Sport

Mozaic stiri sportive nationale si internationale:Trefilov, naşul lui Tadici

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 610 vizualizări
Echipa de handbal feminin Lada Togliatti (Rusia) a caştigat sambătă, la Oradea, returul finalei Cupei EHF, în faţa formaţiei HC Zalău, pregătită de Gheorghe Tadici, scor 21-20 (8-10) şi a cucerit trofeul.

În tur, echipa antrenată de Evgheni Trefilov s-a impus, cu 30-24 (15-14), iar cu scorul general de 51-44 a caştigat Cupa EHF.  Meciul retur s-a jucat la Oradea, deoarece sala formaţiei ardelene se află în reparaţii.  HC Zalău a revenit într-o finală de cupă europeană la 16 ani distanţă de la ultima performanţă similară. în 1996, ardelcenele au caştigat City Cup (actuala Challenge Cup), în faţa echipei norvegiene Gjerpen IF Skien.


Interes crescut pentru tanărul Stoian


Directorul sportiv al clubului Bari, Guido Angelozzi, a declarat că nu ar vrea ca fotbalistul Adrian Stoian să ajungă la o echipă din afara Italiei, precizand să romanul ar fi dorit de trei grupări din Serie A. "Stoian este în proprietatea AS Roma, dar avem dreptul de coparticipare. Zenit? Antrenorul Luciano Spaletti îl cunoaşte şi îl urmăreşte, dar nu l-aş trimite în străinătate, sunt trei echipe din Serie A care l-ar vrea pe Stoian", a spus Angelozzi. Presa italiană a scris, în ultima perioadă, că fotbalistul echipei AS Roma, Adrian Stoian, împrumutat la Bari, se află în atenţia a trei importante cluburi din Europa, Ajax Amsterdam, Villarreal şi Zenit Sankt Petersburg. Adrian Stoian, în varstă de 21 de ani, este legitimat la AS Roma din 2008. în sezonul 2010/2011, el a evoluat sub formă de împrumut la Pescara, iar vara trecută a fost împrumutat la Bari.


Record la serviciu


Australianul Samuel Groth, numărul 340 mondial, a depăşit recordul de viteză pe serviciu, deţinut din martie 2011 de croatul Ivo Karlovic servind o minge cu 263 km/h, la turneul challenger de la Busan (Coreea de Sud). Groth, în varstă de 24 de ani, a reuşit această performanţă în turul doi al competiţiei, fază în care a fost învins de bielorusul Uladzimir Ignatik. Australianul a mai înregistrat doi timpi foarte buni pe serviciu la meciul cu Ignatik: 25,5 km/h şi 255,7 km/h. Precedentul record îi aparţinea lui Ivo Karlovici, acesta reuşind să servească o minge la 251 de kilometri pe oră, la un meci de dublu din primul tur al Cupei Davis, în 5 martie 2011.


Dortmund a reuşit eventul


Echipa Borussia Dortmund, campioana en titre, a caştigat Cupa Germaniei şi a reuşit pentru prima dată eventul, sambătă, învingand în finala competiţiei, cu scorul de 5-2 (3-1), formaţia Bayern München, pe stadionul olimpic din Berlin. Golurile învingătorilor au fost marcate de Kagawa ('3), Hummels  ('41 – penalty), Lewandowski ('45^1, '58, '81). Pentru Bayern au înscris Robben ('25 - penalty) şi Ribéry ('75). Borussia a caştigat Cupa Germaniei pentru a trei oară, succedandu-i în palmares echipei Schalke 04. Clasată pe locul doi în campionat, Bayern a încheiat pentru a doua oară consecutiv sezonul fără trofeu, dar echipa bavareză va avea ocazia să îşi salveze sezonul, la 19 mai, cand va întalni echipa Chelsea în finala Ligii Campionilor.


