Sport

Alexandru Lăudatu a primit tricoul naţionalei de la Jean Vlădoiu

Dan Chiriac
4 iun 2012 837 vizualizări
Jucătorul de la CSM Focşani a caştigat premiul oferit la Cupa „Mc Donald’s” şi va merge la finala campionatului european, unde va intra pe teren alături de jucătorii consacraţi

Jucătorul Alexandru Lăudatu, 10 ani, de la CSM Focşani, va reprezenta ţara noastră la Europenele din Ucraina şi Polonia din 2012. Acesta a obţinut dreptul de a fi pe teren la finala Campionatului European în urma turneului Mc Donald’s care a avut loc în luna aprilie la Bucureşti. Alegerea lui Alexandru Lăudatu nu a fost întamplătoare, deoarece doar în semifinale a dat cinci goluri cu Universitatea Craiova. În grupe a dat alte patru goluri. Acesta a fost desemnat jucătorul turneului şi va merge la Kiev împreună cu familia, la finala Campionatului European. Alături de Lăudatu, la Kiev va ajunge şi cel mai bun jucător al turneului la categoria jucătorilor născuţi în 2003, Robert Popescu. Acesta este legitimat la Dinamic Craiova. Vineri, la Bucureşti, la Arena Naţională, fostul internaţional Jean Vlădoiu i-a încurajat pe cei doi jucători şi le-a predat tricoul naţionalei. Fostul internaţional le-a vorbit despre fotbal şi le-a urat succes în experienţa lor din Ucraina. ”Ei sunt viitorul fotbalului romanesc. Eu nu am avut ocazia să merg la un turneu final pană să împlinesc zece ani, aşa cum se întamplă cu Alexandru şi Robert. Această experienţă îi  va ambiţiona să reuşească să ajungă şi ei o dată acolo, ca jucători”, a spus Jean Vlădoiu pentru presa centrală. De altfel, Lăudatu  a fost subiectul unor materiale prezentate la finalul săptămanii şi în presa centrală. De altfel, mulţi antrenori de fotbal care l-au văzut la meciuri pe Lăudatu l-au considerat a fi cel mai bun jucător din ţară la categoria sa de varstă. Antrenorii de la CSM Focşani vor încerca să-l ţină în priză pe jucător, astfel încat acesta să confirme aşteptările şi în anii următori, atunci cand va face pasul de la teren redus la teren normal. Lăudatu va fi într-o companie selectă la Kiev. Doar 11 ţări din lume au trimis cate doi jucători care să intre pe stadion înaintea finalei. În rest, cele mai multe ţări participante au cate un singur copil ce va lua parte la acest eveniment. Copii selecţionaţi vor intra pe gazon de mană cu jucătorii finalistelor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.