Sport

Adversari valoroşi, lot în piuneze

Ziarul de Vrancea
23 mai 2012 671 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă, despre meciurile amicale cu Elveţia şi Austria ale naţionalei de fotbal

Antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat,ieri, într-o conferinţă de presă, că partidele cu Austria şi Elveţia din stagiul de pregătire pe care prima reprezentativă îl va efectua în cele două ţări sunt foarte grele, deoarece acestea sunt peste nivelul Romaniei. "Urmează o perioadă de pregătire cu două jocuri, cu adversari de calibru, chiar dacă nici ei nu sunt calificaţi la turneul final. Întalnim o echipă a Elveţiei cu jucători foarte buni, căreia i-am urmărit meciurile şi chiar m-am mirat că nu a reuşit calificarea la Europene, dar sigur se vor afla printre cele calificate la Mondiale. Elveţia este favorită, pentru că valoric este peste nivelul nostru, aşa că nu mi s-a părut deplasată declaraţia antrenorului lor. şi noi venim tare din urmă cu jucători care evoluează în campionatul intern. Mă aştept ca ei să crească de la un meci la altul", a spus Piţurcă. Un alt motiv pentru care Romania pleacă cu a doua şansă în cele două partide este reprezentat de numărul mare de indisponibili, susţine Piţurcă. "Momentul nu este foarte bun pentru echipa naţională, pentru că avem mulţi jucători indisponibili, unii nu au jucat la echipele lor de club, alţii sunt accidentaţi, iar alţii au nunţi programate încă de acum un an şi nu puteam să nu-i las să se ocupe de viaţa lor. Dar şi aşa e foarte bine, pentru că am posibilitatea să văd mulţi jucători de perspectivă la lot", a completat Piţurcă, care a precizat că jucătorii convocaţi vor asista la finala Cupei Romaniei.ă
Victor Piţurcă este îngrijorat de numărul redus de portari de valoare din Romania. "În ultima parte a campionatului Lobonţ a jucat, dar unii dintre portarii noştri nu se ridică la valoarea lui. Ei au nevoie de experienţa lui Lobonţ, dar şi el are nevoie de echipa naţională. Nu am fost mulţumit de prestaţiile portarilor, au făcut multe greşeli. Lobonţ, chiar dacă nu joacă, are constanţă, iar aportul său poate fi substanţial, obonţ va fi probabil titular într-unul dintre cele două meciuri, pentru că nu l-am convocat ca să îl ţin rezervă. Mi-aş fi dorit ca Pantilimon să fi apărat măcar în patru-cinci meciuri în Anglia", şi-a justificat selecţionerul convocarea portarului echipei AS Roma.
O altă nedumerire a selecţionerului este legată de Gabi Torje: "Torje e un jucător foarte bun, a reacţionat pozitiv cand a venit la echipa naţională. Nu înţeleg cum nu poate juca la Udinese. Mutu nu a jucat în ultimul timp. A avut probleme fizice, a fost accidentat şi era mai greu să-l chem. Am preferat jucătorii în formă fizică bună. Pe el ne vom baza doar dacă va fi în formă", a menţionat Piţurcă. O altă problemă cu care s-a confruntat selecţionerul a fost aceea a găsirii atacanţilor de valoare. "Este foarte dificil să găsesc atacanţi, Marica este accidentat, Marius Niculae are probleme şi nu ştiu dacă va juca în finala Cupei, Stancu are probleme personale. În momentul de faţă nu avem atacanţi. Mă uitam pe listă şi ne lipseşte aproape o echipă. Am posibilitatea să încerc alţi jucători, chiar cu riscul de a pierde", a mai spus Piţurcă, care s-a referit şi la George Florescu, “calul de bătaie” al presei: "Nu ştiu ce aţi avut cu băiatul ăsta, la fel cu Răzvan Cociş. I-am urmărit evoluţiile, a jucat constant. Nu avem mulţi mijlocaşi de valoare şi am vrut să îl văd. Astea sunt doar tampenii de ale noastre cu cine poartă numărul zece sau cine este căpitan. Jucătorii care vin la echipa naţională trebuie respectaţi, sunt şi ei oameni şi dau totul pe teren", a precizat Piţurcă, care a mai spus că  Raul Rusescu trebuie să mai confirme la echipa de club şi abia apoi va fi convocat la prima reprezentativă.
Reprezentativa Romaniei va disputa două partide amicale, cu Elveţia, pe "Swissporarena" din Luzern, (30 mai, de ora 21.15) şi Austria, pe "Tivoli Stadion" din Innsbruck (5 iunie, de la ora 21.30).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.