Sport

Naţionala se reuneşte la Mogoşoaia

Ziarul de Vrancea
4 mai 2012 712 vizualizări
Lotul echipei naţionale a Romaniei se va reuni la 25 mai, la Centru de Fotbal de la Mogoşoaia în vederea partidelor amicale din deplasare cu selecţionatele Elveţiei şi Austriei, informează site-ul oficial al FRF.

Selecţionerul Victor Piţurcă va anunţa numele jucătorilor convocaţi pentru stagiul de pregătire din Elveţia şi Austria, programat în perioada 27 mai - 6 iunie, după disputarea ultimei etape a ediţiei 2011-2012 a Ligii I.  Plecarea primei reprezentative este programată la 27 mai, la ora 17.00. Delegaţia va decola la bordul unei curse charter, de pe aeroportul Henri Coandă, cu destinaţia Zürich. De acolo, cu autocarul, se va efectua deplasarea la Lucerna, cazarea fiind stabilită la hotelul Palace. La 30 mai, de la ora 21.15, pe "Swissporarena" din Lucerna, este programată partida amicală Elveţia - Romania. A doua zi, selecţionata Romaniei va parcurge, cu autocarul, drumul de la Lucerna în Austria, la SPA Hotel Jagdhof din Neustift im Stubaital, unde este programată a doua parte a cantonamentului. În 5 iunie, pe stadionul Tivoli din Innsbruck, de la ora 21.30, va avea loc meciul amical Austria - Romania. Delegaţia Romaniei va decola spre Bucureşti la 6 iunie, la ora 11.00.


Gimnastele pleacă la Europene


Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au stabilit ieri componenţa lotului feminin pentru Campionaul European de la Bruxelles, care se va desfăşura între 9-13 mai. Gimnastele care vor reprezenta Romania la CE din Belgia sînt Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Oana Haidu. Junioarele tricolore care vor participa la Europene sînt Andreea Munteanu, Cristina Tudorache, Alina Stănilă, Miriam Aribăşoiu şi Silvia Zarzu. Născută în 23 decembrie 1998, Cristina Tudorache va fi, la cei 13 ani, cea mai tînără gimnastă din competiţie.  Lotul feminin, însoţit de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, va pleca astăzi spre Bruxelles. La CE din Belgia participă 252 de gimnaste (138 senioare şi 114 junioare), competiţia fiind ultima de anvergură înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra.


Petrov intră în pîine


FR Volei a încheiat negocierile cu antrenorii Atanas Petrov (CSM Bucureşti) şi Paul Bogdan (CSM Lugoj), cei doi preluînd echipa naţională feminină.  După expirarea contracului tehnicianului Darko Zakoc. FR Volei a iniţiat discuţii cu Petrov şi Bogdan, pentru funcţiile de antrenor principal, respectiv secund. Cei doi antrenori şi-au dat acceptul, astfel că vor intra în "pîine" începînd cu data de 14 mai, cînd este programată reunirea reprezentativei feminine. Tricolorele vor pregăti participarea la primul turneu din Liga Europeană, în Serbia, la finalul lunii, la care vor juca cu naţionala ţării gazdă, Spania şi Ungaria. O schimbare similară a avut loc săptămîna trecută şi la lotul masculin, Stelian Moculescu fiind înlocuit cu polonezul Mariusz Sordyl, de la campioana Remat Zalău.


Scuze pe jumătate

Tehnicianul Delio Rossi, demis de la Fiorentina pentru că şi-a agresat un jucător, pe Adem Ljajici, şi-a cerut "scuze" pentru gestul făcut, ieri, într-o conferinţă de presă, dar i-a criticat şi pe "falşii moralişti". "Cer iertare oraşului, jucătorilor, clubului şi sindicatului jucătorilor. Dar cîţi «falşi moralişti» am văzut în acest caz...", a declarat Delio Rossi, care nu a răspuns nici unei întrebări. "A fost un gest reprobabil dar de înţeles din punct de vedere uman. Am făcut o greşeală şi îmi cer scuze, am plătit şi voi plăti. Cer respect pentru mine, pentru munca mea, pentru echipa pe care o antrenez şi pentru familia mea", a declarat Delio Rossi. El a fost primit, ieri dimineaţa, la stadionul Artemio Franchi din Florenţa cu un banner pe care fanii au scris: "Un bărbat adevărat!". Clubul Fiorentina a fost amendat pentru scandarea fanilor: "Eşti un ţigan", la adresa lui Ljajic.


