Sport

Mozaic sportiv: A murit Teofilo Stevenson

Ziarul de Vrancea
12 iun 2012 709 vizualizări
Fostul pugilist cubanez Teofilo Stevenson, triplu campion olimpic şi mondial, a decedat în urma unui accident cardiac la varsta de 60 de ani, a anunţat, luni, presa cubaneză.

Stevenson, considerat cel mai mare pugilist amator din istorie a caştigat trei titluri olimpice consecutive la categoria grea, în 1972, 1976 şi 1980. El ar fi putut caştiga şi al patrulea titlu olimpic, dar Cuba a boicotat Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. De asemenea, Teofilo Stevenson a cucerit şi trei titluri mondiale în 1974, 1978 şi 1986 şi şi-a încheiat cariera cu 301 victorii în 321 de meciuri la amatori. Pugilistul cubanez a refuzat oferta de un milion de dolari a promotorilor americani, care doreau ca el să treacă la profesionişti şi să-l înfrunte pe legendarul Mohamed Ali. Stevenson s-a retras din activitate în 1986 şi a devenit antrenor în cadrul Federaţiei Cubaneze de Box. El l-a pregătit pe Felix Savon, triplu caştigător al medaliei olimpice de aur la categoria grea, în 1992, 1996 şi 2000.


Un nou antrenor federal la rugby


Fostul angajat al Federaţiei Germane de Rugby, Petre Ianusevici (62 de ani), a semnat un contract cu Federaţia Romană de Rugby şi va prelua funcţia de antrenor federal de la 1 septembrie. “Îmi doresc o calificare la Cupa Mondială şi o noua linie metodică a FRR pentru toate echipele naţionale, calificarea şi profesionalizarea antrenorilor, sarcini care sunt normale pentru acest job. E o muncă pe care aici o fac de 20 de ani. Mă bucur foarte mult că pot să revin. E o provocare extraordinară", a declarat Ianusevici pentru frr.ro. Petre Ianusevici, care a evoluat pe postul de aripă, a jucat la Sibiu, Cluj, Agronomia, Sportul Studenţesc şi Farul Constanţa. Are 15 prezenţe în echipa naţională şi trei titluri de campion naţional al Romaniei. Din august 1992 lucrează pentru Federaţia Germană de Rugby.


 “Regii” din NHL


Echipa Los Angeles Kings a caştigat în premieră Cupa Stanley, după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 6-1 (3-0, 1-1, 2-0), formaţia New Jersey Devils, în meciul şase al finalei ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL).  Golurile învingătorilor au fost marcate de Brown, Carter - 2, Lewis - 2 şi Greene, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Heneique. Los Angeles Kings a caştigat Cupa Stanley cu scorul general de 4-2 în finală. Los Angeles Kings, înfiinţată în 1967, se afla la a doua finală, după cea pierdută de echipa legendarului Wayne Gretzky în 1993 în faţa formaţiei Montreal Canadiens. Formaţia din Los Angeles este prima echipă care caştigă trofeul după ce a terminat sezonul regulat pe locul opt în conferinţa sa. De asemenea, Kings a mai stabilit un record prin cele doar 14 meciuri de care a avut nevoie în play-off pentru calificarea în finala NHL.


Olimpică din familia regală


Nepoata reginei Elisabeta a II-a, Zara Phillips (31 de ani), a fost selecţionată în echipa Marii Britanii ce va participa în proba de echitaţie a Jocurilor Olimpice, ea urmand traseul mamei sale, prinţesa Ana, care a evoluat la Montreal în 1976. Aceasta este prima participare a sa la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce în 2004 şi 2008 nu a prins echipa din cauza accidentărilor repetate ale calului său de atunci, Toytown. De această dată, Zara Phillips va participa alături de calul "High Kingdom". Zara Phillips a obţinut locul în echipa Marii Britanii după ce a terminat pe locul trei la o competiţie desfăşurată duminică. Ea şi-a doborat recordul în proba de dresaj şi a sărit fără nici o penalizare în probele de sărituri peste obstacole şi cross-country. Tatăl său, căpitanul Mark Phillips, a caştigat medalia de aur la München în 1972, iar 16 ani mai tarziu, la ediţia de la Seul a obţinut argintul în aceeaşi probă.


Supercupa Italiei, la Beijing


Liga Profesionistă Italiană de Fotbal a anunţat că Supercupa Italiei, dintre campioana Juventus Torino şi caştigatoarea Cupei. SSC Napoli, va avea loc la Beijing, la 11 august. Locul şi data disputării Supercupei Italiei a suscitat multe polemici din partea conducătorilor celor două cluburi. Juventus nu ar fi vrut ca meciul să se joace în China, în timp ce Napoli şi-ar fi dorit ca partida să se dispute la 25 august. În sezonul trecut, Supercupa Italiei dintre echipele AC Milan şi Internazionale Milano s-a disputat tot la Beijing.


Selecţionerul paraguayan, demis


Federaţia Paraguayană de Fotbal (APF) l-a demis, luni, din funcţia de selecţioner al naţionalei pe Francisco Arce, după înfrangerea din meciul cu Bolivia, scor 1-3, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. APF a precizat că demiterea lui Arce a fost luată în unanimitate de Comitetul Executiv. Sub conducerea lui Francisco Arce, numit în funcţie în iulie 2011, Paraguay nu a adunat decat patru puncte în cinci meciuri din preliminariilor CM-2014 şi se află pe locul opt din nouă echipe în clasamentul zonei sud-americane.  Arce, în varstă de 41 de ani, i-a succedat argentinianului Gerardo Martino, care a condus Paraguay în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2010 şi în finala Copei America din 2011. Federaţia Paraguayană a precizat că numele viitorului selecţioner va fi anunţat pană la următorul meci din preliminarii, care va avea loc în septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.