Sport

Antrenorul şi elevul de 12 ani şi-au împărţit victoriile

Dan Chiriac
8 iun 2012 1526 vizualizări
Lucian Cătălin Pătraşcu a ocupat locul doi la concursul organizat la Gălăciuc, fiind devansat de antrenorul său, Mihai Strîmbu u la şah blitz, Pătraşcu i-a luat faţa profesorului

Concursul de şah desfăşurat în Tabăra Gălăciuc, intitulat „Cupa 1 Iunie”, a adus un duel interesant pentru primul loc între Mihai Strîmbu, antrenorul de la CSM Focşani 2007 şi elevul său, Cătălin Lucian Pătraşcu, 12 ani. Acesta din urmă a devenit în urmă cu o lună cel mai tanăr campion judeţean din istoria şahului judeţean. Turneul s-a jucat în sistem elveţian, 7 runde. Au participat 17 şahişti, dintre care 5 candidaţi de maestru, 9 şahişti de categoria I şi trei şahişti de categoria a II-a. Pe primele locuri s-au clasat în ordine: Mihai Strîmbu, Cătălin - Lucian Pătraşcu - ambii de la CSM Focşani 2007, Mihai Dobre, de la C.S. Palatul Copiilor Buzău, Grigore Mălureanu, CSM Focşani 2007, Dragoş - Daniel Marţian, de la C.S. Şah Club Galaţi, Gabriel Voicu, de la Orizont 64 Brăila. S-au mai remarcat Bogdan Sava, Cosmin Vasiliu, Gheorghe Ţintă, Aurelian Grigore, Paul - Răzvan Dubalaru, Corneliu Iorga şi Elena - Adelaida Toma. La turneul B, desfăşurat în sistem eleveţian, pe parcursul a şapte runde au luat parte 12 sportivi. Pe primele locuri s-au situat: Vlad Vatră, de la C.S. Şah Club Galaţi, Cristian David, de la Axiopolis Cernavoda, Andrei Ionescu, de la Voinţa Buzău şi Andra - Viviana Mihăilă, de la C.S.M. Focşani 2007. S-au mai remarcat: Dragoş - Cosmin Ion, Daniela Bîrzan, Andrei Moraru, toţi trei de la CSM Focşani 2007, Mihai - Cosmin Pană, de la Voinţa Buzău şi Graţiela - Ştefania Mengher, de la CS Olimp Şah Focşani. În turneul C, pe primele locuri s-au clasat Ştefan - Mario Berechet, de la Voinţa Buzău, Mihai - Theodor Todosia, de la Axiopolis Cernavodă, Ştefan Măimăscu şi Aurelian - Gabriel Cristea, ambii de la CSM Focşani 2007.

Şi-a învins profesorul

Cătălin Pătraşcu şi-a luat revanşa în faţa profesorului şi a caştigat turneul de şah blitz. Astfel, pe primele locuri s-au clasat: Cătălin - Lucian Pătraşcu, Mihai Strîmbu, ambii de la CSM Focşani, Bogdan Sava, de la Sfinxul Iaşi, Dragoş - Daniel Marţian, de la C.S. Şah Club Galaţi şi Grigore Mălureanu, de la CSM Focşani 2007. “Este de remarcat prestaţia juniorului Cătălin - Lucian Pătraşcu, cel care de curând a cucerit titlul de campion al judeţului Vrancea la seniori. Şi cu această ocazie şi-a confirmat valoarea, cucerind locul al doilea la cel mai puternic turneu de şah clasic şi locul întai la blitz seniori, demonstrând astfel că nu întâmplător a devenit campion judeţean la seniori. Acesta este pe o pantă ascendentă, promiţând o carieră strălucită”, ne-a spus Anton Soare, de la Asociaţia Judeţeană de Şah. La şah blitz, juniori, pe primele locuri s-au clasat: Cristian David, de la Axiopolis Cernavodă, Andrei Ionescu, de la Voinţa Buzău, Adrian Mortu, de la Palatul Copiilor Buzău, Cosmin - Mihail Pană, de la Voinţa Buzău şi Robert - Dumitru Mihăilă, de la Axiopolis Cernavoda. “Atât în ansamblu cât şi pe fiecare turneu în parte, competiţia a fost o reuşită deosebită. Nivelul tehnic şi spectacolul oferit au fost la înălţime. Lupta a fost aprigă, foarte mulţi jucători având spre final şanse de câştigare a titlului sau clasare pe un loc fruntaş. S-a jucat la victorie, realizându-se foarte puţine remize”, a mai spus Anton Soare. Cei mai buni şahişti de la turneele A şi B au fost recompensaţi cu premii cuprinse între 80 şi 400 de lei. Competiţia a fost organizată cu spirjinul Primăriei Focşani, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vrancea, Asciaţiei Judeţene de Şah Vrancea şi revistei Vranşah. Vremea în tabăra Gălăciuc a fost superbă şi a permis participanţilor să desfăşoare şi alte activităţi, cum ar fi drumeţii, jocuri, dans, fotbal, tenis de masă, picturi pe faţă şi tradiţionalul foc de tabără. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.