Del Bosque îl aşteaptă pe Villa


Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, speră în recuperarea atacantului David Villa în vederea Campionatului European de fotbal din Ucraina şi Polonia, astfel că a decis să amînarea anunţarea listei jucătorilor convocaţi pînă în 27 mai. "Vom oferi o listă la 15 mai, dar asta nu va fi definitivă, va fi provizorie şi vom include jucători care vor ajunge la Euro-2012 şi alţii care nu vor merge. Am discutat cu Josep Guardiola despre starea lui David Villa. Va trebui să aşteptăm pînă în ultimul moment pentru că el este golgeterul nostru", a declarat Del Bosque. Del Bosque a adăugat că şi Raul, care a jucat la un înalt nivel, ar putea fi inclus în lista jucătorilor pentru Euro-2012. Atacantul spaniol al echipei FC Barcelona, David Villa, şi-a fracturat tibia stîngă, în decembrie, la meciul cu Al Sadd (Qatar), din semifinalele Campionatului Mondial al cluburilor. El a fost operat, perioada de indisponibilitate fiind de circa şase luni.


Pană pleacă de la Mioveni


Antrenorul echipei CS Mioveni, Marian Pană, a fost înlocuit, ieri, la conducerea tehnică a grupării argeşene pentru ultimele cinci etape ale Ligii I de Constantin Stancu şi Marin Radu II.  "La antrenament se vor prezenta Radu II şi Telu Stancu. Din vechiul staf va mai rămîne doar antrenorul cu portarii, Iulian Ilie. Marian Pană va pleca cu tot staful, secunzii Dragoş Stroe şi Iulian Preda şi preparatorul fizic Cătălin Buşuricu", a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu. Deşi au negociat în dimineaţa zilei de vineri, oficialii argeşeni şi Marian Pană nu ajunseseră doecamdată la o înţelegere în ceea ce priveşte rezilierea contractului, din cauza clauzelor puse în contract. Noii antrenori au fost promovaţi de la juniori,  Radu fiind şeful Centrului de Copii şi Juniori. În actualul sezon el a mai fost secundul lui Ionuţ Popa, Mihai Stoichiţă, dar şi principal la un meci de cupă şi unul de campionat. În acest sezon CS Mioveni a schimbat de şase ori antrenorii principali.


Vranjes, la naţionala Bosniei


Mijlocaşul formaţiei CFR Cluj, Stojan Vranjes, a fost convocat de selecţionerul Safet Susic în lotul echipei naţionale a Bosniei-Herţegovina pentru partidele amicale cu reprezentativele Irlandei şi Mexicului, informează, site-ul oficial al grupării ardelene. Naţionala Bosniei-Herţegovina întîlneşte Irlanda, la Dublin, în 26 mai şi Mexic, la Chicago (SUA), la 31 mai. În vîrstă de 25 de ani, Stojan Vranjes mai are o singură selecţie în prima reprezentativă a ţării sale, în 2009.


Leiria s-a retras din campionat


Gruparea União Leiria, ocupanta ultimului loc în clasament, confruntată cu grave probleme financiare, a anunţat, ieri, că se retrage din prima ligă portugheză, cu două etape înainte de finalul campionatului. Duminică, Leiria s-a prezentat cu opt fotbalişti la meciul cu Feirense (scor 0-4), de pe teren propriu, disputat în etapa a XXVIII-a, după ce 16 jucători şi-au reziliat contractele pentru a protesta faţă de întîrzierea salariilor. Liga portugheză nu a confirmat încă dacă va accepta retragerea acestei formaţii. Acest forfait afectează lupta pentru un loc în Liga Campionilor. Leiria urma să joace sîmbără, la Lisabona, cu Benfica, echipă aflat în duel cu Sporting Braga pentru al doilea loc (după campioana FC Porto) în cea mai importantă competiţie europeană de cluburi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.