Sport

ST: Astăzi, la Euro 2012

Ziarul de Vrancea
12 iun 2012 594 vizualizări
Robben, între două iubiri

În derbiul Olanda – Germania, Arjen va fi duşmanul de moarte al colegilor săi de la Bayern * partida de la Harkov are cel mai bogat palmares dintre toate întrcerile de la Euro 2012 * Un meci de totul sau nimic pentru Cristiano Ronaldo şi ai săi

Grupa B, Lvov, Danemarca – Portugalia, ora 19:00, în direct pe Dolce Sport

Danemarca: 1. Andersen – 6. Jacobsen, 3. Kjær, 4. Agger, 5. S. Poulsen – 7. Kvist, 21. Zimling – 10. Rommedahl, 8. Eriksen, 9. Krohn-Dahli – 12. Bendtner. Antrenor: Morten Olsen.
Portugalia: 12. Rui Patricio – 21. Pereira, 3. Pepe, 2. Br. Alves, 5. Coentrão – 16. Meireles, 4. Veloso, 8. Moutinho – 17. Nani, 23. Postiga, 7.Cr. Ronaldo. Antrenor: Paulo Bento.
Arbitru: Craig Thomson (Scoţia).

Portugalia era considerată una dintre favoritele grupei B a Euro 2012, în care “Cenuşăreasa” era Danemarca. După prima etapă trupa daneză conduce în clasamentul grupei, datorită victoriei în faţa Danemarcei, iar Portugalia este încă în căutarea punctelor, după ce jocul surprinzător de bîhlit pentru o echipă latină a privat-o de un succes cu Germania. De aceea, pentru Cristiano Ronaldo şi colegii săi, este obligatoriu a răpune orgoliul nordicilor pentru a mai spera la calificare. Lusitanii au un palmares favorabil în întalnirile cu danezii (7-2-3), iar la turneele finale au o singură întalnire directă: Euro 2006, grupa D, scor 1-1. Ricardo Sa Pinto a înscris primul, pentru Portugalia, a egalat Brian Laudrup în repriza secundă. Interesant este faptul că Danemarca şi Portugalia au fost colege de grupă atat în preliminariile Euro  2012, cat şi în cele ale Cupei Mondiale 2010. În ambele ipostaze, Danemarca s-a clasat înaintea Portugaliei, dar în calificările actualei ediţii europene, Portugalia a fost mai bună în întalnirile directe: 3-1, 1-2. În grupa pentru Mondiale, danezii au caştigat la Porto cu 3-2, iar la Copenhaga a fost 1-1.



Grupa B: Harkov, Olanda – Germania, ora 21:45, transmis de TVR 1

Olanda: 1. Stekelenburg – 2. van der Wiel, 3. Heitinga, 4. Mathijsen, 15. Willems – 6. van Bommel, 8. de Jong – 11. Robben, 10. Sneijder, 20. Afellay – 16. van Persie. Antrenor: Bert van Marwijk.
Germania: 1. Neuer – 20. Boateng, 5. Hummels, 14. Badstüber, 16. Lahm – 6. Khedira, 18. Kroos – 13. Müller, 8. Özil, 10. Podolski – 23. Gomez. Antrenor: Joachim Löw.
Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).
La Harkov se dispută poate cel mai interesant duel din toate întalnirile Euro 2012. O confruntare numită încă de la prima mare încleştare “Bătălia Rinului”. Încleştare care a avut loc în finala Cupei Mondiale din 1974, disputată la München şi încheiată cu scorul de 2-1 în favoarea lui... Beckenbauer asupra lui Cruyff. De atunci, cei de-o parte şi de alta a Rinului s-au întalnit în patru turnee europene şi în trei mondiale. Culmea este că, la Euro, avantajul aparţine olandezilor (4-2-1-1), iar la Cupa Mondială, nemţilor (3-2-1-0). Singura victorie germană la un turneu european s-a întamplat în 1980, cand panzerele au caştigat cu 3-2, după ce au condus cu 3-0, toate golurile germane fiind marcate de Klaus Alofs! Palmaresul general al întalnirilor directe este grăitor: 38 de partide, cate 14 victorii de fiecare şi zece remize. Şi ca tabloul ciudăţeniilor să fie complet, cele două trupe nu s-au mai confruntat direct de la Euro 2004, nici măcar în meciuri amicale. Atunci, nemţii au dominat autoritar, dar în final, Ruud van Nistelrooy a anihilat avantajul german obţinut de Torsten Frings. Mai trebuie de adăugat că meciul de astăzi, în care cuţitul este aproape de olandezi, este deschis oricărui rezultat?
Personajul principal al noii bătălii renane este, astăzi, Arjen Robben, pentru care nemţii şi olandezii s-au aflat într-un veritabil război după CM 2010. Atunci, Federaţia Olandeză l-a selecţionat pe Robben, deşi accidentat şi l-a folosit încă din primul meci. Cum Arjen a suferit alte probleme după Mondiale, clubul său, Bayern München, a cerut despăgubiri batavilor. Acum, Arjen Robben, aflat în dizgraţia suporterilor de la Bayern, s-a arătat în lipsă de formă, la primul meci cu Danemarca. Dacă se va trezi la Harkov, în faţa lui Gomez, Kroos sau Müller,  “simpatia” propriilor fani de la München se va accentua. (Nic. G)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.