Sport

Mozaic sportiv: Longo şi-a cerut scuze de la Heleşteanu

Ziarul de Vrancea
8 mai 2012 472 vizualizări
Preparatorul fizic al FC Rapid, Diego Longo, i-a cerut scuze, înaintea şedinţei Comisiei de Disciplină a LPF, directorului general al FCM Targu Mureş, Anton Heleşteanu, pe care îl lovise cu pumnul la meciul direct de duminică seara. Cei doi s-au întalnit marţi la pranz în faţa sediului Ligii Profesioniste de Fotbal, fiind citaţi de membrii Comisiei de Disciplină, care vor analiza incidentul petrecut în tribună la finalul partidei Rapid-FCM Targu Mureş, de duminică, din cadrul etapei a XXX-a a Ligii I.

Longo l-a abordat pe oficialul grupării ardelene spunandu-i: "Domnule Heleşteanu, vă cer scuze pentru ceea ce s-a întamplat. Nu am nicio explicaţie pentru ceea ce am făcut. Vă spun sincer, îmi pare rău. Vă rog să mă scuzaţi".  Heleşteanu i-a acceptat scuzele, cei doi discutand minute bune în faţa sediului ligii.
Hănescu nu mai trece de primul tur
Tenismanul Victor Hănescu, locul 103 ATP, venit din calificări, a fost eliminat, în runda inaugurală a turneului de 1000 de puncte de la Madrid. Hănescu a fost învins tot de un jucător venit din calificări, Daniel Gimeno-Traver, locul 137 ATP, scor 6-7, 4-6, 3-6, după două ore şi 24 de minute de joc. La turneul feminin de la Cagnes-sur-Mer (Franţa), Alexandra Cadanţu (cap de serie nr. 3), a caştigat în primul tur, cu 6-4, 7-6, meciul cu o altă romancă, Edina Hall. Alexandra va juca, în faza următoare a competiţiei, cu Heather Watson (Marea Britanie), care a trecut, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-1, de Eva Birnerova (Cehia).

Stadionul “Platini” din Baicului


Preşedintele UEFA, Michel Platini, a inaugurat, ieri după-amiază, un teren de fotbal din cartierul Baicului din Capitală, realizat cu o investiţie UEFA în valoare de 100.000 de euro, el declarand că "poate aici vor creşte viitorii jucători ai echipei naţionale a Romaniei". "Misiunea UEFA este şi să sprijine tinerii să joace fotbal. Sunt foarte fericit pentru că am reuşit să construim acest teren de fotbal din acest cartier şi poate că aici vor creşte viitorii jucători ai echipei naţionale a Romaniei", a spus Platini. Terenul de fotbal inaugurat marţi va purta numele "Michel Platini".

Puyol pierde Euro 2011


Căpitanul echipei FC Barcelona, Carles Puyol, care va fi operat în această săptămană, va fi indisponibil pentru şase săptămani şi cel mai probabil va rata turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia. "Căpitanul nostru va lipsi şase săptămani de pe gazon după ce va fi supus, sambătă, unei artroscopii la genunchiul drept", a anunţat clubul catalan într-un comunicat de presă. Puyol, în varstă de 34 de ani, s-a accidentat la meciul cu Espanyol Barcelona de sambătă, din campionatul Spaniei, încheiat cu victoria echipei “blau-grana”, scor 4-0. Fundaşul Barcelonei va rata şi finala Cupei Spaniei, împotriva formaţiei Athletic Bilbao, care se va disputa la 25 mai, pe stadionul Vicente Calderon din Madrid. Carles Puyol a cucerit cu naţionala Spaniei titlul mondial în 2010 şi pe cel european în 2008.


Pellegrino preia Valencia


Tehnicianul argentinian Mauricio Pellegrino va antrena formaţia Valencia în următoarele două sezoane, a anunţat, luni, preşedintele clubului, Manuel Llorente.  "Consiliul de Administraţie a ratificat acordul cu Mauricio Pellegrino pentru a prelua echipa în următoarele două sezoane", a declarat Llorente.  Pellegrino, care a jucat ca fotbalist la Valencia timp de cinci sezoane, a fost şi în staful tehnic al lui Rafael Benitez la Liverpool şi Inter Milano. Tehnicianul va prelua Valencia de la 1 iulie, cand se va încheia contractul lui Unai Emery.

Locuri pentru fair-play


Norvegia, Finlanda şi Olanda vor primi cate un loc în plus în ediţia viitoare a Ligii Europa, ele ocupand primele trei poziţii în clasamentul fair-play din perioada 1 mai 2011 - 30 aprilie 2012, a anunţat, site-ul oficial al UEFA. Norvegia a terminat pe primul loc, cu 8.394 de puncte, fiind urmată de Finlanda, cu 8.300 de puncte, şi Olanda, cu 8.194 de puncte. Romania s-a clasat pe poziţia a 38-a în această ierarhie, cu 7.662 de puncte.  Acest clasament cuprinde federaţiile care, în perioada menţionată, au jucat cel puţin 35 de meciuri la nivel de naţională sau meciuri în cupele europene pentru formaţiile de club. Ierarhia se întocmeşte pe baza unor evaluări făcute de delegaţii UEFA, care ţin cont, printre altele, de respectul jucătorilor faţă de adversari şi arbitri, de comportamentul fanilor, de cartonaşele galbene şi roşii primite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.