Sport

Performanţă second hand

Ziarul de Vrancea
31 mai 2012 579 vizualizări
După ce au ratat calificarea la Olimpiadă, handbalistele tricolore s-au calificat la Euro 2012 după victorii asupra Portugaliei şi Greciei

Naţionala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat la turneul final al CE din 2012, după ce a învins reprezentativa Portugaliei, scor 35-24 (20-12). Tricolorele au acumulat opt puncte în clasamentul grupei a doua a preliminariilor, ocupand primul loc, înaintea ultimei etape. Tot cu 8 puncte este şi Serbia, pe locul secund, care obţine şi ea calificarea la turneul final, după victoria de miercuri, în deplasare, cu Grecia, scor 26-21. Romania va juca ultimul meci din preliminarii la Piatra Neamţ, cu Grecia, în 2 iunie. Partida de sambătă va fi şi ultima pe banca tehnică a Romaniei pentru antrenorul Radu Voina, la patru ani distanţă de la preluarea reprezentativei. Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie. 
La turneul final sunt calificate din oficiu campioana europeană Norvegia şi naţiunea gazdă, Olanda. Au obţinut calificarea Germania şi Ungaria (grupa I), Romania şi Serbia (grupa a II-a), Franţa (grupa a IV-a), Cehia şi Suedia (grupa a V-a, în dauna Sloveniei şi Austriei), Croaţia şi Danemarca (grupa a VI-a). În grupa a III-a, Muntenegru (8 puncte), Polonia (6) şi Rusia (6) se luptă pentru primele două locuri, în cea de-a patra, Macedonia şi Turcia se întalnesc într-un meci decisiv la Skopje, gazdelor ajungandu-le şi o remiză, iar în grupa a VII-a, unde mai există un meci de disputat în plus, Islanda, Spania şi Ucraina sunt la egalitate de puncte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.