Sport

Portocala stoarsă ca o lamaie

Ziarul de Vrancea
14 iun 2012 617 vizualizări
Mario Gomez a înscris două goluri din pasele lui Schweinsteiger, iar Olanda se poate pregăti să-şi facă bagajele

Olanda: 1. Stekelenburg – 2. van der Wiel, 3. Heitinga, 4. Mathijsen, 15. Willems – 6. van Bommel (cpt) (’46 – 9. Huntelaar), 8. de Jong – 11. Robben (’82 – 7. Kuyt), 10. Sneijder, 20. Afellay (’46 – 23. van der Waart) – 16. van Persie. Antrenor: Bert van Marwijk.
Germania: 1. Neuer – 20. Boateng, 5. Hummels, 14. Badstüber, 16. Lahm (cpt) – 6. Khedira, 16.Schweinsteiger – 13. Müller (‘90^1 – 15. Bender), 8. Özil (’77 – 18. Kroos), 10. Podolski – 23. Gomez (’72 – 11. Klose). Antrenor: Joachim Löw.
Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).
Cartonaşe galbene: Boateng / De Jong, Willems
0-1, min. 23: Gomez înscrie de la 10 metri, după o pasă la limita ofsaidului a lui Schweinsteiger.
0-2, min. 37: Gomez, angajat de Schweinsteiger, şutează de la 10 metri, lateral dreapta, în partea opusă a porţii.
1-2, min. 73: Van Persie, şut năprasnic de la 20 metri.
La sfarşitul primelor 45 de minute din astfel  botezata bătălie a Rinului, toate laudele s-au canalizat spre Mario Gomez, autorul celor două goluri prin care l-a egalat pe rusul Dzagoev în fruntea clasamentului golgeterilor. Fireşte, “Super-Mario” este un atacant rasat, speculant ca străvechiul Gerd Müller şi inventiv ca Rummenigge. Dar cand ai servanţi ca Schweinsteiger sau Özil cu care joci toată ziua la Bayern, parcă îţi vine mai uşor să-ţi iasă toate pasienţele. Germania n-a făcut o primă repriză strălucită, dar are un antrenor inteligent şi norocul de a prinde o Olandă aproape execrabilă. Cunoscand bine că ghinionista “Oranje” este mai hămesită de puncte a lăsat-o să atace în voia bună. Chiar de la început, van Persie s-a jucat cu două ocazii în minutele 5 şi 11) – defectuos la preluare la prima şi ghinionist la cea de-a doua, beneficiind de două excelente pase filtrante ale lui van Bommel, respectiv, Robben (excelent doar la acest capitol). Replica a venit de la Mesüt Özil: turcul a şutat magistral  de la 16 metri, mingea revenind din bară în braţele lui Stekelenburg. După ce Hummels a respins în corner mingea centrată de Afellay (’13), Olanda şi-a arătat limitele pentru că nemţii nu au doar pasatori şi pe Mario Gomez şi o apărare solidă. Şi acestea au fost momentele în care Schweinsteiger şi Gomez au scos cuţitele. Se mai pot adăuga două imense ocazii germane, în min. 36 (şut al lui Badstüber din 6 metri în Stekelenburg, cu toată poarta în faţă!) şi 45^2, cand din lovitura liberă executată de Podolski, mingea a fost deviată de Robben, obligandu-l pe portarul olandez la o paradă disperată.
Schimbările efectuate de selecţionerul olandez la pauză n-au adus schimbări şi în cursul jocului în primele minute. Mai mult, chiar fundaşul Hummels a fost la un pas de a mări avantajul Germaniei, după o acţiune individuală şi două şuturi consecutive care a demonstrat că “Mannschaft” nu înseamnă doar Bayern. Însă Olanda a avut în Martijn Stekelenburg un portar mare. Prima ocazie a “portocaliilor” din această repriză a apărut de-abia în min. 57, cand şutul lui van Persie a fost respins cu greu de Neuer. Olanda s-a trezit la viaţă, dar Robben şi Sneijder arătau de parcă au rupt logodna cu golul. A rupt logodna cu ghinionul, însă, Robin van Persie, cu şutul său bine plasat şi meciul s-a relansat, chiar dacă în continuare, controlat de germani, care erau să tranşeze fără drept de apel în final, cand Stekelenburg a fost aproape de a-i oferi un cadou lui Klose. Şi astfel, Olanda, fără niciun punct după două meciuri are şanse doar ipotetice de a se califica, în timp ce Germania îi mai trebuie un punct în faţa Danemarcei pentru a-şi asigura prima poziţie.  (Nic. G.)

Clasamentul grupei B
1. Germania    2    2    0    0     3-1    6
2. Portugalia    2    1    0    1     3-3    3
3. Danemarca    2    1    0    1     3-3    3
4. Olanda    2    0    0    2     1-3    0


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.