Sport

Cristiano, ce-i cu tine?

Ziarul de Vrancea
14 iun 2012 565 vizualizări
arful Realului era să-şi îngroape echipa prin două ratări uriaşe

Grupa B, Lvov: Danemarca – Portugalia 2-3 (1-2)
Danemarca: 1. Andersen - 6. Jacobsen, 3. Kjær, 4. Agger (cpt.), 5. S. Poulsen - 7. Kvist, 21. Zimling (’17 – 19. J. Poulsen) - 10. Rommedahl (’59 – 23. T. Mikkelsen), 8. Eriksen, 9. Krohn-Dahli (’90 – 14. Schøne) - 11. Bendtner. Antrenor: Morten Olsen.
Portugalia: 12. Rui Patricio - 21. Pereira, 3. Pepe, 2. Br. Alves, 5. Coentrao - 16. Meireles (’84 – 18. Varela), 4. M. Veloso, 8. Moutinho - 17. Nani (’89 - 14. Rolando), 23. H. Postiga (’63 – 11. N. Oliveira), 7.Cr. Ronaldo (cpt.). Antrenor: Paulo Bento.
Cartonaşe galbene: J. Poulsen (’56), Jacobsen (’80) - Meireles (’29), Ronaldo (‘90^2).
Arbitru: Craig Thomson (Scotia).

0-1, min. 24: corner Moutinho, de pe stanga, bătut la prima bară, Pepe înscrie cu capul, din careul mic, la colţul scurt;
0-2, min. 36: Postiga, de la 7 metri, după o pasă trimisă de Pepe din lateral dreapta;
1-2, min. 41: centrare trimisă de J. Poulsen, din lateral dreapta, către Krohn-Dahli, aflat în careu, lateral stanga, recentrare cu capul, în faţa porţii goale, de unde Bendtner înscrie lejer, cu capul;
2-2, min. 80: “cap” al lui Bendtner, de la 6 metri, după o centrare a lui Jacobsen, de pe dreapta, la bara a doua;
3-2, min. 87: Varela, aflat în careu, uşor lateral dreapta, luftează cu stangul, mingea rămane la el, portughezul înscriind cu dreptul, la colţul scurt.

Cu un Cristiano Ronaldo care a confirmat că Realul l-a stors, Portugalia a intrat greu într-un joc pe care l-a abordat cu gandul doar la victorie. Fără a-şi crea ocazii importante, lusitanii au avut şansa faptului că danezii nu au învăţat nici măcar din meciul Portugalia – Germania că Pepe este cel mai mare pericol la fazele; în plus, Simon Kjær a fost lipsit de reacţie la demarcarea lui Postiga din minutul 36. Abia cand trupa lui Bento s-a desprins la 2-0, elevii lui Olsen, care au stat doar la cutie pană atunci, au realizat că trebuie să şi atace, răsplata, venită imediat, traducandu-se printr-un gol frumos, care a relansat jocul. Danemarca a continuat să fie ofensivă şi după odihnă, însă a avut realizări doar la domeniul posesiei (circa 60%). Drept urmare, Patricio a avut emoţii doar la şuturile necadrate ale lui Kvist (’61) şi Bendtner (’71). Mai mult, culoarele largi căscate, în anumite momente, în apărarea danezilor puteau fi speculate dacă Ronaldo, care a scăpat singur în minutele  48 şi 77, era… Ronaldo, starul madrilen arătandu-şi clasa doar la o pasă genială, dată în minutul 63. Ratările lui Cristiano erau chiar să-şi îngroape echipa, pentru că, la trei minute după a doua ocazie uriaşă pe care a irosit-o, Bendtner a arătat că, totuşi, meciul de start al portughezilor de la Euro a fost studiat, atacantul danez marcand aproape identic ca Gomez, cu capul, după o centrare care l-a depăşit pe Pepe. Salvarea Portugaliei s-a numit aseară Varela, varful de la Porto avand nevoie doar de şase minute de joc pentru a deveni omul decisiv al partidei. Portugalia egalează astfel Danemarca la puncte, ambele echipe urmand a afla după ultimul joc al grupei dacă sejurul lor în Ucraina se va prelungi şi pentru sferturile de finală. (OM)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.