Sport

Grupă grea la Olimpiadă pentru poloişti

Ziarul de Vrancea
6 mai 2012 444 vizualizări
Naţionala de polo a Romaniei şi-a aflat, sîmbătă, adversarele din grupe, la Jocurile Olimpice de la Londra, conform tragerii la sorţi din capitala britanică. Tricolorii vor evolua în grupa B, cu echipele SUA, Ungariei, Serbiei, Muntenegrului şi Marii Britanii. În grupa A au fost repartizate naţionalele Italiei, Kazakhstan, Spaniei, Australiei, Croaţiei şi Greciei.

Conform regulamentului, după disputarea meciurilor din grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, de unde cîştigătoarele vor juca semifinale şi, ulterior, finala mică şi finala mare.  Competiţia de polo se va desfăşura între 29 iulie şi 12 august. La ediţia din 2008, la Beijing, titlul olimpic a fost cucerit de Ungaria.
Chintoan merge la Londra
Sportivul Rareş Chintoan s-a calificat, sîmbătă, în proba de lupte libere, categoria 120 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind finalist al ultimului turneu mondial de calificare, de la Helsinki. Potrivit regulamentului, primii doi clasaţi la fiecare categorie din cadrul turneului finlandez obţin calificarea la JO. Rareş Chintoan a disputat finala, aseară, cu ucraineanul Aleksandr  Hoţianivski, după ce a obţinut trei victorii în preliminarii, în faţa unor adversari din Estonia, India şi Africa de Sud.  Rareş Chintoan este primul luptător roman care obţine calificarea la JO de la Londra.
Premii la Liga Balcanică
Organizatorii Ligii Balcanice la baschet masculin au anunţat că din sezonul 2012-2013 vor fi introduse premii, cîştigătoarea urmînd a primi 8000 de euro.  Liga Balcanică la baschet masculin, în care au evoluat şi echipe romaneşti în ultimii ani, a cunoscut o creştere substanţială de interes, în sezonul 2011-2012 fiind cooptată pentru prima dată şi o echipă din Israel, Galil Gilboa, care a şi cucerit trofeul. În urma şedinţei Comitetului Executiv al CEBL, organizatorii au anunţat vineri că s-a luat decizia introducerii premiilor din sezonul următor, suma totală fiind de 38.000 de euro. Cîştigătoarea va primi 8000 de euro, finalista 6000 de euro, sumele fiind descrescătoare, pînă la locul 12 (1000 euro).  FR Baschet este membru fondator al Ligii Balcanice şi a aliniat în fiecare an cel puţin o echipă la start. În sezonul 2011-2012, BC Timişoara a fost aproape de a trece de faza grupelor.  Organizatorii CEBL au mai anunţat că se fac eforturi intense, pentru ca din sezonul viitor să participe şi echipe din Grecia şi Turcia.
Messi l-a depăşit pe Dudu
Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a depăşit, sîmbătă, recordul de 47 de goluri înscrise într-un sezon, stabilit de Dudu Georgescu, în sezonul 1976/1977, la Dinamo Bucureşti.  La partida cu Espanol Barcelona, scor 4-0, Messi marcat toate cele patru goluri, în minutele 12, 64 (penalty), 74, 79 (penalty). El a ajuns astfel la 72 de reuşite în toate competiţiile, dintre care 50 în campionatul spaniol.
Chelsea a cîştigat FA Cup
Formaţia Chelsea Londra a cîştigat pentru a şaptea oară Cupa Angliei, sîmbătă, învingînd în finala de pe stadionul Wembley, cu scorul de 2-1, echipa Liverpool, Golurile echipei londoneze au fost marcate de Ramires '11 şi Drogba '52. Pentru Liverpool a înscris Carroll, în minutul 64. Chelsea a mai cîştigat acest trofeu în 1970, 1997, 2000, 2007, 2009 şi 2010
Adio, dar rămîn cu voi!
Antrenorul formaţiei FC Barcelona, Josep Guardiola, a fost ovaţionat de suporterii de pe Camp Nou, sîmbătă seară, la meciul cu Espanyol Barcelona, scor 4-0, din campionatul Spaniei. "Am fost privilegiat, aşa cum aţi fost şi voi, în aceşti ani în care am putut profita de această echipă incredibilă. Cel care pierde cel mai mult sînt eu. Vă las pe cele mai bune mîini. Pe curînd, pentru că nu mă veţi pierde niciodată", le-a spus Guardiola fanilor, vizibil emoţionat. Apoi, Guardiola a fost ridicat în braţe de jucătorii săi, la mijlocul terenului. Josep Guardiola şi-a anunţat, săptămîna trecut, plecarea de la FC Barcelona.
Linia fierbinte
Sindicatul fotbaliştilor din Spania (AFE) a anunţat, sîmbătă, că a înfiinţat o linie telefonică pusă la dispoziţia jucătorilor din prima şi a doua ligă, pentru ca aceştia să poată denunţa eventualele tentative de cumpărare a meciurilor din ultimele două etape ale sezonului. "Credem în onestitatea tuturor jucătorilor porfesionişti. Este pur şi simplu metoda noastră de a ajuta Liga şi federaţia în eforturile lor de a menţine sportul curat", a declarat un purtător de cuvînt al sindicatului. La începutul săptămînii, au apărut mai multe zvonuri conform cărora s-ar fi depus plîngeri în legătură cu meciuri trucate. Aceste informaţii au fost dezminţite de Liga Profesionistă de Fotbal (LFP), care a precizat că nu s-a deschis nicio anchetă legată de vreun meci din primul eşalon.  Campionatul Spaniei se află spre final.
Cu centura la închisoare
Americanul Floyd Mayweather l-a învins pe portoricanul Miguel Cotto şi a cîştigat titlul WBA la supermijlocie, astfel că a rămas neînvins în 43 de meciuri, sîmbătă, la Las Vegas. Mayweather a cîştigat la puncte cu 117-111, 117-111 şi 118-110. Americanul de 35 de ani are 43 de victorii în timp ce portoricanul de 31 de ani are un bilanţ de 37 de victorii şi trei înfrîngeri.  "Money" Mayweather va fi încarcerat la 1 iunie pentru trei luni, el fiind acuzat de violenţă domestică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.