Sport

Luminiţa s-a retras definitiv

Ziarul de Vrancea
1 mai 2012 669 vizualizări
Portarul Luminiţa Dinu şi-a încheiat luni contractul cu Oltchim Rîmnicu Vîlcea, după patru luni de la revenirea în poarta campioanei

Revenirea Luminiţei în poarta Oltchimului în 2012, cu primul meci oficial în care a reintrat, derulat în 15 ianuarie, a fost de bun augur, handbalista ajutînd campioana nu doar în Liga Naţională, cît mai ales în campania din Liga Campionilor. Contractul său cu Oltchim, care a fost semnat lunar de la revenire, a expirat luni, iar jucătoarea nu a mai făcut deplasarea cu formaţia vîlceană la Ploieşti, pentru meciul din etapa a XXIV-a. Astfel, ultima partidă în care a jucat a fost cea din 25 aprilie, cînd Oltchim a învins pe teren propriu formaţia CSM Cetate Deva, cu 41-26. Luminiţa Dinu a declinat şi o convocare la echipa naţională, pentru turneul preolimpic de la Lyon.


Rapid joacă două meciuri fără spectatori


Clubul Rapid a fost sancţionat cu disputarea a două etape cu porţile închise şi 40.000 de lei penalitate financiară de Comisia de Disciplină a LPF ca urmare a incidentelor provocate de propriii suporteri la meciul cu Steaua, informează, marţi, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Gruparea giuleşteană a fost încadrată la articolul 83.2 literele b, c şi d, pentru introducerea, aprinderea şi aruncarea în teren de artificii şi torţe. Fanii rapidişti au aprins mai multe artificii şi făclii în prima repriză, acestea provocînd un mic incendiu la peluza a II-a, stins repede de un pompier. Echipa Rapid a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu disputată, duminică, împotriva formaţiei Steaua, în cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I.


Crăciunescu şi arbitrii străini


Preşedintele CCA Ion Crăciunescu a declarat,ieri, agenţiei MEDIAFAX, că are în lot cel puţin cinci arbitri sub 25 de ani de valoare egală cu a centralului ceh Miroslav Zelinka, delegat la partida Rapid - Steaua, scor 1-1, disputată, duminică, în cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I."Dacă facem o comparaţie, pot să spun că noi avem cel puţin cinci arbitri precum cel de duminică seara, dar sub 25 de ani. Atîta poate el, nu ştiu de ce căutăm alte explicaţii. Acesta este nivelul în Europa, numai noi credem că străinii sînt mult mai buni decît ce avem noi. Dar uite că nu e aşa", a afirmat oficialul Comisiei Centrale a Arbitrilor.


Săpunaru, din nou campion al Portugaliei


Formaţia FC Porto, la care evoluează Cristian Săpunaru, a cîştigat pentru a 26-a oară campionatul Portugaliei, în urma rezultatelor înregistrate în etapa a XXVIII-a a competiţiei, acesta fiind al treilea titlu naţional cu gruparea lusitană pentru roman.  Săpunaru a mai cîştigat campionatul Portugaliei în 2009 şi 2011.  FC Porto a cîştigat titlul în urma remizei înregistrate duminică de rivala Benfica Lisabona, scor 2-2 cu Rio Ave, după ce sîmbătă echipa lui Săpunaru s-a impus în partida cu Maritimo Funchal, scor 2-0. Cu două etape înainte de finalul sezonului, FC Porto are 69 de puncte, în timp ce Benfica are 63. În cazul în care la final ar fi egalitate de puncte, Porto ar beneficia de rezultatul direct favorabil.


Hodgson, selecţionerul Angliei


Tehnicianul echipei West Bromwich Albion, Roy Hodgson, a fost numit în postul de selecţioner al Angliei pentru următorii patru ani, a anunţat Federaţia Engleză de Fotbal (FA). În vîrstă de 64 de ani, Hodgson a antrenat mai multe echipe de club, dar şi naţionalele Elveţiei (1992-1995) şi Finlandei (2006-2007). El îi succede italianului Fabio Capello, care a renunţat la funcţia de selecţioner, la începutul lunii februarie, nemulţumit de decizia FA de a-i retrage banderola căpitanului John Terry, acuzat de rasism. Interimatul fusese asigurat de fostul secund al italianului, Stuart Pearce.


