Sport

Gimnaşti romani în Belgia

Ziarul de Vrancea
7 iun 2012 724 vizualizări
Şase gimnaşti romani, componenţi ai loturilor naţionale, trei fete şi trei băieţi, vor participa sambătă şi duminică la etapa FIG Challenge Cup de la Gent (Belgia).

La feminin, Romania va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Diana Chelaru şi Diana Bulimar, însoţite de antrenorii Octavian Bellu şi Lucian Sandu, iar la masculin vor lua startul Andrei Muntean, Adrian Ursache şi Adrian Bucur, asistaţi în Belgia de antrenorul Marius Urzică. La competiţia de la Gent, care a ajuns la cea de-a şaptea ediţie, participă 172 de sportivi, din 37 de ţări. Cătălina Ponor revine la Gent după şapte ani, în 2005 ea cucerind aurul la sol şi medalia de argint la barnă. Sambătă, în prima zi, vor avea loc calificările pe aparate, iar duminică finalele, începand cu ora 15.00 (ora Romaniei).


Dramă înainte de startul la Euro


Atacantul Jermain Defoe a părăsit, joi dimineaţă, cantonamentul naţionalei Angliei de la Cracovia şi va reveni în ţară pentru a fi prezent la funeraliile tatălui său, a anunţat Federaţia Engleză de Fotbal (FA). "Jermain Defoe a plecat în această dimineaţă în Anglia după decesul tatălui său survenit miercuri noaptea. El va reveni la echipă în timp util pentru meciurile de la Euro-2012. Nu s-a apelat la niciun jucător pentru înlocuirea lui Defoe", se arată în comunicatul FA.În absenţa lui Wayne Rooney, suspendat în primele două meciuri, şi a plecării lui Defoe, Danny Welbeck şi Andy Caroll sunt singurii atacanţi englezi disponibili pentru meciul de luni cu Franţa, de la Doneţk, din prima etapă a grupei D de la turneul final. După meciul cu Franţa, Anglia va întalni Suedia (15 iunie, la Kiev) şi Ucraina (19 iunie, la Doneţk).


Manifestare rasistă la Cracovia


UEFA a confirmat, joi, că a fost ţinta unui mic protest la antrenamentul deschis publicului susţinut de naţionala Olandei la Cracovia, după cum a scris presa olandeză, dar a negat informaţiile privind caracterul rasist al manifestării spectatorilor. Potrivit De Telegraaf, în timpul încălzirii jucătorilor, o mică parte din cei 25.000 de spectatori ar fi strigat ca maimuţele către jucătorii de culoare din naţionala olandeză. Conform UEFA, reprezentanţii săi de la faţa locului şi membrii echipei Olandei au spus că nu au remarcat vreo manifestare cu caracter rasist.  UEFA a confirmat în schimb că suporterii polonezi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de forul european şi de organizatori, ca urmare a nedesemnării, în urmă cu trei ani, a Cracoviei ca oraş-gazdă pentru Euro-2012. Un reporter de la postul de radio olandez RNW susţine că au existat provocări, unele cu caracter rasist, însă acestea au încetat în foarte scurt timp, după intervenţia stewarzilor.


Mathijsen s-a accidentat


Selecţionerul naţionalei Olandei, Bert van Marwijk, a declarat, miercuri, că fundaşul Joris Mathijsen are şanse minime să evolueze în meciul cu reprezentativa Danemarcei, din prima etapă a grupei B de la turneul final al Campionatului European. "Mathijsen are şanse minime să joace în meciul cu Danemarca. Vom mai aştepta două zile, dar va fi riscant să-l folosesc", a spus Van Marwijk. Mathijsen, accidentat în meciul amical cu Bulgaria din 28 mai, a efectuat un singur antrenament miercuri. Partida Olanda - Danemarca, din prima etapă a grupei B a Campionatului European, va avea loc sambătă, de la ora 19.00, la Harkov.


Titlul feminin, tot la Cluj


Formaţia CFF Olimpia Cluj a devenit campioana Romaniei la fotbal feminin, după ce a învins, în meciul decisiv, pe FC Municipal Targu Mureş, cu scorul de 5-1 (4-1), informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal.  Golurile au fost marcate de Andreea Voicu (3), Alexandra Lunca, Cosmina Duşa, respectiv Carmen Pop.  În urma victoriei obţinute pe terenul echipei mureşene, CFF Olimpia Cluj a devenit pentru a doua oară consecutiv campioana Romaniei. Cu 77 goluri înscrise în acest sezon, Cosmina Duşa (CFF Olimpia Cluj) a primit trofeul de golgeter al campionatului.

A semnat contract nou şi a murit


Antrenorul Manolo Preciado, care  semnase un contract cu formaţia Villarreal, retrogradată în liga a doua spaniolă, a decedat în această dimineaţă la varsta de 54 de ani, informează cotidianul La Vanguardia. Conform sursei citate, Preciado ar fi murit în urma unui infarct. Manolo Preciado urma să fie prezentat oficial, vineri, la Villarreal. Preciado a pregătit în cariera sa formaţiile Gimnastica Torrelavega, Racing Santander, Levante, Real Murcia şi Sporting Gijon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.