Sport

Viaţă grea la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
25 mai 2012 302 vizualizări
Sorana Cîrstea se va confrunta în primul tur cu Li Na, iar Alexandra Cadanţu, cu Şarapova * Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Bruxelles

Tragerea la sorţi a primului tur al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Open-ul Franţei de la Roland Garros a fost cumplită pentru jucătoarele noastre. Cea mai în formă romancă, Sorana Cîrstea, o va întalni în primul tur pe favorita numărul 7, chinezoaica Li Na, în timp ce Alexandra Cadanţu va trebui să lupte cu nimeni alta decat Maria Şarapova, numărul doi mondial. Celelalte jucătoare romance au adversare mai accesibile, dar nu chiar uşor de învins. Monica Niculescu, cap de serie nr. 32, se va confrunta cu rusoaica Nina Bratcikova, Irina Begu o va întalni pe Aravane Rezaï, beneficiara unui wild-card, Simona Halep va juca cu Petra Cetkovska (Cehia, nr. 26), iar Edina Hall o va avea ca adversară pe Irina Falconi (SUA). Cele şase sportive calificate direct pe tabloul principal sunt şi singurele romance, întrucat în ultimul tur al calificărilor, au fost eliminate Mădălina Gojnea şi Elena Bogdan. Mădălina a fost învinsă cu 2-6,1-6 de principala favorită, Kiki Bertens (Olanda, 89 WTA), iar Elena a cedat în faţa kazahei Iaroslava Şvedova (142 WTA), scor 1-6, 1-6.
În turneul masculin, Adrian Ungur (91 ATP), aflat pentru prima oară pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam, îl va întalni pe argentinianul David Nalbandian (40 ATP). Ungur a mai jucat o dată cu Nalbandian, anul trecut, în întalnirea de Cupa Davis Argentina - Romania. Nalbandian a caştigat atunci cu scoul de 6-3, 6-2, 5-7, 6-4. Celălalt roman de pe tabloul principal, Victor Hănescu (145), va juca în compania spaniolului Pablo Andujar (36 ATP). Scorul întalnirilor dintre Hănescu şi Andujar este de 2-0 în favoarea romanului. Prima dată ei s-au întalnit în 2008, în turul întai la Kitzbuhel, scor 6-3, 1-6, 7-6, apoi au jucat anul acesta, în turul întai la Buenos Aires, scor 6-3, 4-6, 7-6.
* Simona Halep a jucat un sfert de groază în turneul de la Bruxelles (637.000 dolari), dar a reuşit s-o învingă pe jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova (16 WTA). Simona a pierdut net primul set cu 0-6, dar apoi a reuşit să-l adjudece pe cel de-al doilea (6-4) şi a condus în setul decisiv cu 3-0, moment în care partida s-a întrerupt din cauza ploii. La reluare, Cibulkova a încercat să revină, dar romanca a caştigat în cele din urmă cu 6-3. În aceeaşi zi în care a terminat meciul cu Dominika, Simona Halep a întalnit-o în semifinale pe suedeza Sofia Arvidsson (62 WTA), care a dispus cu 7-5, 6-4 de poloneza Urszula Radwanska. Simona a caştigat în două seturi, 6-4, 6-3 şi va juca finala cu poloneza Agnieszka Radwanska, a treia jucătoare a lumii, care a trecut cu 6-1, 6-2 de Kaia Kanepi (Estonia). În semifinalele turneului de dublu, perechea romano-ucraineană Monica Niculescu / Katerîna Bondarenko a fost învinsă cu 3-6, 6-7 de cuplul Alicja Jans / Zheng Jie (Polonia / China).






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.