Sport

Cădere de şapte locuri

Ziarul de Vrancea
6 iun 2012 642 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei a căzut şapte locuri şi se află pe poziţia 52, cu 572 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna mai, dat publicităţii, miercuri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial

Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 4 (1.234 de puncte), Ungaria - locul 31 (735 de puncte), Turcia - locul 33 (732 de puncte), Estonia - locul 57 (528 de puncte), Andorra - locul 199 (15 puncte). Primele zece Primele zece locuri în clasamentul FIFA sunt ocupate de

EHF a confirmat candidatura Romaniei


Federaţia Europeană de Handbal a confirmat, ieri, candidatura Romaniei la organizarea turneului final al CE feminin din luna decembrie. EHF a anunţat marţi primele 10 candidaturi la organizarea turneului final, după ce Olanda anunţase că nu poate face faţă financiar. Între aceste prime 10 naţiuni nu s-a regăsit şi Romania, deşi preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, trimisese scrisoarea de intenţie în timp util. EHF a revenit miercuri, cu un nou comunicat, în care anunţă candidatura Romaniei, pentru organizarea competiţiei din intervalul 4-16 decembrie. Celelalte 10 naţiuni interesate să organizeze turneul final sunt: Croaţia, Danemarca, Macedonia, Islanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia şi Suedia.  "Acum vom începe precedura selecţionării noii gazde sau a noilor gazde şi sperăm să putem face anunţul în următoarele două săptămani", a declarat secretarul general al EHF, Michael Wiederer.


Protocol între FRF şi bookmakeri

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi Liviu Popovici, preşedintele Romanian Bookmakers - Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din Romania, au semnat un protocol de colaborare referitor la executarea planului de măsuri privind prevenirea şi combaterea trucării meciurilor, informează frf.ro. Conform sursei citate, documentul are ca obiect iniţierea şi desfăşurarea de acţiuni comune pentru prevenirea şi combaterea manipulării rezultatelor jocurilor de fotbal, precum şi a fraudelor comise în sistemul de pariuri sportive pe această bază. "Protocolul prevede drepturile şi obligaţiile FRF şi Asociaţiei Organizatorilor de Pariuri din Romania şi vizează, în principal, realizarea unui schimb operativ de informaţii privind meciurile suspecte de a fi trucate, plasarea sau încercări de plasare de pariuri frauduloase, precum şi persoanele implicate în pariurile respective. Documentul a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii valabilităţii acestuia pe o perioadă identică", anunţă frf.ro.

Semifinală slavă la Roland Garros

A doua semifinală feminină a turneului de la Roland Garros se va disputa între Maria Şarapova (Rusia, nr. 2) şi Petra Kvitova (Cehia, nr. 4). Şarapova (25 de ani) a învins în 75 de minute pe estonianca Kaia Kanepi (25 WTA) şi are şanse mari de a caştiga singurul turneu de Grand Slam care îi lipseşte din palmares.  Kvitova a învins-o cu 6-2, 6-4 pe kazaha Iaroslava Şvedova (fost număr 29 mondial, în prezent 142) cu 3-6, 6-2, 6-4, jucătoare venită din calificări.  Pană la ediţia din acest an, cea mai bună evoluţie a jucătoarei de 22 de ani din Cehia la Roland Garros a fost în 2008 şi 2011, cand a atins faza optimilor de finală. Kvitova şi şarapova s-au mai întalnit de cinci ori, scorul fiind de 3-2 pentru rusoaică. În cealaltă semifinală se vor întalni Samantha Stosur (Australia, cap de serie numărul 6) şi italianca Sara Errani (Italia, cap de serie numărul 25). Scorul întalnirilor directe este de 5-0 pentru Stosur.


Djokovic, port-drapelul Serbiei


Numărul 1 mondial în tenis Novak Djokovic va fi portdrapelul Serbiei la Jocurile Olimpice de la Londra, la ceremonia de deschidere prevăzută la 27 iulie, a anunţat, miercuri, agenţia Beta. "Suntem foarte entuziasmaţi de acest eveniment grandios, este inutil să vorbesc de onoarea pe care o simt pentru faptul că sunt portdrapelul Serbiei", a declarat Djokovic pentru agenţia Beta. Delegaţia Serbiei cuprinde circa o sută de sportivi. La turneul olimpic de tenis, Djokovic va fi însoţit de "dublul" Nenad Zimonjic/Janko Tipsarevici şi de Ana Ivanovic . Jocurile Olimpice de la Londra vor avea loc în perioada 27 iulie - 12 august.


Marc Wilmots, validat


Marc Wilmots, care l-a înlocuit pe Georges Leekens, va fi selecţionerul Belgiei în următorii doi ani, pană la Cupa Mondială din 2014, a anunţat Federaţia Belgiană de Fotbal. Wilmots asigura interimatul de o lună, după plecarea lui Georges Leekens la FC Bruges. El a fost confirmat în funcţie în ciuda remizei cu Muntenegru (2-2) şi a înfrangerii cu Anglia, scor 1-0, din ultimele două meciuri amicale. "În urmă cu o lună, Marc a preluat această funcţie în condiţii dificile. De atunci a reuşit să facă o impresie foarte bună. Federaţia belgiană este convinsă de Marc este persoana ideală pentru această funcţie", a anunţat forul într-un comunicat.


 Primul transfer la Mediaş


Mijlocaşul Ciprian Vasilache, care în ultimul sezon a evoluat la FCM Targu Mureş, a semnat, miercuri, un contract valabil pentru un an cu gruparea Gaz Metan Mediaş. "Gaz Metan a perfectat primul transfer. Mijlocaşul ofensiv Ciprian Vasilache a semnat un contract valabil pe o perioadă de un an cu
gruparea de pe Tarnava Mare. Jucătorul a evoluat ultima dată la FCM Targu-Mureş, echipă care a retrogradat la finalul sezonului recent încheiat", se arată în comunicatul grupării ardelene. Ciprian Vasilache, în varstă de 28 de ani, a mai evoluat în carieră la Gloria Bistriţa, Rapid, Pandurii Targu Jiu şi Ceahlăul Piatra Neamţ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.