Sport

Apel de la oamenii de sport către primarul Bacinschi

Dan Chiriac
8 mai 2012 682 vizualizări
"Salvaţi cu orice preţ echipa de la retrogradare"

Chiar dacă unii au mers pe ideea sacrificării unui an, oamenii de fotbal cred că trebuie găsite soluţii de orice fel pentru ca echipa să rămînă în liga a treia u Ionuţ Chirilă este arătat cu degetul de toată lumea pentru dezastrul de la Focşani
Echipa de fotbal CSM Focşani se află cu un pas şi jumătate în liga a patra. Doar o minune ar mai putea-o salva de o nedorită retrogradare. Vinovat de situaţia din acest moment a fost găsit, aproape de toată lumea, Ionuţ Chirilă, antrenorul care a distrus în anii 2004 fotbalul din oraş. Chiar şi primarul Decebal Bacinschi, prezent la şedinţa de ieri de la Stadionul „Milcovul”, a recunoscut că Chirilă a făcut numai rău la Focşani, iar oamenii de afaceri din oraş refuză din acel moment să mai investească bani în fotbal. Primarul Bacinschi le-a cerut celor prezenţi ca în şapte zile să alcătuiască un proiect în baza căruia echipa de fotbal să fie salvată din această situaţie. Unii dintre cei aflaţi la şedinţa de ieri au mers pe varianta reconstrucţiei şi a schimbării lotului de jucători. Aceştia au propus să fie sacrificat un an, timp în care formaţia să joace în liga a patra. În acest interval ar urma să fie alcătuit un lot de jucători care să forţeze imediat promovarea, iar apoi să se lupte pentru primele trei locuri în liga a treia. Antrenorii Viorel Paizan şi Mihai Oprişan au fost cei care au încercat să-l convingă pe edil că alta ar fi soluţia cea mai bună. „Trebuie găsite soluţii de orice fel pentru ca echipa să fie salvată. Nu a existat niciodată în istorie ca Focşaniul să nu aibă echipă măcar în liga a treia. Fie că se va găsi un loc disponibil după terminarea campionatului, fie că echipa de la judeţ care va participa la baraj va promova în liga a treia, trebuie găsită o soluţie”, a spus Viorel Paizan.
Şapte zile decisive
Primarul Decebal Bacinschi a recunoscut că nu a fost de mult timp la meciurile echipei, dar le-a cerut celor din conducere să facă în aşa fel încît şi la Focşani să existe măcar o echipă ca cea de la Panciu. Răgazul oferit a fost şapte zile, mai ales că ne aflăm într-o lună electorală. Bacinschi a făcut şi promisiuni, anunţînd că ar putea aduce oameni de afaceri lîngă echipă, dacă va fi făcut un proiect viabil pentru salvarea echipei. Totodată, s-a mers pe ideea că jucătorii tineri, care promit, trebuie promovaţi imediat în prima echipă. Trifan, Negoiţă, Suvac, Săpunaru sau Şonţu nu ar trebui să lipsească din echipa focşăneană. Conducerea clubului a fost pusă să găsească şi cea mai bună soluţie pentru banca tehnică. Edilul a anunţat că va face curăţenie în zilele următoare la stadionul Milcovul şi va instala acolo şi toalete ecologice. De asemenea, la baza sportivă de la Mîndreşti vor fi luate măsuri de igienizare şi va fi pus un gard nou şi plase de jur-împrejurul terenului.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.