Sport

Şarapova, învingătoare la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
10 iun 2012 508 vizualizări
Jucătoarea rusă Maria Şarapova, cap de serie numărul 2, a caştigat pentru prima dată turneul de la Roland Garros, învingand-o în finală, sambătă, cu scorul de 6-3, 6-2, pe italianca Sara Errani, a 21-a favorită.

Şarapova, care va redeveni astăzi numărul 1 mondial, este a zecea jucătoare din istorie care a caştigat cele patru turnee de Grand Slam, după Maureen Connolly, Margaret Court, Chris Evert, Shirley Fry, Steffi Graf, Doris Hart, Billie Jean King, Martina Navratilova şi Serena Williams. Sportiva rusă s-a impus în 2004 la Wimbledon, în 2006 la US Open, în 2008 la Australian Open şi astăzi la Roland Garros. La 25 de ani, şarapova şi-a văzut astfel eforturile recompensate la cel mai înalt nivel, după ce, în urma unei operaţii la umăr suferită în octombrie 2008, a lipsit din competiţii nouă luni. Maria Şarapova a mai ocupat primul loc în clasamentul mondial în 2008, timp de 17 săptămani.
Două victorii pentru handbaliştii tricolori
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins sambătă, la Rishon Lezion, reprezentativa Irlandei, scor 39-11 (18-6), în cea de-a doua partidă din prima fază a preliminariilor CE din 2014. "A fost totul în regulă la primele două meciuri, sigur că sperăm cu toţii să încheiem duminică victorioşi şi pe primul loc în grupă, care ne-ar asigura calificarea în faza a doua", a declarat antrenorul Eliodor Voica, la finalul partidei cu Irlanda. Vineri, în meciul de debut din preliminarii, Romania a trecut de reprezentativa Belgiei, scor 35-19 (14-9), astfel că are 4 puncte şi ocupă primul loc în grupa C, după două meciuri.

Un croat a caştigat Turul Romaniei
Croatul Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team) a caştigat ediţia 2012 a Turului ciclist al Romaniei, sambătă, după ultima etapă a competiţiei, desfăşurată între localităţile Salonta şi Marghita, pe distanţa de 113 kilometri. Etapa a IX-a, ultima, a fost caştigată de grecul Ioannis Tamouridis (SP Tablewares). În clasamentul general a competiţiei, Kvasina este urmat de spaniolul Victor De La Parte (SP Tablewares) şi de germanul Johannes Heider (Team UR-Krostitzer - Univega). Cel mai bine clasat roman în ierarhia finală - locul V - este Andrei Nechita, care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Londra. Clasamentul pe echipe este condus de Tuşnad Cycling Team, urmată de echipa ucrainează Lampre şi de naţionala Ucrainei.
Andrei Cristea a semnat cu Dinamo
Fotbalistul Andrei Cristea a revenit la Dinamo, el semnand un contract pe trei sezoane cu gruparea din şoseaua Ştefan cel Mare. "Am o relaţie foarte bună cu Bonetti, am semnat pe trei ani cu Dinamo", a declarat Andrei Cristea la gsptv.
Cristea, care a mai jucat la Dinamo în perioada 2009-2011, a evoluat în sezonul trecut la Karlsruhe, în Germania.
Sampdoria revine în Serie A
Echipa Sampdoria Genova a promovat în Serie A, după ce a învins, sambătă seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Varese, în manşa retur a barajului pentru accederea în prima ligă din Italia. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Pozzi, în minutul 90^1. La Sampdoria a evoluat pe toată durata întalnirii şi mijlocaşul brazilian Renan Garcia, împrumutat de la CFR Cluj. În tur, Sampdoria s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 3-2. Sampdoria Genova se alătură astfel echipelor Pescara şi AC Torino, promovate direct în Serie A.
Cel mai tanăr fotbalist de la Euro
Olandezul Jetro Willems, titular la meciul cu Danemarca, din grupa B de la Euro-2012, a devenit, sambătă, cel mai tanăr fotbalist care joacă la un turneu final al Campionatului European, conform statisticilor UEFA. Născut la 30 martie 1994, fundaşul echipei PS Eindhoven are acum 18 ani şi 71 de zile. Willems îl devansează astfel pe belgianul Enzo Scifo, care avea 18 ani şi 115 zile cand a jucat primul său meci de la Campionatul European din 1984. Jetro Willems evoluează sambătă pentru a treia oară în naţionala Olandei. El a debutat în prima reprezentativă în urmă cu două săptămani, la un amical cu Bulgaria.

Ferdinand n-are loc de Terry
Fundaşul Rio Ferdinand, care nu face parte din lotul Angliei de la Campionatul European, în ciuda numeroaselor accidentări din lotul pregătit de Roy Hodgson, s-a arătat resemnat, sambătă, în privinţa şanselor de a mai fi convocat. "Se poate spune că pentru mine s-a terminat cu echipa Angliei. Dacă nu sunt convocat acum şi accidentările se acumulează, probabil nu voi mai fi chemat", a declarat Ferdinand pentru cotidianul The Sun. Lăsat în afara lotului de 23 de jucători de către Hodgson, care a invocat "motive sportive", jucătorul echipei Manchester United nu a fost chemat la naţională dintr-un motiv extrasportiv, susţine presa engleză. Absenţa lui Ferdinand ar fi mai degrabă legată de prezenţa în echipă a lui John Terry, fotbalist aflat în centrul unui scandal, după ce a fost acuzat de insulte rasiste la adresa lui Anton Ferdinand, fratele lui Rio. Hodgson ar fi dorit să evite ca Rio Ferdinand şi Terry să fie în acelaşi loc.  
Rasişti ruşi
Un incident izolat cu caracter rasist, ce a avut loc la meciul Rusia - Cehia, scor 4-1, din grupele Campionatului European, a fost semnalat sambătă de o asociaţie din Polonia, însă UEFA nu a primit încă niciun raport în acest sens. "Observatorul nostru a auzit ţipăte de maimuţă adresate de caţiva fani ruşi jucătorului ceh Theodor Gebreselassie, care are tată etiopian", a declarat Rafal Pankowski, reprezentant al asociaţiei "Never Again", membră a reţelei FARE (Fotbal împotriva Rasismului în Europa), susţinută de UEFA. Un purtător de cuvant al UEFA, contactat de AFP, a afirmat că forul va solicita un raport de la FARE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.