Sport

Maratonul fotbalistic continuă şi azi Mihai Stoichiţă, asaltat de copii la Cupa municipiului Focşani

Dan Chiriac
1 iun 2012 1297 vizualizări
Fostul antrenor al Stelei s-a întalnit ieri cu micii fotbalişti participanţi la Cupa municipiului Focşani u tehnicianul stelist a acceptat să ofere un scurt interviu pentru Ziarul de Vrancea

Cupa municipiului Focşani a debutat ieri cu partidele disputate la şapte categorii de varstă: 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005-2006. Cele mai importante echipe participante sunt Dinamo la grupa 1999 şi Steaua la grupa 2003. La turneu au fost invitate să participe toate echipele de copii din Vrancea, CSM Focşani, Juventus Focşani, Young Stars Panciu, Viitorul Sihlea, Viitorul Focşani, Progresul Focşani, Ştiinţa Focşani şi Covaci Junior Focşani. În jurul pranzului, pe terenurile de la Complexul Sportiv „Milcovul” şi-a făcut apariţia şi Mihai Stoichiţă, fostul antrenor al Stelei. Invitat la Focşani de profesorul Laurenţiu Muscalu, Stoichiţă a fost asaltat de copii, care i-au cerut autografe sau s-au fotografiat cu tehnicianul. Stoichiţă a răspuns cu largheţe tuturor solicitărilor şi a urmărit partidele jucate la Cupa muncipiului Focşani. Apoi, acesta a vizitat şi baza sportivă din comuna Goleşti, acolo unde se dispută partidele de la grupa 1999. Stoichiţă s-a întreţinut mai multe minute cu primarul şi viceprimarul comunei Goleşti. Mihai Stoichiţă va asista şi la partidele ce vor avea loc în această dimineaţă la Focşani.

„Steaua este locul unde mă întorc întotdeauna cu plăcere”

Tehnicianul care a antrenat în Panama, Armenia sau Cipru a acceptat să ofere un scurt interviu pentru Ziarul de Vrancea

R: Cum aţi ajuns la Focşani?

M.S.: Înainte să ajung eu la Focşani, prietenul meu Laurenţiu Muscalu a venit cu grupele sale de copii la antrenamentele mele la Steaua. Am primit cu multă plăcere invitaţia acestuia de a asista la un turneu la Focşani. Prima invitaţie a fost în primăvară, dar programul încărcat de la Steaua nu mi-a permis să vin atunci. Acum, sunt bucuros că am ajuns  aici şi văd o competiţie reuşită de copii

R: Ce ştiţi de fotbalul din Focşani?

M.S.:  Cand am debutat ca antrenor la Callatis Mangalia am jucat la Focşani. Era o echipă bună aici, în Divizia B, dar acum am auzit că sunt probleme. Îmi pare rău! Ştiu că de aici vine Narcis Răducan, cel cu care am lucrat la Steaua. De asemenea, impresarul Daniel Stanciu este din acest oraş.

R: Cum consideraţi perioada de 11 etape petrecută la Steaua?

M.S.: Cred că a fost reuşită. Am avut un program foarte greu şi o diferenţă de puncte greu de recuperat. Totuşi, dacă eram mai atenţi la jocul cu FC Vaslui, pierdut după singura fază de poartă a adversarilor, puteam caştiga campionatul. Am pierdut un singur joc în această perioadă, în care am jucat cu cele mai puternice echipe din campionat. Cred că mi-am făcut treaba cu succes la Steaua.

R: Ce urmează pentru Mihai Stoichiţă?

M.S.: Am mai multe oferte din străinătate. Le voi analiza în perioada următoare şi voi vedea ce voi alege. Am destul experienţe în străinătate, în Panama, acolo unde acum este antrenor un fost jucător de-al meu, în Armenia sau în Cipru. Cred că voi încerca altceva acum.

R: Vă mai întoarceţi la Steaua?

M.S.: Cei de acolo trebuie să vrea! Dacă voi fi ofertat, voi accepta cu plăcere. Am recunoscut că Steaua este locul unde mă întorc întotdeauna cu plăcere. (A consemnat Dan CHIRIAC)


Carte de vizită

Antrenorul Mihai Stoichiţă a început fotbalul, culmea, la marea rivală a Stelei, Dinamo Bucureşti. A fost jucător între 1964-1973. Apoi a evoluat printre altele la Jiul Petroşani, CSM Tîrgovişte, Gloria Buzău sau Progresul Bucureşti. Ca antrenor, a debutat tot la Dinamo, la începutul anilor 1990, dar consacrarea a cunoscut-o la Steaua, echipă cu care a caştigat cupe şi campionate, dar şi Supercupa Romaniei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.