Sport

Daniela Zgherea s-a calificat la campionatele europene

Dan Chiriac
21 mai 2012 597 vizualizări
Sportiva a avut o comportare meritorie la Cupa Europei, în Polonia

Judoul focşănean a obţinut o nouă performanţă deosebită. După multele medalii obţinute de la începutul acestui an, judoka şi-au confirmat valoarea şi la competiţiile internaţionale. Daniela Zgherea, 16 ani, a participat timp de trei zile, la finalul săptămanii trecute la Cupa Europei ce a avut loc în Polonia. Sportiva a avut o comportare meritorie în cadrul categoriei 40 de kilograme şi a obţinut calificarea la campionatele europene. Sportiva este pregătită de Stănică Grosu. Judoka Daniela Zghera, de la LPS CSM 2007 Focşani este campioană naţională la categoria sub 15 ani, după ce a caştigat finala desfăşurată anul trecut la Miercurea Ciuc. Focşăneanca s-a impus la categoria 40 kg, după ce a reuşit cateva evoluţii de excepţie pe tatami. Adolescenta din satul Ciuşlea a început judo în urmă cu trei ani şi a reuşit rezultate de excepţie. Este multiplă medaliată la campionatele naţionale şi la întrecerile europene.


Medalii în SUA sau în Grecia


De la începutul acestui an, judoka din Focşani au obţinut medalii la competiţiile internaţionale la care au participat. Şapte judoka de la Liceul cu Program Sportiv, legitimaţi totodată şi la CSM Focşani 2007, au participat la o puternică întrecere ce a avut loc la Philadelphia. Sportivii, pregătiţi de Dumitru Zisu, au obţinut trei clasări pe podium la întrecerile din America. Laris Borş a caştigat concursul la 36 de kilograme. Colegul său, Mircea Tomescu a fost cel mai bun la 30 de kilgorame. Iuliana Vinţe a urcat pe treapta a treia a podiumului la 56 de kilograme. Sportivii sunt pregătiţi de Dumitru Zisu, care a obţinut medalia de aur în concursul seniorilor. În luna aprilie, judoka Andreea Ştefănescu a obţinut medalia de bronz la Cupa Europeană care a avut loc în Grecia. Competiţia a fost rezervată sportivilor sub 20 de ani. Sportiva pregătită de Adrian Moldoveanu s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la categoria 48 de kilgorame. Acesta se pregăteşte acum pentru o nouă etapă a Cupei Europene ce va avea loc în Italia. Rezultatele sportivilor focşăneni au fost întregite de medaliile obţinute la campionatele naţionale şcolare, acolo unde au fost obţinute medalii de aur, argint şi bronz. Performanţele obţinute nu ar fi fost posibile fără aportul antrenorilor Stănică Grosu, Marinel Palade şi Dumitru Zisu, la CSM Focşani şi Silviu Renţea şi Adrian Moldoveanu  - la CS Unirea Focşani. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.