Sport

Stranierii pentru Georgia

Ziarul de Vrancea
15 mai 2012 705 vizualizări
Selecţionerul naţionalei Romaniei, Victor Piţurcă, a convocat, marţi, zece stranieri pentru turneul din Elveţia şi Austria, programat în perioada 27 mai - 6 iunie.

Cei zece stranieri convocaţi sunt următorii: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Răzvan Raţ (Şahtar Doneţk), Bănel Nicoliţă (AS Saint-Etienne), Gabriel Torje (Udinese), Răzvan Cociş (FK Rostov), George Florescu, Ionuţ Mazilu (ambii Arsenal Kiev), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Daniel Niculae (AS Nancy). Lotul definitiv va fi anunţat după disputarea ultimei etape a Ligii I. Reunirea naţionalei Romaniei va avea loc în 25 mai, la ora 12.00, la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia. Romania va susţine două partide amicale în acest turneu, cu Elveţia (30 mai, la Lucerna) şi cu Austria (5 iunie, la Innsbruck).
S-a trezit Astra la Piatra Neamţ
Formaţia Astra Ploieşti a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa Ceahlăul Piatra Neamţ, în ultimul meci al etapei a XXXII-a a Ligii I. Pentru Astra au marcat Bărboianu ('14) şi Spadacio ('28) iar pentru Ceahlăul a înscris Muscalu, în primul minut al părţii secunde. Astra obţine prima victorie după patru eşecuri consecutive.
Cabrini, antrenor la fete
Campionul mondial dn 1982, Antonio Cabrini, a fost numit, luni, selecţioner al echipei de fotbal feminin a Italiei, a anunţat Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC). Cabrini, în varstă de 54 de ani, îl înlocuieşte pe Pietro Ghedin, în funcţie timp de şapte ani şi plecat la naţionala masculină a Maltei. Primul său meci va avea loc la 16 iunie, la Torino, cu Macedonia, în preliminariile Euro-2012.
Hazard domină Hexagonul
Atacantul belgian al formaţiei OSC Lille, Eden Hazard, a fost desemnat cel mai bun jucător din prima ligă franceză (Ligue 1) pentru al doilea an consecutiv la ceremonia Trofeelor UNFP (Uniunea naţională a fotbaliştilor profesionişti). Hazard a fost preferat de jucătorii şi antrenorii din prima şi a doua ligă parizianului Nene şi jucătorilor de la Montpellier Olivier Giroud şi Younes Belhanda. El a obţinut acest titlu şi sezonul trecut, iar în 2009 şi 2010 a fost cel mai bun tanăr jucător.  Younes Belhanda a primit titlul de cel mai bun tanăr jucător, caştigat în faţa coechipierului său Remy Cabella, a lui Nicolas Nkoulou (Olympique Marseille) şi a lui Alexandre Lacazette (Olympique Lyon). Premiul de cel mai bun antrenor i-a revenit lui René Girard, de la Montpellier. La portari, Hugo Lloris, de la Olympique Lyon, a caştigat pentru a treia oară, după 2009 şi 2010.

Van Bommel a semnat cu “electroniştii”
Mijlocaşul Mark van Bommel, care a părăsit gruparea AC Milan, a semnat, ieri, un contract pe un sezon cu echipa PSV Eindhoven, la care a mai jucat în perioada 1999-2005. "Pentru mine este o mare bucurie să revin acasă. Am venit să caştig trofee. Cred că putem caştiga campionatul în sezonul viitor", a spus Van Bommel la prezentarea oficială. Mark van Bommel, în varstă de 35 de ani, a mai cucerit patru titluri de campion al Olandei cu PSV Eindhoven. El a mai jucat la formaţiile FC Barcelona, Bayern München şi AC Milan. Van Bommel a jucat 74 de meciuri în naţionala Olandei şi va fi căpitanul de echipă la turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia. PSV Eindhoven a terminat actualul sezon pe locul trei în campionatul Olandei, după Ajax Amsterdam şi Feyenoord Rotterdam, şi va juca în Liga Europa. Viitorul antrenor al grupării olandeze va fi Dick Advocaat, actualul selecţioner al Rusiei.
Georgia vrea să organizeze Euro 2020
Ministrul Sportului din Georgia, Vladimer Vardzelaşvili, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că ţara sa îşi va depune candidatura pentru organizarea Campionatului European din 2020. Iniţial, Georgia şi Azerbaidjan au dorit să depună o candidatură comună, dar s-a renunţat la această idee după ce Azerbaidjanul va candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. "Azerbaidjanul şi-a depus deja candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2020, aşa că vom depune o candidatură independentă pentru Euro-2020", a declarat Vardzelaşvili.  Procesul de depunere al candidaturilor pentru organizarea Euro-2020 nu a început încă, iar ţara care va găzdui această competiţie va fi desemnată în 2014. Turneul final al Campionatului European din acest an este găzduit de Ucraina şi Polonia, iar Euro-2016 a fost atribuit Franţei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.