Sport

Verdict: rejucare

Ziarul de Vrancea
18 mai 2012 483 vizualizări
TAS s-a pronunţat asfel în privinţa derbiului clujean * judecata de fond va mai întarzia pană pe 10 iunie

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins cererea CFR Cluj de suspendare a deciziei comisiilor LPF care au hotărat ca derbiul oraşului Cluj să se rejoace, în urma incidentelor din 8 mai, astfel că partida s-a disputat aseară pe Cluj Arena. "Răspunsul Tribunalului Arbitral al Sportului cu privire la suspendarea deciziei de rejucare a meciului U Cluj - CFR 1907 Cluj, contand pentru cea de-a XXXI-a etapă a Ligii I la fotbal, este în sensul respingerii cererii, partida urmand a fi rejucată conform programarii", se arată în comunicatul citat. Conform www.gsp.ro, judecata de fond va mai întarzia, o decizie finală urmand a fi dată pe data de 10 iunie.  Comisia de Disciplină a decis, vineri, 11 mai, ca meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj, întrerupt, în minutul 27, în urma unei încăierări între jucătorii celor două echipe, să se rejoace începand din minutul 1, astfel că LPF a programat întalnirea.  Marţi, Comisia de recurs a menţinut decizia, iar CFR Cluj, care solicită să caştige la masa verde cu 3-0, s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, cerand suspendarea decizie comisiilor LPF.
"Propriu-zis, CFR nu este sancţionată, deci nu poate face un apel la TAS. Ei au făcut apel la TAS, dar fără să aibă dreptul. Pe langă acel apel declarativ, ei au făcut o cerere de suspendare a hotărarilor date de cele două comisii, de Disciplină şi de Recurs”, a explicat avocatul LPF, Cătălin Ciubotă.
De partea cealaltă, preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, consideră că toate deciziile din ultima vreme sunt îndreptate împotriva echipei sale, care este dezavantajată de hotărarea TAS privind rejucarea partidei cu Universitatea Cluj.
Oficialul grupării ardelene este de părere că totuşi CFR Cluj va caştiga titlul de campioană, reuşind să se impună pe teren. "Noi vom caştiga pe teren, o partidă din două o vom caştiga pe teren. Deşi va fi foarte greu. După ce am jucat pe acea mocirlă la Mioveni, vom avea acest meci reprogramat, apoi duminică. Nu sunt nici măcar 48 de ore între aceste două meciuri. Jucand la ora opt, nu e corect, deci încă ceva din regulament care nu e respectat. Totul e făcut împotriva noastră. E evident. Nu ştiu dacă vom da în judecată Liga, vedem. Deocamdată sunt multe lucruri în neregulă acolo şi mai ales la comisii. Faptul că preşedinţii celor două comisii sunt asociaţi la o firmă e foarte dubios şi suspect", a spus Mureşan la Digi Sport.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.