Sport

Ce poate face bietul Aiden McGeavy în faţa lui Xavi?

Ziarul de Vrancea
15 iun 2012 635 vizualizări
ST: Grupa C, Gdansk: Spania - Irlanda 4-0 (1-0).

Scor record la Euro 2012
Spania: 1. Casillas – 17. Arbeloa, 15. Ramos, 3. Piqué, 18. Alba – 8. Xavi, 16. Busquets, 14. X. Alonso (’65 – J. Martinez) – 21. D. Silva, 9. Torres, 6. Iniesta (’79-20. Cazorla). Antrenor: Vicente Del Bosque.
Irlanda: 1. Given – 4. O’Shea, 5. Dunne, 2. St. Ledger, 3. Ward – 11. Duff (22. McClean), 6. Whelan (’79 – 21. Green), 8. Andrews, 7. McGeady – 20. Cox (’46 – 14. Walters), 10. Keane. Antrenor: Giovanni Trapattoni.
Arbitru: Pedro Proença (Portugalia).
Cartonaşe galbene: Xabi Alonso, J. Martinez / Keane, Whelan, St. Ledger
1-0, min. 4: după ce Ward l-a blocat pe Silva la marginea careului, a pierdut mingea în faţa lui Torres, care l-a driblat pe St. Ledger şi a trimis mingea în plasă, peste portarul Given.
2-0, min. 49: după ce Given a respins o torpilă a lui Iniesta, n-a mai putut face nimic la şutul printr-o pădure de picioare trimis de Silva.
3-0, min. 70: Torres, deschis de Xavi, a pătruns în careu şi a înscris din alergare, de la zece metri.
4-0, min. 83: Fabregas, şut în diagonală de la marginea careului mic.
Jocul Spaniei este o minunăţie, dacă nu există nimeni în stare să-l distrugă. Antrenorul provenit din ţara jocului destructiv, Giovanni Trapattoni, ar şti cum să facă, dacă ar avea cu cine şi cu ce.  Din păcate pentru irlandezi, nu e cazul. La combinaţiile ameţitoare de pase ale ibericilor, marcajul funcţionează greoi, fundaşii neştiind, în unele momente, pe unde o fi mingea. Pe de altă parte, nici Spania nu s-a omorat cu firea, ştiind că înţepăturile de ţanţar, cat de parşive or fi, nu poate omorî ditamai elefantul şi că ar putea lichida Spania chiar şi cu o doză mărită de extraveral la bord. Au exersat scheme peste scheme, au dansat prin careul irlandez ca prin bucătăria proprie, înscriind la prima fază periculoasă şi, venind vorba de gol, antrenorul de casă al vechii Galaxii madrilene, Vicente del Bosque s-a dovedit în continuare inspirat. Dacă la meciul cu Italia, a surprins prin introducerea lui Fabregas în avanposturi (şi Cesc a marcat!), acum, l-a lăsat pe bancă, iar Fernando Torres a înscris singurul gol al primei reprize. Cat despre stilul ofensiv al Irlandei, în acest meci nu a reuşit să mascheze găurile din caşcavalul defensiv.
La fel şi în partea a doua, cu un plus de şuturi pe poarta lui Shay Given, care a apărat ceea ce se putea aştepta pană în minutul 4 al reprizei (coincidenţă!), cand a fost derutat de traseul mingii trimisă de David Silva. După gol, jocul s-a mai schimbat niţel, irlandezii fiind lăsaţi să preia oleacă de iniţiativă, nu de alta, dar să exerseze Spania şi contraatacul. Ca supliment, verzii l-au mai dezmorţit de două ori şi pe Casillas. Iar după golurile lui Torres şi Fabregas, meciul s-a încheiat în ritm de tiki-taka. (GIN)

Clasamentul grupei C

1. Spania    2    1    1    0     5-1    4
2. Croatia    2    1    1    0     4-2    4
3. Italia    2    0    2    0     2-2    2
4. Irlanda    2    0    0    2     1-7    0

Scorul campionatului
Meciurile de ieri la Euro 2012 din grupa C s-au încheiat cu rezultatele:

Spania – Irlanda 4-0 (1-0)
Italia – Croaţia 1-1 (1-0)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.