Sport

Ieşirea, pe uşa din faţă

Ziarul de Vrancea
30 mai 2012 601 vizualizări
Adrian Ungur a fost eliminat la Roland Garros de Roger Federer, dar l-a ţinut două ore şi jumătate, luandu-i un set

Adrian Ungur nu s-a făcut de ras în faţa unuia dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului, Roger Federer. Tenismanul clasat pe locul 92 în topul ATP, a fost eliminat de elveţian, dar a reuşit să-l ţină în priză aproape două ore şi jumătate caştigand şi un set la tie-break. Scorul întalnirii a fost 6-3, 6-2, 6-7 (5), 6-3 pentru Federer.  Adrian Ungur, calificat în premieră în turul doi al unui turneu de Grand Slam, a început partida disputată pe arena principală, “Philippe Chatrier”, destul de timorat, reuşind să îşi caştige primul serviciu abia la scorul de 0-3. Apoi cei doi jucători şi-au adjudecat pană la finalul setului serviciul, iar Federer s-a impus cu scorul de 6-3. După ce a caştigat şi al doilea set cu 6-2, Federer nu a mai reuşit să se impună pe serviciul lui Ungur şi s-a ajuns la tie-break. În schimb, romanul a avut două mingi de break la scorul de 3-2 în favoarea sa, dar şi două mingi de set la scorul de 5-4 şi 40-15 pe serviciul lui Federer, care a revenit de fiecare dată. În tie-break, Ungur a salvat două mingi de meci la scorul de 6-4, reuşind să egaleze la 6, şi a valorificat cea de-a treia minge de set. Însă în setul al patrulea, după un început promiţător, romanul a cedat pe un singur break. În acest meci, Federer a doborat recordul de meciuri caştigate în turneele de Grand Slam deţinut de americanul Jimmy Connors, el ajungand la 234 de victorii în turneele de Grand Slam.
La dublu feminin, două perechi pe jumătate romaneşti au trecut în turul II: Monica Niculescu / Marina Erakovic (nr. 16) – Sévérine Beltrame / Laura Thorpe (Franţa) 7-5, 6-4 şi Simona Halep / Aleksandra Wozniak (Romania / Canada) – Alexandra Cadanţu / Anne Keothavong (Romania / Marea Britanie) 6-2, 6-3; Monica şi Marina vor juca împotriva chinezoaicelor Shuai Peng/Jie Zheng, care au dispus cu 6-4, 6-1 de perechea Mona Barthel/Varvara Lepchenko (Germania/SUA). În proba de dublu masculin, Victor Hănescu şi americanul James Cerretani au dispus în primul tur, scor 7-6, 6-7, 6-3, de perechea Jérémy Chardy / Grigor Dimitrov (Franţa / Bulgaria).
Imensa surpriză a turului II a fost ieşirea din cursă a Serenei Williams, eliminată de Virginie Razzano (Franţa) cu 6-4, 6-7, 3-6.  Americanca, de 13 ori titrată în turnee de Grans Slam, nu a fost niciodată eliminată în primul tur la o astfel de competiţie, bilanţul său fiind de 16 victorii la zero înfrangeri. Cea mai precoce eliminare la un turneu de Grand Slam data din 1998, cand a fost eliminată în turul doi la Australian Open de sora sa Venus, cand nu avea încă 17 ani.  Ea nu pierduse decat trei meciuri în carieră contra jucătoarelor clasate în afara Top 100. La 29 de ani, Razzano este numărul 111 mondial şi a impresionat anul trecut cand a jucat în primul tur la cateva ore după decesul partenerului său.
Rezultate de ieri, simplu masculin: Andreas Seppi (Italia) – Mihail Kukuşkin (Kazahstan) 6-7, 6-2, 2-6, 6-1, 6-2; Marin Cilic (Croaţia) – Juan Carlos Ferrero (Spania) 7-6, 6-2, 6-3;
Simplu feminin: Aleksandra Wozniak (Canada) – Zheng Jie (China) 6-2, 6-4; Sara Errani (Italia) – Melanie Oudin (SUA) 6-2, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Irina Falconi (SUA) 6-1, 6-4; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Vania King (SUA) 6-0, 6-2; Ana Ivanovic (Serbia) – Shahar Peer (Israel) 6-2, 6-2; Sloane Stephens (SUA) – Bethanie Sands (SUA) 6-1, 6-1.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.