Sport

Slab, Piţi, foarte slab!

Ziarul de Vrancea
6 iun 2012 535 vizualizări
Austria - Romania 0-0, în ultimul amical al sezonului pentru tricolorii lui Piţurcă

Austria: Gratzei– Garics, Dragovic, Scharner, Suttner – Klavak, Alaba (’87 – Baumgartlinger) – Burgstaller (’65 – Sabitzer), Junuzovic (’71 – Ivanschitz), Arnautovic (’85 – Pehlivan) – Janko (’46 – Bürger) . Selecţioner: Marcel Koller
Romania: Tătăruşanu – Papp, Găman, Goian, Raţ – Chiricheş (’72 – Bourceanu), Florescu (’57 – Lazăr) – Torje (’85 – Maxim), Grozav (’62 – Alexe), Tănase (’78 – Chipciu) – D. Niculae (’90 – Gardoş). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Arbitru: Danny Makelie (Olanda)
Cartonaşe galbene: Raţ


 Se aştepta mai mult de la tricolori în partida cu Austria, după victoria de la Lucerna în faţa unui adversar mai bine cotat şi – mai ales – se aştepta cristalizarea unei formule viabile pentru atacarea preliminariile Cupei Mondiale, selecţionerul Piţurcă efectuand schimbări puţine faţă de formula din Elveţia. Din păcate, a lipsit startul promiţător din partida anterioară, prima repriză arătand două echipe cu capacităţi reduse de exprimare. Se poate spune că Austria a dominat copios în prima parte, dar diferenţa a fost făcută de posesie, semn că Piţurcă mai are mult de lucrat la capitolul “ţinerea balonului”. Modalitatea ofensivă a fost similară, tricolorii încercand în van să-l angajeze pe Niculae, iar gazdele pe Janko. Niculae a fost, însă, neinspirat la singurele manifestări ofensive ale tricolorilor (min. 36, preluare anevoioasă după un singuratic contraatac şnur pe traseul Tănase-Grozav; min. 43, luft în faţa portarului care a scăpat în faţă mingea şutată la colţul lung de Torje). Cat despre Janko, s-a arătat un varf masiv, penetrant, dar mereu pe contrepied la angajările coechipierilor, pericolele venind mai mult la faze fixe, cu înalţii fundaşi centrali austrieci în careu, iar singura mare ocazie a fost un şut-surpriză deviat trimis de Alaba, rezolvat de Tătăruşanu. Nici măcar defensiva nu a putut primi o notă mai mare în prima parte, susţinerile celor doi închizători, în special Florescu, fiind de multe ori decisive.
Nici în startul reprizei secunde, lucrurile nu s-au schimbat radical, dar Tătăruşanu a intervenit magistral la un şut fără preluare al lui Junuzovic, în urma unei combinaţii frumoase a gazdelor (’57) şi la un nou şut prin surprindere semnat Alaba, două minute mai tarziu. Jocul naţionalei Romaniei a rămas la fel de slab ca şi în primele 45 de minute, dacă nu şi mai slab. S-a apelat deseori la faulturi, profitandu-se de maniera permisivă a arbitrului olandez, iar încercările de finalizare s-au dovedit doar nişte şuturi penibile de la distanţă. Un “SMS” de la 16 metri al lui Chipciu recepţionat perfect de portarul Gatzei a fost ultima şansă a naţionalei, care mai are multă treabă pană la a se prezenta onorabil în preliminariile Cupei Mondiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.