Sport

Froch se umflă în pene

Ziarul de Vrancea
29 mai 2012 676 vizualizări
După victoria împotriva lui Bute, el se compară cu gloriile boxului britanic

Pugilistul britanic Carl Froch a declarat că după victoria obţinută, sambătă seară, în meciul cu Lucian Bute, că performanţele sale le eclipsează pe cele ale conaţionalilor săi care au luptat de-a lungul vremii la supermijlocie, Joe Calzaghe, Chris Eubank şi Nigel Benn. Froch a devenit, sambătă noapte, pentru a treia oară campion mondial după ce l-a învins pe Lucian Bute într-o partidă contand pentru titlul IBF. "Dacă mă întrebi cum mă compar cu ei, ţi-aş spune că i-am eclipsat, i-am depăşit. Atat e de simplu. Am avut parte de opt meciuri tari, toate pentru titluri mondiale. Trebuie să fiu pus la acelaşi nivel cu ceilalţi pugilişti mari din categorie. Cand lumea se va uita în urmă la cariera mea vreau să spună că sunt un boxer care s-a luptat cu toată lumea: «Carl Froch este o legendă şi atat de mult îl respectăm»", a spus Froch. Joe Calzaghe a oprit seria de partide fără înfrangere a lui Chris Eubank în 1997, iar pană la retragerea sa din 2009 a disputat 46 de meciuri în care nu a pierdut nicio partidă.
Totuşi, Froch (34 de ani) susţine că nu este neapărat un boxer mai bun decat Calzaghe sau Eubank, însă a scos în evidenţă realizările sportive.  "Sunt un mare fan al lui Chris Eubank, dar dacă e să compari adversarii pe care i-a avut el cu cei împotriva cărora am luptat eu, el nici măcar nu se aproprie", a explicat Froch.
Carl Froch susţine, de asemenea, că victoria sa împotriva lui Bute nu se compară cu cea obţinută de Calzaghe împotriva lui Jeff Lacy în 2006, care era de asemenea favorit după ce venea din postura de deţinător al titlului IBF. "Nu vreau să îi iau din merite lui Joe Calzaghe, dar Jeff Lacy era  supra-apreciat. Jermain Taylor s-a folosit de Jeff Lacy pentru un meci de pregătire înainte să mă întalnească pe mine, iar el nici măcar nu a prins gongul de final în faţa mea. Jeff Lacy nu a putut evolua la un nivel ridicat, iar Joe Calzaghe a arătat cine era de fapt acest Lacy. În schimb, Lucian Bute este un mare boxer, era neînvins în 30 de partide şi avea 24 de victorii prin knockout. Voi intra în cărţile de istorie şi lumea îşi va aminti de mine întotdeauna, nu cum s-a întamplat cu alţi luptători, care s-au retras neînvinşi. Cifra zero din dreptul înfrangerilor nu reprezintă nimic. într-o singură luptă am trecut de la momentul în care mă puteam retrage la cel de om al zilei, cel mai bun dintre toţi. Dar ştiam asta deja", a adăugat Froch.
Pe de altă parte, Froch a confirmat că promotorul său Eddie Hearn a fost sfătuit de pugilistul danez Mikkel Kessler să negocieze termenii unei partide la finalul anului. "Mikkel Kessler (n.r. - care l-a învins pe Froch în 2010) este un adversar pe care vreau să îl am. Eu şi Kessler putem să le oferim fanilor ceea ce îşi doresc. Kessler m-a sunat duminică să mă felicite, i-am readus aminte să luptăm din nou, iar el a fost de acord. El ştie că e un meci mare, benefic din punct de vedere financiar, iar dacă va caştiga va ajunge sus, langă cei mai buni din toate timpurile. Mama va fi devastată, tot timpul îmi spune «Nu lupta cu Mikkel, este un bărbat prea drăguţ, îmi place de el»", a precizat Froch. Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat, în noaptea de sambătă spre duminică, la Nottingham, în care romanul şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.