Sport

Mozaic sportiv naţional:Stark arbitrează finala

Ziarul de Vrancea
7 mai 2012 455 vizualizări
Arbitrul germanul Wolfgang Stark va conduce la centru finala Ligii Europa, dintre echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA.

Stark, în varstă de 42 de ani, este arbitru FIFA din 1999 şi a condus trei meciuri la Cupa Mondială din 2010. Stark va fi ajutat de asistenţii Jan-Hendrik Salver şi Mike Pickel şi de asistenţii suplimentari Florian Meyer şi Deniz Aytekin, toţi din Germania. Arbitru de rezervă pentru central va fi francezul Stéphane Lannoy, în timp ce germanul Mark Borsch va fi rezervă pentru asistenţi. Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, se va disputa, astăzi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmisă în direct de Pro TV.


Debutăm cu gazdele


Echipa naţională de polo a Romaniei va debuta la Jocurile Olimpice de la Londra în grupa B, în 29 iulie, cu reprezentativa ţării gazdă, Marea Britanie. După tragerea la sorţi de sambătă, FINA a anunţat programul meciurilor din grupe, la Jocurile Olimpice. Tricolorii vor evolua în grupa B, una puternică, în care se vor lupta cu Ungaria (campioana olimpică), Muntenegru (vicecampioană europeană), Marea Britanie, SUA (vicecampioană olimpică) şi Serbia (campioana europeană şi caştigătoarea Ligii Mondiale din 2011). În grupa A au fost repartizate Italia, Kazahstan, Spania, Australia, Croaţia şi Grecia. Turneul masculin de polo se va desfăşura între 29 iulie şi 12 august, programul meciurilor Romaniei fiind următorul: Romania - Marea Britanie (29 iulie), SUA - Romania (31 iulie), Romania - Ungaria (2 august), Muntenegru - Romania (4 august), Romania - Serbia (6 august). Pe 8 august se vor juca partidele din sferturile de finală, fază în care participă primele patru clasate din fiecare grupă (locul 1 grupa A - locul 4 grupa B, 2A - 3B, 3A - 4B şi 4A - 1B). Caştigătoarele vor juca în semifinale, iar învinsele pentru locurile 5-8, în 10 august. Două zile mai tarziu, vor avea loc meciurile de clasament final (7-8 şi 5-6), dar şi cele două finale, pentru medaliile de bronz, respectiv cele de aur şi argint.

S-a restabilit liniştea la Dinamo


Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, ieri, pentru site-ul oficial al clubului bucureştean, că problemele apărute după meciul cu CFR Cluj au avut la bază o comunicare eronată între banca tehnică şi jucători şi că climatul de încredere s-a restabilit. "Am discutat tot ce s-a întamplat în pauza meciului cu CFR Cluj şi interpretările apărute imediat după această partidă. Incidentul a avut la bază o comunicare eronată între banca tehnică a echipei şi jucători, clarificată în urma discuţiilor purtate în cantonamentul de la Săftica. Un mesaj de motivare al antrenorului Dario Bonetti a fost înţeles greşit în vestiarul echipei, iar toţi cei implicaţi au realizat abia astăzi acest lucru. Dario Bonetti şi-a manifestat regretul acestei situaţii, precizand că are încredere în toţi jucătorii pe care îi antrenează şi că este convins de loialitatea lor faţă de culorile clubului Dinamo", a afirmat Nicolae Badea.

Morariu visează Olimpiadă la Braşov


Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Octavian Morariu, a declarat, ieri, cu ocazia expunerii trofeului Ligii Europa în faţa sediului COSR, că Romania ar avea posibilitatea să organizeze o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă în zona oraşului Braşov."Demult visez la o echipă olimpică de fotbal a Romaniei la o Olimpiadă. Noi avem resursele umane pentru organizarea unor competiţii mari, dar din păcate ne lipseşte infrastructura. Aţi văzut cat de mult s-a lucrat la acest stadion şi numai aşa s-a putut organiza această finală. Organizarea unei Olimpiade de iarnă în zona oraşului Braşov cred că e posibilă. şi campionate mondiale, dar numai cu o condiţie, să ne punem la punct infrastructura", a declarat Morariu. Trofeul Ligii Europa a fost expus ieri dimineaţa în faţa sediului Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, unde va sta pană la ora 20.00. La eveniment au participat preşedintele COSR Octavian Morariu, preşedintele FRF Mircea Sandu, precum şi alte persoane din cadrul celor două instituţii.


Se aşteaptă loturile


UEFA a anunţat, ieri, că lista definitivă a loturilor echipelor calificate la turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia trebuie anunţată la forul continental pană la 29 mai. UEFA a precizat că în cazul în care un jucător se accidentează grav înainte de primul meci al echipei sale, acesta poate fi înlocuit numai în urma unei examinări a Comisiei Medicale a UEFA. Fiecare formaţie va putea avea în lot 23 de jucători, dintre care trei vor fi portari. De asemenea, fiecare echipă va trebui să anunţe la UEFA data la care va stabili lotul definitiv pentru ca jucătorii să fie supuşi unor teste medicale în vederea descoperirii unor eventuale probleme cardiovasculare. Turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia se va desfăşura în perioada 8 iunie - 1 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.