Sport

Mozaic sportiv: Laci a demisionat de la PAOK

Ziarul de Vrancea
28 mai 2012 718 vizualizări
Tehnicianul Laszlo Bölöni a demisionat, ieri, din funcţia de antrenor principal al echipei PAOK Salonic, după ce a refuzat să i se diminueze salariul cu 50 la sută, informează site-ul calcionews24.com

Oficialii clubului elen au anunţat că Bölöni ar trebui să-şi reducă la jumătate salariul din cauza crizei economice. Conform sursei citate, Ladislau Boloni, care nu şi-a mai primit remuneraţia de cateva luni, a refuzat să accepte propunerea clubului şi a demisionat. Tehnicianul roman se află în vederile campioanei Greciei, Olympiakos Pireu, care s-a despărţit de antrenorul spaniol Ernesto Valverde. Bölöni, în varstă de 59 de ani, se afla la PAOK Salonic din 8 iunie 2011 şi a terminat acest sezon pe locul cinci care asigură participarea în Liga Europa.


Se mişcă atleţii


Atleta Mirela Lavric a obţinut timpul 1:59,74 în proba de 800 m în reuniunea disputată la sfarştul săptămanii trecute la Hengelo (Olanda), ceea ce înseamnă realizarea baremului A olimpic. În acelaşi concurs, Larisa Arcip a fost cronometrată pe distanţa de 1500 m, în 4:12,81. La Ostrava, Angela Moroşanu a terminat cursa de 400 m garduri pe locul IV, în 56,14 s.  În Portugalia, în cadrul Cupei Europene intercubluri, concurand pentru "structuri" din Turcia, Marian Oprea a reusit la lungime 7,79 m, impunandu-se la triplusalt, cu 16,68 m, în vreme ce Mihai Donişan s-a clasat al patrulea la înălţime, trecand peste ştacheta ridicată la 2,20 m, iar Mihai Grasu a înregistrat 60,10 m la aruncarea discului. În Croaţia, Anca Heltne (greutate) a aruncat 16,99 m, iar la Bonneville (Franta), Bianca Răzor a parcurs distanţa de 400 m în 55,17 s.


Juniori calificaţi la Euro


Naţionala de polo juniori under 19 a Romaniei s-a calificat duminică, la Porto, la turneul final al CE din 2012, după ce au încheiat grupa de calificare cu o remiză, în compania Sloveniei.  Tricolorii mici au remizat cu Slovenia, scor 10-10 (2-1, 2-3, 3-4, 3-2), într-un meci în care principalul marcator al echipei antrenate de Viorel Rus a fost Neagu, cu 3 reuşite. În primele două meciuri de la Porto, Romania a fost învinsă de Slovacia, cu 5-7 şi a învins Portugalia, cu 19-8.  Romania a încheiat turneul de la Porto pe locul secund, calificandu-se la turneul final împreună cu Slovacia.  CE din 2012 va avea loc în Franţa, în intervalul 2-9 septembrie.


Un canadian caştigă “Il Giro”


Ciclistul echipei Garmin, Ryder Hesjedal, a devenit primul canadian care a caştigat Turul Italiei, după ce a terminat al şaselea contratimpul de duminică de la Milano, ultima etapă din Giro, şi l-a depăşit la general pe spaniolul Joaquim Rodriguez (Katusha) cu 16 secunde. Al treilea la “general” a venit belgianul Thomas De Gendt (Vacansoleil), cu o întarziere de un minut şi 39 de secunde. Marii favoriţi din acest an la victoria finală, italienii Michele Scarponi (caştigător în 2011 după declasarea lui Alberto Contador) şi Ivan Basso (caştigător în 2010), s-au clasat pe locurile patru şi, respectiv cinci. Pentru prima dată din 1995, niciun ciclist italian nu s-a clasat pe podium în Turul Italiei. Înaintea contratimpului de la Milano, caştigat de italianul Marco Pinotti (BMC), Rayder Hesjedal, în varstă de 31 de ani, avea de recuperat 31 de secunde faţă de Rodriguez. Canadianul a venit al şaselea la contratimp şi a reuşit să caştige Turul Italiei în defavoarea spaniolului.


