Sport

Derby-ul se joacă cu retrogradarea pe masă

Dan Chiriac
24 mai 2012 601 vizualizări
CSM Focşani - FC Panciu, azi, orele 18.00, pe stadionul “Milcovul”, în etapa a 27-a a Ligii a treia

Derby-ul judeţean dintre CSM Focşani şi FC Panciu se joacă după coordonate identice cu cele din sezonul trecut. La fel ca şi în 2011, CSM Focşani depinde în mare măsură de acest rezultat, în timp ce păncenii nu au emoţii şi se pot considera deja în vacanţă. Atunci, FC Panciu a caştigat cu 3-1, după ce au fost conduşi cu 1-0. Elevii lui Ionică Serea au revenit în ultimele zece minute şi au întors rezultatul. CSM-ul s-a salvat în urma unor rezultate indirecte favorabile. Acum, focşănenii nu au decat o singură variantă dacă vor să joace şi la anul în liga a treia. Victoria este obligatorie, mai ales că în ultima etapă CSM va juca pe terenul unei contracandidate, Cetate Tg. Neamţ. Meciul nu va fi deloc uşor pentru focşăneni. Păncenii şi-au apărat şansele corect în toate partidele din acest retur, obţinand puncte în faţa echipelor care se luptă pentru evitarea retrogradării. Calculele pentru echipa focşăneană sunt simple: şanse la locul 12 sunt doar teoretice, în timp ce speranţele se leagă de locul 13. În acest moment se cunosc 20 dintre cele 21 de echipe ce vor retrograda din cele şase serii. Ultima retrogradată se va stabili între ocupantele poziţiilor a 13-a, CSM Focşani (seria 1) şi Conpet Cireşu (seria a doua).
Ambele echipe vor victoria
Istoria recentă a meciurilor dintre CSM Focşani şi FC Panciu cuprinde şapte meciuri. FC Panciu a revenit în urmă cu patru ani în al treilea eşalon al fotbalului romanesc. De atunci, păncenii au obţinut patru victorii, au pierdut două partide, iar una s-a terminat la egalitate. Din păcate, ultimele jocuri directe au fost marcate şi de tensiuni. În ultima perioadă, conducerile celor două cluburi au îngropat, se pare, securea războiului. Cele două echipe au anunţat că vor să caştige jocul de azi, programat de la orele 18.00 pe stadionul “Milcovul”. Este posibil ca la meci să vină pentru prima dată în acest sezon şi primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi. “În funcţie de program, voi vedea dacă voi putea să fiu prezent la stadion. Îmi doresc ca echipa să caştige jocul şi să rămană în liga a treia”, ne-a spus Bacinschi. Antrenorul CSM-ului, Adrian Toma, ar putea începe jocul de azi cu următoarea formaţie: Borş - Cironei, Negoiţă, Crăciun, Nistoroiu - Stanciu, Bucătaru, Şonţu, Săpunaru - Milea, Tîrcă. În replică, FC Panciu ar putea juca cu: Lazăr - Beşa, Stan, Gurguiatu, Mihai - Stoian, Cioran, O.Radu, Gălăteanu - Predoiu, Duţu. Partida de azi a fost programată iniţial pe stadionul din Vulturu. Oficialii de la CSM Focşani au dorit să înceapă refacerea gazonului de pe stadionul “Milcovul”. În cele din urmă, varianta a picat, iar jocul va avea loc la Focşani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.