Sport

Nebunie la Madrid

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 575 vizualizări
Real a redevenit campioana Spaniei, după ce a cîştigat la Bilbao

Echipa Real Madrid a cîştigat al 32-lea titlu de campioană în Spania, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), formaţia Athletic Bilbao, într-un meci din etapa a XX-a campionatului spaniol, care ar fi trebuit să aibă loc la începutul anului. Golurile formaţiei antrenate de José Mourinho au fost marcate de Higuain (’16), Özil (’20) şi Cristiano Ronaldo (’50).  Cu două etape înainte de finalul sezonului, Real Madrid a acumult 94 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de următoarea clasată FC Barcelona, care are 87 de puncte. Acesta este primul titlu în Spania pentru  Mourinho, care mai cîştigase Cupa Spaniei în sezonul trecut cu Real Madrid. Mourinho a mai cîştigat două titluri în Portugalia cu FC Porto, două în Anglia cu Chelsea Londra şi două în Italia cu Internazionale Milano. După meci, antrenorul José  Mourinho, a declarat că titlul de campion al Spaniei cîştigat miercuri a fost cel mai greu de obţinut din întreaga sa carieră:  "Sincer vă spun, acesta a fost cel mai greu titlu cîştigat. În Italia a fost greu, dar nu ca aici. Aici, pînă în ultima zi, nimeni nu lasă nimic. Nimeni nu ne-a oferit nimic, ne-am bătut din prima pînă în ultima zi. Şi FC Barcelona a luptat să cîştige toate meciurile, chiar dacă a avut cîteva penaltiuri discutabile. FC Barcelona este un mare adversar, a încercat să ducă rivalitatea cu noi cît mai departe posibil. Este club de tradiţie aşa că eu cred că oficialii de la FC Barcelona ştiu că am meritat acest campionat", a declarat Mourinho.  Imediat după fluierul final al meciului cîştigat de Real, scor 3-0, Mourinho a fost purtat pe braţe de jucătorii săi. El a refuzat să acorde interviuri pe teren canalului Sexta, care a transmis meciul, şi nu s-a prezentat la conferinţa de presă, preferînd să discute cu reprezentanţii mass-media în autocarul echipei.
Victoria Realului a fost recunoscută şi de antrenorul Barcelonei, Josep Guardiola: "Real merită să fie campioană, dar şi noi am «ucis» multe lucruri", a declarat Guardiola, după victoria echipei sale, scor  4-1, pe teren propriu, cu Malaga.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.