Sport

Mozaic sportiv: Mandzukic n-a fost cel mai rapid

Ziarul de Vrancea
11 iun 2012 409 vizualizări
Internaţionalul croat Mario Mandzukic a deschis scorul, duminică, în minutul 3 al meciului cu Irlanda, din grupa C a Campionatului European, dar este departe de recordul pentru cel mai rapid gol la un turneu final continental, deţinut de rusul Dmitri Kiricenko (1,07 minute).

Kiricenko a avut nevoie de doar 67 de secunde pentru a-l învinge pe portarul Antonios Nikopolidis, la meciul Rusia - Grecia, scor 2-1, disputat la 20 iunie 2004, ultimul al ruşilor la ediţia din acel an a Campionatului European. Victoria nu a fost însă de ajuns pentru ca Rusia să treacă de grupe, deoarece aceasta pierduse primele două partide.


Programul handbaliştilor


Naţionala de handbal masculin a Romaniei va evolua în faza a doua a preliminariilor Campionatului European din 2014, componenţa celor şapte grupe fiind stabilită duminică seara, după încheierea turneelor din prima fază a competiţiei.  Tricolorii au evoluat în grupa C, la turneul din Israel, pe care l-au încheiat pe primul loc, cu trei victorii (35-19 cu Belgia, 39-11 cu Irlanda şi 26-25 cu Israel). Programul naţionalei Romaniei în grupa a 6-a este următorul: cu Slovenia (în deplasare, 31 octombrie-1 noiembrie), cu Islanda (acasă, 3-4 noiembrie), cu Belarus (acasă, 3-4 aprilie şi în deplasare, 6-7 aprilie 2013), cu Slovenia (acasă, 12-13 iunie) şi cu Islanda (în deplasare, 15-16 iunie).

“Ghinde” bronzate


Echipa naţională de rugby 7 feminin a Romaniei a ocupat locul trei la Campionatul European, la Sofia, turneul reprezentand etapă de calificare la Campionatul Mondial din 2013. Ghindele au debutat cu o victorie, scor 55-0, împotriva Lituaniei, iar în cel de-al doilea meci au caştigat contra echipei ţării gazdă, scor 48-0. Singura înfrangere a Romaniei în grupe a fost în partida cu Ungaria (7-21). În ultimul meci al grupelor, Romania a învins Letonia, scor 28-0 şi s-au calificat în semifinale, unde au pierdut la scor sever (0-46) cu Ţara Galilor. . în semifinală romancele au pierdut partida cu ţara Galilor, scor 0-46. În finala mică, "ghindele" au întalnit din nou Ungaria, caştigand cu scorul 33-5. Însă înfrangerea din grupă le-au costat pe fetele noastre calificarea în prima grupă valorică. Finala a revenit Ţării Galilor, în faţa Croaţiei.

Mama zice una, biserica alta!


Mama pugilistului filipinez Manny Pacquiao l-a îndemnat pe acesta să îşi ia revanşa în faţa americanului Timothy Bradley, care l-a învins sambătă, însă biserica vede în acest eşec un semn că ar trebui să se retragă din activitatea sportivă. "Am vrut timp de mai mulţi ani ca el să se retragă, dar acum vreau să văd că are loc o revanşă. Îi anunţ pe toţi fanii lui Manny că va fi o revanşă şi că îşi va recaştiga centura", a spus Dionisia Pacquiao, la un post de televiziune din Filipine. Ea însăşi destul de cunoscută în Filipine, Dionisia consideră că Timothy Bradley este un pugilist care boxează "murdar". Biserica filipineză speră însă că revanşa nu va avea loc, în contextul în care Pacquiao, după cateva excese şi dezvăluiri privind infidelităţile sale, se prezintă acum ca un catolic fervent. "Suntem foarte bucuroşi că şi-a găsit calea spirituală, dar el trebuie să se retragă acum şi doar să continue să îi inspire pe oameni cu ceea ce face în afara ringului de box", a declarat Oscar Cluz, arhiepiscopul din Lingayen-Dagupan.


Obodo a fost salvat


Internaţionalul nigerian al echipei Udinese, Christian Obodo, răpit zilele trecute de patru bărbaţi înarmaţi, a fost salvat duminică de poliţia regională, în urma unei operaţiuni gen comando. Obodo era ţinut de răpitori într-o ascunzătoare în regiunea Isoko. Bărbaţii au cerut după răpire 150.000 de euro pentru a-l elibera pe fotbalist, dar duminică a avut loc o şedinţă condusă de guvernatorul Emmanuel Uduaghan, în care acesta i-a cerut comandantului Poliţiei să asigure eliberarea lui Obodo fără să negocieze cu răpitorii. Cel puţin opt persoane au fost arestate în legătură cu răpirea jucătorului. Christian Obodo, a fost răpit, sambătă dimineaţă, de patru bărbaţi înarmaţi, neidentificaţi, din faţa unei biserici din localitatea Effurun, Warri. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 09.20, cand fotbalistul se afla pe strada Jakpa, la volanul maşinii sale cu plăcuţă de înmatriculare personalizată "Obodo 5", vehiculul său fiind blocat de atacatori şi jucătorul răpit. Atacatorii au lăsat maşina jucătorului în faţa bisericii şi l-au luat pe sportiv cu vehiculul lor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.