Sport

Ziua porţilor închise

Ziarul de Vrancea
5 iun 2012 718 vizualizări
Situaţia tensionată din Canada ameninţă Marele Premiu de Formula 1 de la Montreal

Organizatorii Marelui Premiu al Canadei au anulat "ziua porţilor deschise", în cadrul căreia publicul are acces la boxele echipelor, motivele renunţării la acest eveniment obişnuit curselor de Formula 1 fiind legate de anunţatele proteste ale studenţilor cu ocazia Grand Prix-ului de la Montreal. "Ziua porţilor deschise" are loc de obicei joia, cu o zi înaintea primelor antrenamente din cadrul unui Mare Premiu.
"După o analiză a situaţiei apărute în urma ameninţărilor cu tulburări publice şi în urma imposibilităţii de a stabili amploarea acestora, organizatorii au ajuns la concluzia că este necesar să fie restrans accesul pe circuitul Gilles Villeneuve, mai exact în zona boxelor, în ziua care precede prima sesiune pe pistă", se arată într-un comunicat oficial, citat de autosport.com.  Studenţii canadieni intenţionează să-şi sporească protestele cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 ce va fi găzduit de Montreal în weekendul din 8-10 iunie, în timp ce asociaţia de hackeri Anonymous a promis că va ataca toate site-urile legate de Marele Circ cu acest prilej. După ce piloţii şi echipele din Formula au avut de întampinat o atmosferă ostilă în urmă cu o lună, în Bahrain, un nou Mare Premiu se anunţă a fi marcat de largi mişcări de protest. Începand cu jumătatea lunii februarie, o grevă studenţească a denunţat decizia Guvernului Provinciei Quebec, a premierului Jean Charest de a creşte taxa de şcolarizare. După luni de dispute, aproximativ 200.000 de studenţi sunt încă în grevă, în provincie, şi participă la demonstraţii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.