Ward şi-a pierdut centura


Cîştigătorul turneului SuperSix la categoria supermijlocie, americanul Andre Ward, a fost deposedat de WBC de centura mondială deoarece nu şi-a putut-o pune în joc din cauza unei accidentări suferite la mînă în timpul finalei cu britanicul Carl Froch. Decizia WBC vine înainte ca termenul limită în care Ward îşi putea pune centura în joc să expire. Nu este pentru prima dată cînd WBC retrage o centură deţinută de un campion "semi-activ" înainte ca perioada obligatorie de punere în joc să expire, ultimul exemplu avînd loc în iulie 2011, cînd acelaşi lucru s-a întîmplat cu americanul Timothy Bradley, la categoria uşoară. Andre Ward nu a mai disputat niciun meci din decembrie şi încă nu a anunţat vreun meci în perioada următoare. Astfel, meciul pentru noul titlu mondial în versiunea WBC se va disputa între americanul Anthony Dirrell (24-0, 21 KO) şi muntenegreanul Nikola Sjekloca (24-0, 7 KO). Ward anunţase în prima decadă a lunii aprilie că s-a recuperat de pe urma accidentării şi că aşteaptă să-l întîlnească pe campionul IBF, Lucian Bute, care la 26 mai va lupta împotriva britanicului Carl Froch


Advocaat lasă ruşii pentru Eindhoven


Tehnicianul olandez Dick Advocaat a declarat, ieri, presei locale, că va pleca de la naţionala Rusiei după turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia. "Este adevărat, voi pleca după Campionatul European. Nu vă pot spune motivele pentru această decizie, dar nu este vorba despre bani. Nu i-am anunţat încă pe jucători, dar sper ca acest lucru să nu influenţeze pregătirea pentru Euro-2012", a spus Advocaat. Tot el a anunţat mai tîrziu că a ajuns la un acord verbal cu formaţia olandeză PSV Eindhoven. Dick Advocaat, în vîrstă de 64 de ani, se află din 2010 la conducerea tehnică a naţionalei Rusiei şi avea posibilitatea prelungirii contractului după Campionatul European.  PSV Eindhoven a rămas fără antrenor în luna martie, cînd a fost demis Fred Rutten, interimatul pînă la finalul sezonului fiind asigurat de Philip Cocu.


Campioni doar la futsal


Echipa spaniolă FC Barcelona a cîştigat Liga Campionilor la futsal, după ce a învins, duminică, în finală, la Lleida, cu scorul de 3-1 (2-0), formaţia rusă Dinamo Moscova. Golurile învingătorilor au fost marcate de Wilde, Lin şi Torras, în timp ce pentru ruşi a înscris Rahimov. FC Barcelona a cucerit trofeul la prima sa participare în Liga Campionilor, în timp ce Dinamo Moscova cîştigase acest titlu în 2007. În finala mică, echipa italiană Marca Futsal a trecut, cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, de formaţia portugheză Sporting Lisabona.


Blat la Barcelona?


Presa spaniolă scrie, luni, că Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) suspectează că meciul Espanyol Barcelona - Sporting Gijon, cîştigat de oaspeţi, scor 3-0, ar fi fost trucat în beneficiul pariorilor şi ar fi sesizat în acest sens brigada anticorupţie, informaţie dezminţită însă de forul fotbalistic. Postul Cadena Ser a anunţat, duminică seară, că LFP a sesizat brigada anticorupţie, iar UEFA a deschis o anchetă privind pariuri suspecte legate de meciurile din liga spaniolă, aceste informaţii fiind preluate apoi de întreaga presă sportivă.  "Liga nu a depus nicio plîngere oficială privind neregulile legate de meciuri din prima şi a doua divizie a sezonului în curs. Aşa cum a mai spus, LFP este angajată ferm în lupta contra fraudei în competiţie şi va face totul pentru a o evita", a anunţat forul spaniol.

Ca mîţa şi cîinele


Mijlocaşul olandez Arjen Robben refuză să-şi prelungească contractul cu Bayern München, fiind nemulţumit de reacţia oficialilor clubului după altercaţia pe care a avut-o cu francezul Franck Ribéry, a scris, ieri, Bild. "Robben nu este mulţumit de reacţia oficialilor clubului după ce a primit un pumn în faţă de la coechipierul său Franck Ribéry, la pauza meciului cu Real Madrid, din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Olandezul este supărat că nu a fost susţinut, iar oamenii din club au încercat să minimalizeze incidentul", a scris Bild. Ribéry  a fost obligat să-şi ceară scuze în faţa coechipierilor şi a fost amendat cu 50.000 de euro. Arjen Robben şi tatăl său, care îi este şi impresar, au anulat întîlnirea programată la sfîrşitul lunii aprilie cu diriguitorii clubului bavarez în vederea negocierii prelungirii contractului pînă în 2015.


Incidente la derbiul bulgar


O persoană a fost rănită şi alte 17 arestate înainte şi după meciul de duminică dintre echipele Levski Sofia şi ŢSKA Sofia, din etapa a XXVI-a a campionatului Bulgariei. Mai mulţi suporteri au spart geamurile a două autobuze de transport public, rănind un pasager. Poliţia, care a luat măsuri de securitate sporite pentru derbiul campionatului bulgar, a arestat 17 persoane, majoritatea pentru diverse acte de huliganism. Levski Sofia s-a impus cu scorul de 1-0, dar a rămas pe locul patru în clasament, la zece puncte în urma liderului ŢSKA Sofia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.