Sport

Calificaţi în finală

Ziarul de Vrancea
25 mai 2012 571 vizualizări
Echipa masculină de gimnastică a Romaniei a încheiat concursul de calificări pe locul V , la Campionatele Europene de la Montpellier. Formată din Flavius Koczi, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Vlad Cotună şi Cristian Bălţagă, echipa Romaniei a acumulat un punctaj de 257,327 puncte.

În mod surprinzător, pe primul loc se situează reprezentativa Marii Britanii, cu 265, 718 puncte, devansînd cu 1,254 puncte reprezentantiva Rusiei, pe locul III situandu-se Franţa. Celelalte echipe calificate în finala care va avea loc astăzi de la ora 15:30 şi va fi transmisă în direct pe TVR 2, sunt Germania (locul IV), Belarus, Ucraina şi Elveţia. În finală nu contează notele obţinute în calificări, concursul pornind de la zero. Maine, de la ora 15:00, au loc finalele pe aparate, la care vor reprezentaţi doar de un singur gimnast, Flavius Koczi, la sărituri, cu a şaptea notă. Cristian Bălţagă (inele, cal cu manere) şi Marius Berbecar (paralele) sunt nominalizaţi ca rezerve. În finala de individual compus pentru juniori, romanul Daniel Rădeanu s-a clasat pe locul X, concursul fiind caştigat de britanicul Frank Baynes.


Intră şi voleibalistele în Liga Europeană


Naţionala de volei feminin a Romaniei va debuta în compania reprezentativei Spaniei, în 1 iunie, la primul turneu din cadrul Ligii Europene din 2012.  Romania a fost repartizată în grupa A, cu Spania, Ungaria şi Serbia, pe care le va întalni în această ordine, între 1-3 iunie, la turneul de la Subotica (Serbia). Al doilea turneu va avea loc la Budapesta (8-10 iunie), al treilea la Granollers (15-17 iunie), iar ultimul la Piatra Neamţ (22-24 iunie). La cea de-a patra ediţie a Ligii Europene feminine vor participa 12 echipe, Serbia fiind caştigătoarea primelor trei turnee finale.  În grupa B vor juca Turcia, Franţa, Bulgaria şi Elveţia, iar în grupa C, Olanda, Cehia, Israel şi Grecia. Prima clasată din fiecare dintre cele trei grupe se va califica la Turneul Final Four, găzduit de Cehia la începutul lunii iulie.  Dacă naţionala Cehiei va caştiga Grupa C, atunci a patra calificată va fi echipa cu cea mai bună linie de clasament, de pe locul doi, în toate cele trei grupe.


HCM Constanţa a realizat eventul


Campioana la handbal masculin HCM Constanţa a caştigat la Baia Mare, finala Cupei Romaniei, în faţa vicecampioanei Ştiinţa Bacău, scor 30-25 (14-16). Cei buni marcatori ai partidei au fost Toma (Constanţa), respectiv, Ghiţă (Bacău), ambii  cu cate zece reuşite. HCM Constanţa păstrează trofeul cucerit în 2011 în vitrina clubului, reuşind eventul în acest sezon, pentru a doua oară consecutiv. În semifinale, HCM a eliminat formaţia CSU Suceava, în timp ce Ştiinţa Bacău a trecut de HC Odorhei. Finala a fost precedată de un meci emoţionant, între fostele glorii ale clubului Minaur Baia Mare.


Monfils, forfait la Roland Garros


Tenismanul francez Gaël Monfils, locul 13 ATP, s-a accidentat la genunchiul drept şi nu va juca la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, au anunţat organizatorii. Sfert - finalist anul trecut la Roland Garros, Monfils, considerat cel mai bun jucător francez pe zgură, are nevoie de o pauză de trei săptămani. Monfils a mai jucat un sfert de finală la Roland Garros în 2009 şi a fost semifinalist în 2008.


Un Matusalem al scrimei


Fostul scrimer Edoardo Mangiarotti, sportivul italian cu cele mai multe medalii olimpice, a murit, ierri, la varsta de 93 de ani, la locuinţa sa din Milano, a anunţat presa italiană. Edoardo Mangiarotti, născut la 7 aprilie 1919, a caştigat 13 medalii olimpice: la JO de la Berlin din 1936 (o medalie de aur), la Londra în 1948 (două de argint - una de bronz), în 1952 la Helsinki (două de aur - două de argint), în 1956 la Melbourne (două de aur - una de bronz) şi în 1960 la Roma (una de aur - una de argint).  La Melbourne şi la Roma, el a fost portdrapelul delegaţiei Italiei. Începand cu ediţia din 1936 pi pană la cea din 2004, de la Atena, Mangiarotti nu a ratat nicio Olimpiadă, el fiind prezent în calitate de sportiv, jurnalist la Gazzetta dello Sport, secretar general al Federaţiei Internaţionale de Scrimă, şeful delegaţiei italiene scrimă sau reprezentant al Comitetului Internaţional Olimpic.  Mangiarotti era al patrulea în clasamentulor celor mai medaliaţi sportivi din istoria JO, după Larisa Latînina - 18 medalii, Michael Phelps (16) şi Nikolai Andrianov (15).

Alertă cu bombă


Un pachet suspect a fost detonat controlat, joi noapte, de experţi pirotehnişti la intrarea în centrul de presă de pe circuitul de la Monaco, unde în acest week-end se va desfăşura Marele Premiu de Formula 1 al Principatului. O cutie albă a fost descoperită în faţa Salle d'Exposition, în apropiere de La Rascasse, iar poliţiştii au decis că pachetul este suspect şi trebuie detonat controlat. Zona fost încercuită imediat, însă un grup de jurnalişti, fotoreporteri şi membri ai echipelor de Formula 1 au urmărit de la distanţă operaţiunea poliţiei. Cutia a fot aruncată în aer cu un zgomot puternic, dar se pare că în interiorul acesteia nu s-ar fi aflat decat nişte cabluri. Totuşi, explozia nu a tulburat o petrecere organizată în zona motorhome a echipei Red Bull, aflat la scurtă distanţă de locul unde a fost descoperită cutia. Este pentru al doilea an consecutiv cand poliţia găseşte un pachet suspect înaintea MP de Formula 1 al Principatului Monaco, însă anul trecut nu a fost nevoie de o explozie pentru a se stabili ce conţine coletul.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.