Sport

Şahtar a ras tot

Ziarul de Vrancea
11 mai 2012 597 vizualizări
După Cupa Ucrainei, echipa lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ a cucerit şi titlul

Formaţia Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi la care evoluează Răzvan Raţ, a caştigat, joi, campionatul Ucrainei, acesta fiind al şaselea titlu naţional la gruparea ucraineană pentru cei doi romani. Şahtar a învins în ultima etapă a campionatului, pe teren propriu, formaţia Oleksandria, scor 3-0, şi a încheiat sezonul pe primul loc în clasament, cu 79 de puncte. Rivala Dinamo Kiev a remizat cu Tavria Simferopol, scor 1-1, şi s-a clasat pe locul doi, cu 75 de puncte. Echipa din Doneţk a realizat eventul în acest sezon, caştigand săptămana trecută şi Cupa Ucrainei. După eveniment, antrenorul Mircea Lucescu a subliniat gradul de dificultate al campionatului ucrainean:  "Pot spune că a caştiga campionatul în Ucraina devine din ce în ce mai greu. Adversarii noştri au crescut constant şi în campionatul viitor vor încerca să se apropie şi mai mult de noi. A fost un sezon dificil, în care am fost mai mereu în spatele lui Dinamo Kiev şi a fost greu să recuperăm. Am caştigat acest campionat pentru că am avut încredere în faptul să suntem cei mai buni şi am arătat asta în fiecare meci. Au existat şi probleme, mai ales în Liga Campionilor, unde nu am putut să ne atingem obiectivele", a spus Lucescu. Tehnicianul roman a menţionat că un moment important al sezonului a fost atunci cand, după accidentul de maşină pe care l-a suferit la Bucureşti, în luna ianuarie, echipa a trebuit să se pregătească fără el. "A fost dificil după accidentul în care am fost implicat. Am urmărit echipa în cantonamentul de iarnă şi am simţit că lipseşte ceva acolo şi nu mă refer la calitatea antrenamentelor. Atunci am decis să merg la echipă mai devreme ca jucătorii să simtă că sunt alături de ei. A fost decizia corectă. Suntem bucuroşi că am reuşit să caştigăm atat Cupa, cat şi campionatul şi mai vrem să caştigăm Supercupa pentru a demonstra încă o dată că suntem cea mai bună echipă din Ucraina", a afirmat Lucescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.