N-a fost surpriză la Guadalajara


Duminică s-au încheiat turneele preolimpice la handbal feminin, rezultatele stabilind cele şase echipe calificate la JO de la Londra, printre care nu se numără însă şi naţionala Romaniei.  Dacă din turneul de la Lyon, urmărit cu mai multă atenţie de iubitorii de handbal de la noi s-au calificat Muntenegru şi Franţa (ex-iugoslavele au învins Muntenegru cu 22-20 în ultimul meci), în cel disputat la Guadalajara, în Mexic, era să se înregistreze o mare supriză: Olanda a învins Croaţia în primul meci cu 29-28. Însă handbalistele croate s-au mobilizat în ultima partidă şi au învins Spania, cu 23-22. Cum rezultatele celor trei echipe cu Argentina (victorii clare) n-au mai contat, s-a ajuns la un clasament în trei, decisivă fiind victoria mai severă a spaniolelor asupra Olandei (28-24), ceea ce a ajutat formaţia croată. Nici o surpriză în grupa de la Aalborg, Rusia şi Danemarca obţinand clar calificarea în dauna Tunisiei şi Republicii Dominicane. În meciul direct, rusoaicele au învins cu 27-20.


Beto nu-şi ştie viitorul


Portarul Antonio Beto, împrumutat sezonul trecut de FC Porto la CFR Cluj, a declarat, pentru presa portugheză, că nu ştie unde va evolua în sezonul viitor, însă va rezolva această problemă după Euro-2012, unde va merge alături de naţionala Portugaliei.  Portarul a fost titular în meciul amical Portugalia-Macedonia, scor 0-0, apreciind că jucătorii trebuie să fie calmi şi uniţi după acest rezultat. Portugalia face parte din grupa B la turneul final al Campionatului European din Ucarina şi Polonia, alături de reprezentativele Danemarcei, Germaniei şi Olandei.


În grupă cu Slovenia şi Israel


Naţionala de polo a Romaniei se va confrunta în preliminariile Campionatului European din 2014, în grupa D, cu Slovenia şi Israel. Tragerea la sorţi a componenţei grupelor preliminare a avut loc duminică, la Debrecen, în ultima zi a CE de nataţie din ţara vecină. Caştigătoarele fiecărei grupe se vor califica mai întai în play-off, în care se vor meciuri eliminatorii, tur-retur, iar învingătoarele vor obţine calificarea la turneul final al CE din 2014, care va avea loc la Budapesta


Frisoane din Nord


Reprezentativa Franţei a învins, duminică, la Valenciennes, cu scorul de 3-2, selecţionata Islandei, într-un meci de pregătire în vederea Euro-2012. Interesant este faptul că jucătorii nordici au condus cu 2-0, prin golurile lui Bjarnasson (’28) şi Sigthornsson (’33). În minutul 86, scorul mai era favorabil islandezilor, după ce Debuchy a înscris în min. 52, dar francezii au marcat două goluri în două minute, prin Ribéry şi Rami.  Într-un alt meci amical, Mexic a dispus de ţara Galilor, scor 2-0, prin golurile lui Nigris ('43 şi '89).


“Depor” a revenit în “Primera Division”


Formaţia Deportivo La Coruña a promovat în prima ligă spaniolă, după un singur sezon petrecut în Segunda Division. Deportivo a învins Huesca, duminică, scor 2-1, şi are 88 de puncte, după 41 de etape. Cu o rundă înainte de final, Deportivo nu mai poate fi ajunsă de Celta Vigo, ocupanta locului doi, deoarece are un avans de patru puncte.


A abandonat bătălia cu viaţa


Americanul Johnny Tapia, de cinci ori campion mondial la box, a încetat din viaţă în locuinţa sa din Albuquerque (New Mexico), a anunţat Journal Albuquerque, citand surse din cadrul familiei. Poliţia a fost chemată duminică seară de un membru al familiei, care a găsit trupul neînsufleţit al sportivului. Purtătorul de cuvant al poliţiei Robert Gibbs a declarat că moartea sa nu pare suspectă şi a precizat că o autopsie urmează să fie efectuată în curand pentru a determina cauzele decesului.  Tapia, în varstă de 45 de ani, a obţinut titluri mondiale la supermuscă, cocoş şi pană în cariera sa începută în 1988. El are în palmares 59 de victorii, din care 30 prin KO, două remize şi cinci înfrangeri. Spitalizat pentru o supradoză în 2007, el a disputat ultimul său meci în iunie 2011, caştigand la puncte în faţa altui campion mondial, columbianul Mauricio Pastrana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.