometri, faţă de 55,72), a avut mai mult mingea (55% din timp), a desenat mai frumos, a tras mai mult la (16-6) şi pe poartă (6-3) şi a avut mai multe cornere (4-1). Superioritatea totală a azzurrilor s-a translat şi spre momentele importante de gol, toate fiind consumate la poarta croaţilor: şuturile necadrate ale lui Balotelli (‘3 – de la 11 metri, pe langă poartă) şi Marchisio (’11 – “bombă”, la o palmă de vinclu), încercarea puternică a lui Balotelli (’16), de la 16 metri, respinsă de portar, cea a lui Cassano (’34), aflat singur, în lateral dreapta, care a trecut pe langă poartă şi, mai ales, ratările lui Marchisio din minutul 38, cînd “Il Principino”, lăsat singur, singurel de pasa lui Cassano, a şutat de două ori în Pletikosa. Realitatea din teren s-a translat, cat de cat, pe tabelă abia în minutul 39, cand Pirlo i-a făcut încă o dată pe şefii Milanului să regrete că l-au cedat atat de uşor la Juventus vara trecută.
Avansul avut de italieni la pauză a schimbat total aspectul reprizei secunde: peninsularii au revenit la stilul tradiţional, cu accent pe securizarea defensivă, în timp ce croaţii au avut o iniţiativă necompletată de reală periculozitate ofensivă. Drept urmare, jocul a rulat mai mult în zonele neutre ale terenului, încercările de finalizare, semnate de Modric (’47, ’49) şi Balotelli (’61), venind din afara careurilor. O gafă de plasament inexplicabilă a lui Chiellini avea să decidă soarta jocului, egalarea, semnată de Mandzukic, nefiind urmată de alte faze notabile, deşi Croaţia a avut iniţiativa pană la final pe fondul unei surprinzătoare lipse de reacţie a Italiei, care s-a trezit abia în prelungiri. (Ovidiu MINEA)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.