Sport

Victorie la debut pentru echipa de juniori D

Dan Chiriac
23 mai 2012 1374 vizualizări
CSM Focşani - Gloria Buzău 4-1 (1-0), la turneul de zonă ce are loc pe stadionul “Milcovul”

CSM Focşani promite mult la nivel de juniori. Dacă echipa de seniori se află într-o situaţie critică, generaţia 1999 de la CSM Focşani a arătat încă odată că este cea mai valoroasă din fotbalul juvenil din Vrancea şi a obţinut un prim succes la turneul de zonă al campionatului naţional al juniorilor D. Focşănenii, pregătiţi de Alin Samoilă, s-au impus cu 4-1 în partida jucată cu Gloria Buzău. Generaţia 1999 este cea care în anii trecuţi a obţinut ultimele performanţe pentru fotbalul juvenil din Focşani, obţinand locurile 5 şi 6 la turneele finale la care a luat parte. Atunci meciurile s-au jucat pe teren redus. Acum, jucătorii de 12-13 ani au arătat că se descurcă foarte bine şi la teren mare. După ce au caştigat faza judeţeană cu maximum de puncte, jucătorii focşăneni au jucat marţi seara, cu Gloria Buzău, în primul meci de la turneul zonal. Scorul final, 4-1, putea fi mult mai mare, dacă nu ar fi existat ratările. Este adevărat că meciul ar fi putut lua o altă întorsătură, după ce oaspeţii au primit în prima repriză, la scorul de 1-0, o lovitură de la 11 metri. Portarul Dogaru a apărat penalty-ul şi a menţinut avantajul pe tabela de marcaj. Golkeperul este fiul fostului portar de la Unirea Focşani, Ion Dogaru. Golurile victoriei focşănene au fost reuşite de Băiculescu 2, Pădineanu şi Zaharia. Unul dintre marcatori este băiatul preşedintelui de la secţia de fotbal de la CSM Focşani, consilierul local Gabriel Pădineanu. CSM Focşani a jucat cu: Dogaru - Dediu, Mănăstireanu, Salaoru, Tănase - Pădineanu, Budeanu, Dumitraşcu, Băiculescu - Florea, Zaharia.


Vedete şi lume multă la stadion


Este de remarcat că în tribnunele stadionului “Milcovul” au fost prezenţi circa 300 de spectatori, mai mulţi decat mai vin la partidele echipei de seniori. În primul meci al turneului de zonă de la Focşani, Oţelul Galaţi a trecut cu 8-1 de CSS Slobozia. Gălăţenii nu au avut emoţii în faţa unei echipei ce pare a fi sub valoarea adversarilor. Aseară, CSM Focşani a jucat meciul decisiv pentru calificarea la turneul final în compania celor de la Oţelul Galaţi. Antrenorul Alin Samoilă se aştepta ca formaţia sa să facă un meci foarte bun şi să învingă formaţia gălăţeană. Cele două echipe s-au întalnit de mai multe ori în decursul anilor, palmaresul fiind favorabil focşănenilor. Rămane de văzut dacă generaţia 1999 va confirma încă odată că este una care ar putea peste zece ani să formeze o echipă puternică la Focşani. Tot aseară s-a jucat şi partida dintre Gloria Buzău şi CSS Slobozia. Ultima etapă din cadrul turneului de zonă are loc vineri dimineaţă. CSM Focşani va avea o misiune relativ uşoară cu CSS Slobozia, în timp ce Oţelul Galaţi va juca cu Gloria Buzău. Partidele încep la orele 9.00 şi au loc pe stadionul “Milcovul”. În tribune s-a aflat şi Ştefan Petcu, fostul mare jucător de la Farul Constanţa şi Steaua Bucureşti. Petcu a fost în lotul Stelei pană în 1985, plecand la Constanţa chiar în sezonul în care bucureştenii urmau să caştige Cupa Campionilor Europeni. În prezent antrenor la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi, Petcu a venit la Focşani pentru a vedea talentele de la cele patru echipe. Acesta a stat langă observatorul jocului, Cristian Rusu, preşedintele Comisiei Judeţene de arbitri Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.