Galata, campioana Turciei


Formaţia Galatasaray a caştigat pentru a 18-a oară campionatul Turciei, sambătă, după ce a remizat în deplasare, scor 0-0, cu marea sa rivală Fenerbahçe, triumf ce a fost urmat de violenţe între suporteri. Galatasaray, care nu mai caştigase titlul naţional din 2008, a încheiat sezonul cu un punct avans faţă de Fenerbahçe.Cele două grupări rivale au acum în palmares cate 18 titluri de campioană. Caştigarea campionatului de către Galatasaray a dus la violenţe între suporteri, numeroşi poliţişti intervenind în zona stadionului cu gaze lacrimogene şi cu tunuri de apă pentru a-i calma pe fani. De asemenea, o maşină a poliţiei a fost incendiată, iar mai mulţi poliţişti au fost răniţi de pietrele aruncate de suporteri.  Fanii echipei Fenerbahçe au rupt şi au aruncat scaunele din tribune, după care au intrat pe teren. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, iar mai mulţi suporteri au fost răniţi.


Kompany, “number one” în Premiership


Fundaşul formaţiei Manchester City, Vincent Kompany, a fost desemnat cel mai bun jucător din Premier League, în timp ce Alan Pardew, de la Newcastle, a fost ales antrenorului sezonului. Este pentru prima oară cand un fotbalist de la City primeşte acest titlu, după ce în ultimii cinci ani au fost laureaţi jucători de la Manchester United. Alan Pardew a reuşit un sezon foarte bun cu Newcastle, care ocupă în prezent locul cinci în campionat şi este în lupta pentru poziţia a patra, ce duce în Liga Campionilor.  Pardew a fost numit antrenor la Newcastle în decembrie 2010, în locul lui Chris Hughton.

Puyol s-a operat


Fotbalistul echipei FC Barcelona, Carles Puyol, a fost operat cu succes, sambătă, la genunchiul drept. Puyol va fi indisponibil aproximativ şase săptămani, astfel că va rata participarea la Campionatul European, după cum s-a preconizat. Fundaşul Barcelonei va rata şi finala Cupei Spaniei, împotriva formaţiei Athletic Bilbao, care se va disputa la 25 mai, pe stadionul Vicente Calderon din Madrid. Carles Puyol a cucerit cu naţionala Spaniei titlul mondial în 2010 şi pe cel european în 2008.

MVP în NBA


Baschetbalistul echipei Miami Heat, LeBron James, a fost desemnat cel mai bun jucător MVP din NBA, pentru a treia oară în patru sezoane, a anunţat liga nord-americană.  James, care a primit 1074 de puncte, i-a devansat pe Kevin Durant (Oklahoma City, 889), Chris Paul (LA Clippers, 385), Kobe Bryant (LA Lakers, 352) şi Tony Parker (San Antonio, 331). În varstă de 27 de ani, LeBron James a mai fost desemnat MVP în sezoanele 2008-2009 şi  2009-2010, cand juca la Cleveland. "King James" a devenit al optulea baschetbalist din istoria NBA care a caştigat acest trofeu individual de cel puţin trei ori. Kareem Abdul-Jabbar l-a caştigat de şase ori, Michael Jordan şi Bill Russell de cinci ori, Wilt Chamberlain de patru ori, iar Larry Bird, Magic Johnson şi Moses Malone de trei ori. Dintre cei opt, James este singurul care nu a caştigat titlul niciodată în NBA.


Pro Recco a caştigat Liga Campionilor


Echipa italiană de polo Pro Recco a caştigat Liga Campionilor la polo, după ce a învins, sambătă, în finala disputată la Oradea, formaţia croată Primorje Rijeka, scor 11-8 (4-1, 2-3, 3-3, 2-1). Finala mică, disputată tot sambătă, a fost caştigată de Mladost Zagreb (Croaţia), echipă la care evoluează romanul Cosmin Radu, scor 11-7 (1-1, 5-3, 2-1, 3-2), în faţa echipei ungare Vasas. Radu a înscris un gol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.