Sport

Mozaic national:Procesele se tin astazi in instante, examenul auto se amină

Ziarul de Vrancea
29 apr 2012 765 vizualizări
Ministerul Justiţiei (MJ) precizează că şedinţele de judecată stabilite pentru data de 30 aprilie urmează a se desfăşura conform programării, deoarece categoriile implicate în aceste procese sînt exceptate de la prevederile Hotărîrii de Guvern care stabilesc că 30 aprilie este zi liberă

"Hotărîrea de Guvern aprobată în şedinţa Executivului de marţi, 24 aprilie, prevede, în mod expres, că magistraţii şi celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie, precum şi participanţii în aceste procese sunt exceptaţi de la prevederile HG-ului. În aceste condiţii, şedinţele de judecată stabilite pentru data de 30 aprilie urmează a se desfăşura conform programării", informează MJ. Angajaţii din sectorul public au liber în perioada 28 aprilie -1 mai, iar ziua liberă stabilită în 30 aprilie va fi recuperată pe 5 mai. Acesta este motivul pentru care examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere, programat să se desfăşoare azi, va fi replanificat pentru 5 mai.

Blaga, în locul lui Boc

În condiţiile în care fostul premier Emil Boc a intrat în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, liderul PDL Vasile Blaga va prelua o parte dintre atribuţiile preşedintelui formaţiunii, Emil Boc, în perioada campaniei electorale, au declarat, pentru Mediafax, surse din PDL. Decizia a fost luată vineri seară, la reuniunea conducerii partidului, cînd s-a stabilit ca Emil Boc să candideze pentru un nou mandat de primar la Cluj. "Boc va sta mai mult la Cluj, iar la Bucureşti trebuie să fie prezent mereu cineva, care să se ocupe de organizaţii", au mai spus sursele citate. Potrivit acestora, Vasile Blaga va avea drept de semnătură, va putea lua decizii de politică generală şi va coordona toate organizaţiile judeţene ale partidului în perioada campaniei electorale.

Unde puteţi merge încă la schi, în România

În staţiunea montană Parâng, din masivul cu acelaşi nume, se mai poate schia la o altitudine de peste 1.700 de metri, stratul de zăpadă pe pîrtia B măsurînd, ieri, peste 30 de centimetri, relatează Agerpres. "Pîrtia B este mult mai umbroasă şi cu orientare spre partea de nord a Masivului Parâng. De aceea, zăpada rezistă mai mult aici. Cred că se va putea schia încă două-trei săptămîni. În staţiune sînt destul de mulţi turişti atraşi de aerul curat şi de posibilitatea de a-şi petrece ziua de 1 Mai pe pîrtie", a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida. Cabanierii din Parâng au redus tarifele chiar şi cu 50% faţă de perioada sezonului rece şi au dat o mînă de ajutor la organizarea a două concursuri de schi - Cupa 1 Mai şi Cupa Iepuraş, desfăşurate la cota 1.750. Accesul spre staţiunea Parâng se poate face cu telescaunul, din Petroşani, sau cu maşini echipate cu tracţiune integrală, pînă la cabana "Căsuţa din poveşti".

Doi morţi şi un rănit grav în explozia unei butelii

O femeie din localitatea argeşeană Albota, rănită grav în explozia produsă, sîmbătă, în locuinţa sa, a murit la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde fusese dusă în stare critică, cu picioarele retezate de suflul deflagraţiei, în timp ce soţul său, rănit şi el grav, este internat la terapie intensivă. Femeia îşi pierduse ambele picioare şi suferise un traumatism cranio-cerebral, avînd osul mandibulei fracturat, iar medicii spun că ar putea fi nevoiţi ca şi bărbatul să rămînă fără nici un picior. Explozia s-a produs în bucătăria unei locuinţe din Albota şi a fost extrem de puternică, fiind urmată de un incendiu care a cuprins şi o maşină aflată în curte. Proprietarul maşinii, un bărbat de 42 de ani, din Piteşti, ofiţer de armată, era fostul proprietar al casei, pe care o vînduse în urmă cu două săptămîni soţilor aduşi grav răniţi la spital, iar explozia a avut loc în momentul în care militarul a încercat să monteze o butelie pe care le-o adusese celor doi. La un moment dat, acesta a aprins o brichetă pentru a verifica dacă sînt scăpări de gaze, iar atunci s-a produs deflagraţia.

Dublu asasinat la Sighişoara

Un fost pastor baptist din Sighişoara şi soţia sa, ambii în vîrstă de peste 75 de ani, au fost ucişi în locuinţa lor, pe corpurile lor fiind găsite urme de violenţă. Cei doi soţi au fost găsiţi de către fiica lor. Aceasta locuieşte în Sighişoara şi a mers la părinţi, iar când i-a găsit morţi a alertat Poliţia şi procurorii, care au făcut cercetări la faţa locului, după care trupurile celor doi au fost duse la Institutul de Medicină Legală. "S-a stabilit că moartea ambilor soţi a fost violentă, aceştia avînd urme de violenţă pe corp. Bărbatul este fost pastor baptist, ulterior pensionar. În imobilul respectiv s-au constatat urme de răvăşire, dar încă nu s-a stabilit dacă mobilul crimei a fost jaful", a declarat purtătorul de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Mureş, Angela Barbu. Dacă criminalul sau criminalii vor fi prinşi, riscă închisoarea pe viaţă pentru omor deosebit de grav.

Incendiu de pădure puternic lîngă Vatra Dornei

Aproximativ 20 de hectare de teren forestier din zona Bărnărel din apropierea municipiului Vatra Dornei erau cuprinse aseară de un incendiu puternic, iar pentru lichidarea acestuia au fost mobilizate patru sute de persoane, intervenţia fiind dificilă din cauza lipsei surselor de apă şi a terenului accidentat. Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care se află în zonă pentru a coordona echipele de intervenţie, a precizat că incendiul este violent şi a cuprins 20 de hectare de teren forestier în zona Bărărel, flăcările cuprinzînd resturi de lemn dintr-o exploatare forestieră, litiera pădurii şi zmeuriş. El a spus că pompierii acţionează cu dificultate în zonă şi încearcă să ţină sub control focul astfel încît incendiul să nu se extindă la coroanele arborilor în condiţiile în care vîntul este puternic. "Se acţionează cu numeroase forţe, 400 de oameni, atît pompieri cît şi silvicultori şi încercăm să limităm incendiul", a spus prefectul.

Doi primari şi un şef APIA au fost arestaţi pentru şpagă

Directorul APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, primarul oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi, şi primarul comunei Socol, Ghiţă Valentin, au fost arestaţi preventiv după ce Tribunalul Timiş a admis cererea procurorilor DNA privind această măsură. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs. Cei trei fuseseră reţinuţi vineri seara. Aceştia sînt urmăriţi penal de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara pentru infracţiuni de luare de mită. În acelaşi dosar, faţă de un administrator al mai multor societăţi comerciale, Jurj Tudor Ioan, cercetat pentru dare de mită, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în a doua jumătate a anului 2011 şeful APIA Caraş-Severin a pus în practică o modalitate de fraudare a banilor europeni, folosindu-se de influenţa sa asupra primarilor din comuna Socol şi din oraşul Oţelu Roşu, constînd în aceea că i-a determinat să încheie contracte antedatate cu firmele controlate de Jurj Tudor Ioan. În condiţiile în care nu se efectuau lucrări sau prestaţii, se proceda la recepţionarea aşa ziselor lucrări, se virau banii către firme, o mare parte din sume urmînd a fi împărţită între cele patru persoane, se arată într-un comunicat al DNA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.