Sport

Ciao, ciao, Răzvane!

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 625 vizualizări
Dinamo a caştigat Cupa Romaniei, învingand în stil italian pe Rapid cu 1-0, cu un joc de apărare şi contraatac, la ultimul meci al lui Lucescu junior pe banca echipei din Giuleşti

Dinamo: Naumovski – Luchin, Dr. Grigore, Moţi, Scarlatache – Curtean, Rus, Koné, Alexe (’69 – Pulhac) –Niculae (’83 - Ţucudean), Dănciulescu (’72 – C. Munteanu). Antrenor: Dario Bonetti.
Rapid: Coman – Roman, M. Antonio, Oros, Bozovic – Teixeira, Alexa (’80 – Ioniţă), N. Grigore – Deac, Herea (’75 – Pancu), Surdu (’64 – Grigorie). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Arbitru: Daniele Orsato (Italia).
Cartonaşe galbene: Niculae / Grigorie, Oros
1-0, min. 58: Scarlatache a plonjat la o lovitură de colţ executată de Curtean şi a înscris cu capul.
Să recunoaştem că nu erau prea mari aşteptări la această finală, ştiut fiind că ambele partide din campionat au fost fără condimente şi fără goluri. Însă trofeul de pe masă şi atmosfera absolut senzaţională de pe “Arena Naţională” au schimbat cadrul acţiunii, astfel că meciul a oferit, încă de la început porţia de spectacol meritată, fără obişnuita tatonare de start. Nimic surprinzător în privinţa abordării partidei de către cele două tabere: Rapid a atacat mai mult, chiar furibund în primele zece minute, Dinamo a stat mai liniştită, acţionand pe contraatacuri rapide, vizand “săgeata” Niculae, recuperat rapid cu infiltraţii după o accidentare suferită la antrenamentele naţionalei. În prima jumătate de oră, două mari ocazii: Niculae, de puţin pe langă poartă, singur cu Coman (’15) şi Surdu, în urma unei erori a lui Koné, din patru metri. În finalul reprizei, Curtean a şutat surprinzător în diagonală, Coman respingand cu noroc în piciorul unui apărător.
Schimbarea de registru din repriza a doua a fost mărirea ritmului de joc al “cainilor”, fără efect pe tabela de marcaj pană în min. 58, cand fundaşul Scarlatache a înscris dintr-o clasică fază fixă. Fireşte, Rapid nu s-a putut resemna cu situaţia de fapt, năpustindu-se cu toate liniile spre poarta lui Naumovski. Herea a trimis cu capul peste bară, Koné a respins de pe linia porţii o minge centrată de Grigorie; Bonetti l-a scos pe vitezistul Alexe şi a mai introdus o “cărămidă” în sistemul defensiv, Pulhac, iar Răzvan a apelat la arma secretă, Daniel Pancu. Ciprian Deac a fost aproape de a-l învinge pe Naumovski cu o torpilă de la 20 de metri, iar Pancu n-a fost pe fază la mingea respinsă. Acelaşi Pancu a pus o pasă de zile mari, dar Deac a ratat întalnirea cu balonul. Apărarea supranumerică a dinamoviştilor a rezistat pană la finalul prelungit cu şase minute de arbitrul italian. Răzvan Lucescu a pierdut prima sa finală de Cupa Romaniei, înainte de “exilul” în Qatar, în timp ce Dinamo, cu Dario Bonetti pe bancă, a salvat un sezon care părea, la un moment dat glorios pentru “caini”.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.